More

  Super League? Fotballens svar på wrestling

  Tottenham har ikke vunnet pokaler på 13 år. Arsenal har ikke vunnet ligaen på snart 20 år, og må grave dypt for å ende på øvre halvdel av Premier League-tabellen denne sesongen.
  Manchester United har måttet jobbe hardt for å ende topp 4 etter Fergusons avgang. Liverpool måtte vente 30 år på å gå til topps i hjemlig liga, før de denne sesongen igjen er fullstendig hektet av.
  Manchester City var en middelhavsfarer med fersk bakgrunn fra nivå 3, frem til de ble kjøpt og gitt suksess gjennom enorm (og trolig ulovlig) pengebruk.
  Dette er altså de engelske klubbene som visstnok skal kunne kalle seg «founding members» av den nyopprettede/planlagte Super League.
  Helt greit, men Bayern München skal altså ikke være med. Den tyske gigantklubben med åtte strake titler (30 totalt) i Bundesliga, og regjerende mester (seks seirer totalt) i Champions League blir trolig ikke å se. Ei heller pengedopede Paris Saint-Germain, regjerende finalist og klubben som denne sesongen ekspederte nettopp Bayern fra Champions League.
  Noen nevnt, mange glemt. Poenget er at utvalgte av klubber som er plukket til å delta utelukkende er gjort gjennom måling av økonomi og fans.
  Grunnleggerne og deres talsmenn skryter av at klubbene som er plukket ut kan vise til 99 trofeer i Europa. Skulle europeiske bravader dannet grunnlaget for invitasjon ville imidlertid stolte klubber som Nottingham Forest og Ipswich med margin måtte være å foretrekke fremfor Manchester City. 
  Og nettopp fansen; det uovertruffent viktigste kriteriet for å kunne danne en liga som dette, er altså rasende og ønsker forslaget dit pepper gror. Da er det vanskelig å se hvordan dette skal kunne lykkes.
  Det var ille nok at UEFA fratok oss serievinner- og cupvinnercupen. Dette var tross alt turneringer med en viss verdi, og navn som holdt vann. Nåværende Champions League inneholder i overkant mange klubber som er alt annet enn champions.
  Eller enda fjernere Europa League. En liga du kan vinne etter å ha blitt nummer 3 og utslått av gruppespillet av Champions League?!  Eventuelt kvalifisere deg gjennom å ha havnet litt over midt på tabellen i hjemlig ligaspill, på 6. 7.plass. 
  Raseriet på sosiale medier etter søndagens Super League-offentliggjøring er totalt, men egentlig er det ikke så mye å mase med. De hjemlige ligaene består (selv om noen virker å tro at de nevnte klubbene utelukkende skal delta i Super League).
  Nyvinningen (som jeg fortsatt ikke tror vil se dagens lys) blir eventuelt et substitutt for dagens Champions League. Det blir i så fall bare én kjeltring-organisasjon som overtar for en annen.
  Å se 12-20 mer eller mindre pengedopende klubber spille mot hver andre uke ut, uke inn. Uten frykt for å rykke ned, eller opp.
  Det høres mest av alt fryktelig kjedelig ut.
  Litt som Wrestling, faktisk. Hvor store og sterke, mer eller mindre dopede, lekeslåss mens de viser frem triks for å underholde publikum. Uten særlig risiko for å pådra seg selv eller andre skade.
  Bring It On, men selv gidder jeg neppe følge med på fesjået.
  Selv foretrekker jeg drama, tårer, gledesrus og spenning. Som dette, hvor fotball faktisk betyr noe:

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen