More

  Start – Mjøndalen åpner den 15. OBOS-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Start er i trøbbel, og må reise seg mot Mjøndalen.

  Det dukes for ny runde i OBOS-ligaen, og når helgens runde er over, vil årets sesong være halvspilt. Kongsvinger og Fredrikstad har inntatt tetposisjonene, og møtes til saftig opprykksduell. Lengre ned på tabellen, er Start i poengnød når Mjøndalen kommer på besøk. Her får du det du trenger å vite om alle helgens kamper.

  Hødd – KFUM Oslo

  Hødd var som ventet sjanseløse borte mot Kristiansund sist, og tapte fortjent 0-4. Dermed har sunnmøringene vunnet bare én av sine siste ti, og får nedrykksspøkelset stadig nærmere seg. Har heller ikke vunnet noen av sine siste ti på Høddvoll, og her har det blitt over 2,5 mål kun én gang i år, på syv kamper. Begge lag har imidlertid scoret i fire av Hødds hjemmekamper. KFUM Oslo har vært i superslag, men røk bittert 3-4 borte mot Jerv i forrige ligarunde. Hadde både 2-0 og 3-1 på Levermyr, men en sterk sluttspurt av vertene sendte Kåffa hjem til hovedstaden uten poeng. Blir uansett nokså klare favoritter her. Hummelvoll-Nuñez i storform, med fire mål på siste fem. 

  Ranheim – Sandnes Ulf

  Ranheim stuper nedover på tabellen, og det kan de takke tre strake tap for. Søndag ble de filleristet av Fredrikstad, og tapte fortjent 0-4 i plankebyen. Tar man med 0-2-tapet for Bodø/Glmt i cupen, har trønderne sluppet inn 12 mål på de fire siste kampene sine, og Kåre Ingebrigtsen har fått atskillig med hodebry på trenerkontoret de siste ukene. Det har også Bjarne Berntsen i Sandnes Ulf, som gang på gang må se laget sitt slippe inn svært billige baklengsmål. Fikk 3-3 hjemme mot Åsane sist, og stoppet i hvert fall tapsrekken på tre strake. Ligger bare poenget foran Raufoss på kvalikplass, men har «bare» tapt to av sine siste fem på bortebane.

  Raufoss – Kristiansund

  Raufoss storspilte mot Viking i cupen og slo siddisene ut av turneringen, men i OBOS-ligaen var det tilbake til gamle synder da de røk hele 1-4 borte mot Bryne i forrige ligarunde. Andreas Helmersen scoret gultrøyenes trøstemål, og spissen har vært i fin form for Raufoss de siste ukene, med scoring både mot Viking og Bryne. Kristiansund lignet atskillig mer på seg selv forrige runde enn de har gjort totalt sett i 2023, da de feide Hødd av banen med 4-0 sist. KBK har dermed scoret ti mål på de tre siste kampene i ligaen, men har denne uken solgt stjernen Sander Kartum til Brann. 27-åringen blir imidlertid værende på Kristiansund Stadion frem til 1. august. 

  Benjamin Stokke. Start.
  Kristiansund Skal Ut I Bortekamp Mot Raufoss.

  Sogndal – Jerv

  Sogndal tok en viktig seier forrige runde, da de slo bunnlaget Skeid 4-2 i hovedstaden. Jónatan Jónsson scoret to av målene for saftkokerne, og islendingen er dermed oppe i fire fulltreffere i OBOS-ligaen denne sesongen. 24-åringen scoret også i cupoppgjøret mot Sarpsborg 08, som de tapte knepent 3-4. Har 4-1-1 på de seks siste hjemme på Fosshaugane Campus. Jerv lå under både 0-2 og 1-3 for KFUM Oslo forrige runde, men kom knallsterkt mot slutten, og vant til slutt 4-3. Samuel Pedro ble matchvinner fra straffemerket med ett minutt igjen av ordinær tid. Verdt å notere seg at det har blitt scoret over 2,5 mål i fem av Jervs seks bortekamper i år.

  Start – Mjøndalen

  Problemene fortsetter på Sørlandet for Start, og kunne ikke forhindre tap mot OBOS-ligaens for tiden beste lag, nemlig Kongsvinger. 1-2-tapet på Hedmarken var sørlendingenes tredje nederlag på de fire siste, men er likevel bare poenget bak Jerv på kvalikplass. Hjemme på Sør Arena, er Start imidlertid vanskelige å bryne seg på, og står med finfine 3-1-0 på de fire siste på eget gress. Mjøndalen røk noe overraskende 1-2 hjemme for Moss i forrige ligarunde. Kristoffer Lien scoret nok en gang for bruntrøyene, og 21-åringen har vært i kanonform for Mjøndalen i år. Står med hele ti fulltreffere, og har tatt voldsomme steg siden overgangen fra Fløy-Flekkerøy i august for snart ett år siden.

  Åsane – Skeid

  Ny opptur for Åsane, som fikk med seg 3-3 borte mot Sandnes Ulf forrige ligarunde. Nå er bergenserne også i ferd med å få med seg poeng som matcher prestasjonene på banen, og har spilt på seg plenty med selvtillit etter å ha gått ubeseiret på siste tre i OBOS-ligaen. Selv om det fremdeles er tidlig i sesongen, kan taperen her fort havne i alvorlig nedrykkstrøbbel utover høsten. Og for øyeblikket ser det verst ut for Skeid, som nå ligger aller sist på tabellen. Hovedstadslaget har tapt tre strake med stygge 2-9 i total målscore. Har riktignok tatt poeng i tre av sine fem siste bortekamper, men det er vanskelig å se for seg Skeid som noe annet enn underdoger her.

  Fredrikstad – Kongsvinger

  Helgens store høydepunkt i OBOS-ligaen. Toppkamp mellom det desidert gjerrigste laget i ligaen, mot et av de mest angrepsvillige. Fredrikstad er stadig ubeseiret med 7-7-0, og forrige runde leverte de sesongens klart største seier hittil da de feide Ranheim av banen med 4-0. Aboubacar Konté scoret sitt første mål for klubben etter overgangen fra Sarpsborg 08 i mars, og FFK har vunnet fire strake hjemme på Fredrikstad Stadion. Kongsvinger marsjerer ufortrødent videre mot Eliteserien, og cruiser på tabelltopp med syv strake seirer på samvittigheten. Forrige runde slo de Start fortjent 2-1 hjemme på Gjemselund. Adem Güven scoret i tredje kamp på rad. 

  Moss – Bryne

  Moss har vært i bekymrende form de siste ukene, men forrige runde slo de til med en svært viktig og noe overraskende 2-1-seier borte mot Mjøndalen. Cláudio Braga ble den store helten for mossingene med sine to scoringer, og portugiseren er dermed oppe i fem fulltreffere i OBOS-ligaen i år. Seieren mot Mjøndalen var deres første etter tre strake tap, og Moss’ første triumf på bortebane i år. Bryne virket å være på full fart mot PostNord-ligaen, men etter strake seirer mot Hødd og Raufoss, ser det plutselig helt annerledes ut. Er nå helt opp på 11. plass på tabellen, og 4-1-triumfen mot Raufoss var spesielt imponerende. Punkterte det oppgjøret med tre scoringer før 40 minutter var spilt, men står bare med én borteseier på fremmed gress hittil denne sesongen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen