More

  Stabæk rykket ned – Vålerenga fikk kvalik

  Den siste runden i Eliteserien ble akkurat så dramatisk som forventet da Vålerenga berget kvalik, mens Stabæk rykket ned.

  Strålende avslutning på sesongen for våre lesere! Oddstipsene til kveldens avsluttende serierunde suste inn til over 23 i odds, takket være Rosenborgs storseier i Stavanger og poengdelingen mellom Vålerenga og Tromsø sørget for briljant avkastning.

  Vålerenga
  Vålerenga Unngikk Direkte Nedrykk Og Skal Ut I Kvalikfinale.

  Nervene stod i helspenn i Haugesund, Sandefjord og Oslo da nedrykksdramaet skulle avgjøres i siste serierunde av årets sesong i Eliteserien søndag. Og etter to høydramatiske timer ble det klart at Stabæk rykker ned til OBOS-ligaen sammen med Aalesund.

  Sandefjord stod imot

  Bæringene tapte nemlig hele 0-3 mot Haugesund, etter at de 74 første minuttene i Rogaland var nokså jevnspilte. Men, da Martin Samuelsen først satte inn 1-0 med drøye kvarteret igjen å spille, raknet det fullstendig for Stabæk. Haugesund fikk med seg ytterligere to scoringer signert Bilal Njie, og dermed berget Haugesund plassen med solid margin. Stabæk, derimot, må ta den tunge turen ned til OBOS-ligaen, etter at Vålerenga klarte 1-1 mot Tromsø i hovedstaden.

  Vålerenga
  Det Blir Eliteserien Også I 2024 For Jesper Taaje Og Sandefjord.

  Andrej Ilic steg nemlig til værs og sendte Intility Arena til himmels da han sendte hjemmelaget i føringen drøye kvarteret ut i andreomgang, men selv med seier, var Vålerenga avhengige av hjelp fra andre klubber for å ta seg opp fra kvalik. Aller helst håpet de på en håndsrekning fra Lillestrøm, som lå under 0-1 i Sandefjord. Kanariene presset på for utligningen som ville hjelpe erkefienden, men SF kjempet heroisk i forsvar og stod imot. Sandefjords 1-0-seier var nok til å fornye hvalfangernes Eliteserie-kontrakt enda en sesong.

  Kvalik mot Kristiansund

  Tilbake i hovedstaden, jaget Tromsø utligning, for Gutan hadde los på andreplassen, etter at Brann tapte fortjent 0-3 mot Strømsgodset i Drammen. Og Jakob Napoleon Romsaas tok saken i egne hender, og utlignet på overtid. Det ene poenget var ikke nok til å knipe søvplassen foran Brann, men en tredjeplass er uansett over alle forventninger før sesongen startet.

  Vålerenga har totalt sett ingen grunn til å være fornøyde med 14. plass og kvalik, men slik som sesongen utviklet seg, vil nok Geir Bakkes mannskap si seg fornøyde med at de får sjansen til å sikre plassen på egne betingelser i kvalikfinalen mot Haugesund og at de unngikk direkte nedrykk. Stabæk var imidlertid ikke like heldige, og fikk altså bare én sesong i det ypperste selskap etter fjorårets opprykk fra OBOS-ligaen.

  Pellegrino tok poengrekorden

  Vålerenga
  Amahl Pellegrino Avsluttet Sesongen Med Smått Utrolige 38 Målpoeng.

  Til tross for stortapet i Drammen, sikret Brann seg andreplassen, og har totalt sett levert en strålende sesong. I Bodø var den største spenningen til kveldens relativt betydningsløse kamp mot Sarpsborg 08 knyttet til om Amahl Pellegrino ville ta poengrekorden i Eliteserien fra Philip Zinckernagel. Og superspissen sviktet ikke. Han trillet elegant inn den første scoringen i seriemesternes 2-0-seier, og dermed endte Pellegrino opp på smått utrolige 38 målpoeng i årets sesong, som også er den nye rekorden.

  Ikke abonnent? Dagens oddstips var et godt eksempel på at et abonnent på Tipsbladet lønner seg. Som abonnent får du nemlig tilgang til atskillig flere tips og analyser utover de som publiseres åpent på Tipsbladet.no. Bruk kodeord FEMMER, så får du de første fire ukene for bare fem kroner! Følg linken i knappen over.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen