More

  Stabæk – HamKam 5-2: Stabæk holdt lekestue

  STABÆK – HAMKAM: Bæringene var knusende overlegne i skjebnekampen i Eliteserien.

  Det var duket for en skjebnekamp i Eliteserien på Nadderud onsdag kveld, da nedrykkstruede Stabæk og HamKam skulle gjøre opp om svært viktige poeng i Bærum.

  1. omgang

  Og gjestene fra Hamar kom klart best i gang, og skapte to store sjanser allerede i åpningsminuttene, men klarte på merkelig vis ikke sette Stabæk-keeper Isak Pettersson på prøve.

  LES OGSÅ: Jürgen Klopp vil ha omkamp

  I stedet var det Stabæk som skulle ta ledelsen. Etter kvarteret spilt, holdt Rasmus Eggen Winge lekestue med HamKams Pål Kirkevold, og sendte ballen ut til Nikolas Walstad. Venstrebacken lukket øynene og håpte på det beste, og via foten til gjestenes Kjærgaard, gikk ballen utakbart for Kamma-keeper Marcus Sandberg.

  Stabæk - Hamkam
  Mushaga Bakenga Doblet Stabæks Ledelse I Andreomgang.

  Kvarteret senere, var det duket for dobling av hjemmelagets ledelse, og denne gangen var det Mushaga Bakenga som fikk slutt på måltørken. Et strålende innlegg av Sturla Ottesen gjorde det enkelt for Stabæk-spissen å heade inn 2-0, og dermed scoret Stabæk to mål i en og samme kamp for første gang siden 2-3-tapet mot nettopp HamKam i juli. Men, det skulle bli mer senere. Mye mer.

  HamKam nektet imidlertid å kaste inn håndkleet. Like før pause kriget John Olav Norheim reduseringen på corner, men i førsteomgangs aller siste situasjon, ble hedmarkingene redusert til en mann mindre. Vegard Kongsro ble nemlig utvist for en stempling av Stabæks Eggen Vinge, etter at forseelsen ble kikket på i VAR-skjermen av dommer Daniel Higraff.

  2. omgang

  Med en mann mer på banen, fikk HamKam tre blytunge kvarter etter pause. Mush Bakenga ble tomålsscorer for kvelden, da han seks minutter ut i andreomgang snappet opp et svakt skuddforsøk av Nikolas Walstad, og satte sikkert inn 3-1 alene med Sandberg. Og seks minutter senere, stod midtstopper Nicolai Næss for kveldens foreløpige C-moment. Fra om lag 20 meter, fikk stopperen drømmetreff og sendte av gårde et prosjektil som gikk inn i nettet via stanga.

  Stabæk - Hamkam
  Bob Bradley Har Gitt Alle I Stabæk Et Løft.

  Men, Stabæk var ikke ferdige. Langt der ifra. Før andreomgang var halvspilt, stod det 5-1 til bæringene, da Curtis Edwards bredsidet inn et vakkert Stabæk-angrep, og Nadderud-publikummet måtte nesten gni seg i øynene over festfotballen de fikk se fra sine helter.

  Hjemmelaget fortsatte å presse på for flere scoringer, men tok foten litt av gasspedalen etter å ha gått opp i firemålsledelse. Dermed så HamKam sitt snitt til å pynte litt på resultatet, og også score kampens vakreste mål. Morten Bjørlo fikk et enda bedre treff enn Næss, og bredsidet på spektakulært vis inn et trøstemål over Stabæks Pettersson i hjemmelagets mål. Flere mål ble det ikke, og dermed vant Stabæk denne skjebnekampen hele 5-2, og bæringenes håp om fornyet Eliteserie-kontrakt lever i beste velgående.

  Til tross for storseieren, blir Stabæk værende på 15. plass på tabellen, men har nå bare ett poeng opp til sikker plass. HamKam må begynne å kikke seg over skulderen, og har stadig bare tre poeng ned til både Sandefjord og Haugesund på plassene bak seg. Stabæk får en tøff nøtt å knekke til helgen, når Lillestrøm gjester Nadderud, mens HamKam skal ut i nok et potensielt skjebneoppgjør mot Sandefjord på Jotun Arena.

  Viktig seier for Kristiansund

  I OBOS-ligaen var det duket for viktig hengekamp mellom kvalikjagende Sogndal og Kristiansund, og det var gjestene fra Nordmøre som skulle dra i land en meget viktig seier, etter fire strake uten triumf.

  Dan Peter Ulvestad åpnet showet for gjestene etter snaue kvarteret, før Torgil Gjertsen doblet KBKs ledelse åtte minutter før pause. Sondre Ørjsasæter fornyet spenningen midtveis ut i andreomgang, men Brynjólfur Willumsson fjernet all tvil åtte minutter før full tid med Kristiansunds tredje for kvelden. Andreas Hovens redusering tre minutter senere hjalp lite, for fire minutter på overtid, kunne Mikkel Rakneberg fastsette sluttresultatet til 4-2 for Amund Skiris mannskap.

  Dermed gikk Kristiansund forbi Sogndal på tabellen, og klatret opp på femteplass, takket være bedre målforskjell enn sogningene. Neste oppgave for Kristiansund er Hødd på Høddvoll førstkommende helg, mens Sogndal møter Moss hjemme på Fosshaugane Campus.

  Kampfakta Stabæk – HamKam

  1-0 Nikolas Walstad 15′ (Rasmus Engen Winge)
  2-0 Mushaga Bakenga 29′ (Sturla Ottesen)
  2-1 John Olav Norheim 43′ (Oliver Kjærgaard)
  Rødt kort: Vegard Kongsro 45+1 (HamKam)
  3-1 Mushaga Bakenga 51′ (Nikolas Walstad)
  4-1 Nicolai Næss 57′ (Kaloyan Kostadinaov)
  5-1 Curtis Edwards 65′ (Nikolas Walstad)
  5-2 Morten Bjørlo 80′ (William Kurtovic)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen