More

  Nye Southampton herjet i Sheffield

  Russell Martin fikk en drømmestart da Southampton tok kommandoen fra start i Sheffield, men det kunne fort blitt poengtap i premieren.

  Tella – som med 17 mål på lån for Burnley forrige sesong – fortsatte akkurat der han slapp da han etter åtte minutter vakkert skrudde ballen vakkert bort i det lengste hjørnet. Det viste seg derimot at ballen sneiet spiss-kollega Adam Armstrong som dermed fikk æren av å score sesongens første mål. Gjestene, som under Russell Martin skal spille ekstremfotball i form av ballbesittelse fotball, gjorde akkurat dette det de første 45 minuttene. Sheffield Wednesday sine fem avslutninger i løpet av fem sekunder før tre minutter var spilt var omtrent det eneste de fikk lov til på sin egen hjemmebane sin åpningsomgang tilbake i Championship.

  Les også: Tipsbladet tipper The Championship

  Nye Southampton Herjet I Sheffield 1032858893 Southampton
  Trevor Francis og Chris Bart-Williams fikk fortjent hyllest før kampstart.

  Sheffield Wednesday knekte Southampton på dødball

  477 pasninger hadde The Saints de første 45 minuttene, og Wednesday-manager Xisco Munoz prøvde seg med noen endringer i pausen for å bryte den flate atmosfæren som oppstod utover omgangen på Hillsborough. Det måtte likevel en corner til for å løfte stemningen og da Lee Gregory styrte inn 1-1 etter corner fikk hjemmelaget gnisten tilbake. Med halvtimen igjen kom også gårsdagens signering Anthony Musaba inn for Wednesday.

  Men det ble an annen innbytter som ble den store helten. Med to minutter igjen av ordinær tid broderte Southampton seg gjennom hjemmelagets forsvar for første gang i omgangen og den tidligere Sheffield United-spissen Che Adams fikk æren av å styre inn 2-1 og det som ble tre poeng for bortelaget i et oppgjør som lenge så ut til å ende uavgjort i en tam andreomgang.

  Nye regler ble tydelige

  EFL har vært tydelige på at dommerne i år skal slå hardt ned på tidssløsing -akkurat som i VM – og det fikk vi se allerede i første seriekamp. Seks minutter tilleggstid i en kamp vi normalt ville sett maks 60 sekunders tilleggstid. Norgesvenn Booby Madley fulgte også den andre regelen til punkt og prikke. Obstruksjon og trøyeholding er automatisk gult kort. Det fikk Sheffield Wednesday erfare to ganger i løpet av knappe minuttet i førsteomgang.

  Det gledes også å se mishagsytringer og lignende mot dommere blir slått ned på. I England har man også sett en økende trend av dette mot dommere både på profesjonelt og grasrot-nivå. Her ble det gult kort i det øyeblikket Tella viste sterk misnøye. Ligger du nede får det også konsekvenser. I et forsøk på å kutte ned på antall spillere som legger seg ned for å drøye tid må de nå vente 30 sekunder på sidelinjen før de får returnere på banen – i tillegg til all tiden man ligger nede blir lagt til.

  Endringene fungerte ypperlig på sesongens første dag.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen