More

  Søndag fylt av feil, men EM har vært en fest

  *Engelske fans, som bruker timene før landets største fotballkamp på 55 år til å slå hverandre i ansiktet.

  *Gareth Southgate, og hans mest rutinerte spillere, som lar en konfirmant gå frem å skyte landets viktigste straffespark gjennom alle tider.
  *Harry Kane, som virker å ha spilt finale i gymsokker, da han er mer liggende på gresset enn oppe for å kjempe om tittel.
  *Engelske jyplinger som umiddelbart etter å ha blitt tildelt sølvmedaljer, velger å ta dem av for å vise at de er «vinnere, som ikke sparer på andreplasser».
  Det er dagen derpå mye å velge mellom, når man skal finne negative hendelser fra en stor fotballkveld.
  Alt går imidlertid i glemmeboken når Dagbladet mandag klinker til med denne tittelen, øverst på sine nettsider. Man prøver i det lengste å ikke rakke ned på kolleger, men her har man faktisk intet valg.

  En fest, totalt sett
  Når det er sagt; dette europamesterskapet har vært en fest, fra ende til annen. Vi fikk oss en vond støkk med Christian Eriksen, men dansken kviknet til og reddet oss fra en tragedie.
  Fotballen har vært offensiv og frisk, publikum var tilbake på tribunene, og «det rette» laget sto igjen som vinnere. Italia har vært jevnt gode gjennom hele turneringen, og viste også rutine da det gjaldt som mest.

  Fotballen kom ikke «hjem», men den kom til et land som ofte er best når det gjelder.
  England lyktes heller ikke denne gang, og mye grunnet feil innstilling.
  De hadde italienerne i sin hule hånd i en drøy omgang, men selv med 60 000 fans i ryggen valgte de å feige ut fremfor å fortsette kjøret mot Bonucci, Chiellini og Donnarumma.
  Italienerne kjempet seg tilbake i kampen, og var totalt sett klart best.
  Saka slår tilbake
  Den avsluttende straffekonkurransen endte som den måtte gjøre.
  Southgates avsluttende bytter gjorde at tre iskalde innbyttere skulle bruke sitt første spark på ballen fra ellevemeteren, mens stakkars Bukayo Saka måtte ta ansvar da rutinerte vinnerskaller og deres sjef valgte å frasi seg ansvaret.
  Briljante Saka har, både for Arsenal og det engelske landslaget, bevist at han vil slå tilbake.

  For Southgate og det engelske landslaget er veien atskillig lenger.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen