More

  Viking – Bodø/Glimt 3-2: Solbakken banens beste da Viking vant gullthrilleren

  Med speidere på tribunen for å følge Markus Solbakken, serverte topplagene Viking og Bodø/Glimt fartsfylt fyrverkeri i gullkampen i Stavanger.

  Det var knyttet store forventninger til søndagens godbit i Eliteserien mellom Viking og Bodø/Glimt, og det ikke uten grunn. Lagene hadde nemlig scoret 79 mål seg i mellom før toppoppgjøret på SR-Bank Arena søndag kveld, og både Viking og Glimt gikk gå for angrep som det beste forsvar da de dundret løs på hverandre fra avspark.

  LES OGSÅ: Oppsummering av Eliteseriens 17. runde

  Atskillig mer stille på tribunen, da supporterprotestene mot NFF og innføringen av VAR fortsatte også i Stavanger, med bortimot lydløse supportere det første kvarteret. Viking-faansen klarte imidlertid ikke å holde jubelen tilbake da Lars-Jørgen Salvesen ble spilt alene igjennom av Sander Svendsen etter bare tre minutter. Lysluggen trillet vertene enkelt i føringen, og bare tre minutter senere viste midtbanespilleren 23 år gamle Markus Solbakken hvorfor speidere fra flere klubber, blant annet Serie B-klubben Pisa, hadde tatt turen til Stavanger denne søndagskvelden.

  Drømmescoring

  For da ballen trillet til Solbakken fra par og tjue meter, klinte 23-åringen til på direkten, og ballen føk som et prosjektil inn i nærmeste kryss, fullstendig utakbart for Glimt-keeper Nikita Haikin. Kampen var bare seks minutter gammel, men Viking var allerede opp i 2-0.

  Markus Solbakken
  Banens Beste, Markus Solbakken, Vartet Opp Med Drømmescoring.

  Bodø/Glimt, som tapte fortjent for Tromsø forrige runde, tok med seg problemene fra slaget om Nord-Norge til Vestlandet, men begynte etter hvert å finne rytmen, og spilte seg sakte, men sikkert, inn i oppgjøret. I det 20. minutt fikk gjestene en corner, og etter at Viking fikk klarert i førsteomgang, havnet ballen etter hvert tilbake hos Patrick Berg. Midtbanegeneralen slo et strålende innlegg, som Faris Moumbagna enkelt kunne heade inn i nettet, og dermed redusering og tre scoringer i kampen før førsteomgang var halvspilt.

  Dansk soloraid

  Bodø/Glimt fortsatte å ha mye av ballen etter reduseringen, men klarte ikke å true Viking-forsvaret umiddelbart etter at de blåste nytt liv i kampen. Amahl Pellegrino fikk en god mulighet i 36. minutt, men Patrik Gunnarsson i Viking-buret fikk avverget. Men, bare tre minutter senere, viste Albert Grønbæk hvorfor Bodø/Glimt betalte så mye for å få ham til Aspmyra.

  Markus Solbakken
  Albert Grønbæk Scoret Et Lekkert Mål.

  Dansken driblet vekk halve Viking-forsvaret, før han sendte av gårde et knallhardt skudd i lengste hjørne, som Gunnarsson lite kunne gjøre med. En utsøkt scoring, og dermed stod det 2-2 til pause, i en førsteomgang som ikke inneholdt altfor mange sjanser, men målene rant likevel inn i de første 45 på SR-Bank Arena.

  Kapteinen tok ansvar

  Andreomgang var bare ett minutt gammel da Sondre Bjørshol fikk en flott mulighet til å sende Viking i føringen på ny, men avslutningen fra litt skrå vinkel gikk høyt over. Målsjansen bar imidlertid bud om hva som skulle komme, for etter 60 minutter, eksploderte det virkelig på SR-Bank Arena. Begge lag kom til flere strålende muligheter til å gå opp i ledelsen, men Gunnarsson og Haikin reddet fenomenalt det som kom deres vei, og da vi nærmet oss innspurten i oppgjøret, stod det fremdeles 2-2.

  Gullkamp
  Zlatko Tripic Scoret På Et Utsøkt Frispark.

  Helt til det 74. minutt. Viking fikk frispark fra nærmere 25 meter, og selvsagt var det kaptein Zlatko Tripic som tok oppstilling. Siddisenes hærfører plasserte ballen elegant og rolig i nærmeste hjørne med den aller største selvfølge, og sendte hjemmelaget til himmels. Da var det plutselig Bodø/Glimt sin tur til å jage igjen, men nordlendingene brukte litt tid på å riste av seg sjokket som følgene av å ligge under på ny.

  Solbakken byttet ut – for siste gang?

  For kvelden banens beste, Markus Solbakken, ble etter hvert byttet ut, og så gjenstår det å se om Solbakken blir å se i kongeblått igjen etter maktdemonstrasjonen mot Bodø/Glimt. Serielederne jaget utligning på tampen, og Viking la seg lavt for å forsvare ledelsen. Sondre Sørli kom til en god mulighet med tre minutter igjen av ordinær tid, men avslutningen ble blokkert.

  I andre enden satte Vikings venstreback, Shayne Pattynama et skudd høyt over i siste minutt av ordinær tid, før det igjen bar tilbake i forsvar for å forsøke å holde Bodø/Glimt unna. I det tredje tilleggsminuttet fikk Glimt en god mulighet på frispark fra skrå vinkel. Pellegrino la ballen inn til Ulrik Saltnes, men også hans avslutning ble blokkert. Glimt beholdt ballen i sluttminuttene, og fortsatte å trykke på Vikings mål. Og de fikk uttelling. Et innlegg av Glimt-debutant Tobias Gulliksen havnet hos Brede Moe, som satte ballen i mål. Men, VAR steppet inn og konkluderte med at innlegget traff underarmen til Moe, og Bodø/Glimts utligning ble dermed annullert. Plutselig var hjemmefansen ganske fornøyd med VAR likevel.

  Flere scoringer ble det ikke, og dermed endte det 3-2 til Viking i en høydramatisk affære i Stavanger. Viking klatrer dermed helt opp i ryggen på Bodø/Glimt, som nå er bare tre kamper bak serielederen, og har i tillegg en kamp mindre spilt.

  Viking – Bodø/Glimt 3-2

  1-0 Lars-Jørgen Salvesen 3′
  2-0 Markus Solbakken 6′

  Banens beste: Markus Solbakken – Viking

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen