More

  Eliteserien 17. runde: Brann kom tilbake på vinnersporet

  ELITESERIEN 17. RUNDE: Brann kom tilbake på vinnersporet, og Sandefjord fikk revansje mot Sarpsborg 08.

  Etter to strake tap, og bare én seier på de fire siste i Eliteserien, så ble det omsider triumf igjen, da Brann kom tilbake på vinnersporet i søndagens oppgjør mot HamKam. Sander Kartum scoret i debuten for rødtrøyene, da en retur fra en Bård Finne-avslutning havnet rett i beina på debutanten etter snaut halvspilt førsteomgang.

  Bli abonnent på Tipsbladet og få augusts store sesongstart-spesialer. Neste helg slippes vårt største magasin noen sinne, når vi gir deg alt om ligastarten i Premier League, La Liga og Ligue 1!

  Niklas Castro doblet bergensernes ledelse bare minuttet etter, og igjen var det et skudd fra Finne, som HamKam-keeper Sandberg måtte gi retur på. Denne gang var det Niklas Castro som stod på rett plass til rett tid, og midtbanespilleren hadde ingen problemer med å sette inn 2-0.

  Brann Kom Tilbake
  To Bård Finne-Avslutninger Ga Returer, Som Brann Utnyttet Til Det Fulle.

  Storseier til Sandefjord

  2-0-ledelsen stod seg til pause, og Brann hadde lenge full kontroll på Briskeby. HamKam kom mer med etter hvert, og begynte å true bergensernes mål utover i andreomgang, men maktet ikke å få den forløsende reduseringen, som ville blåst nytt liv i kampen. Brann kom tilbake på vinnersporet med seieren i Hamar, og det var også deres første seier på fremmed gress etter strake tap i deres tre siste bortekamper.

  I Sandefjord håpet Sandefjord på etterlengtet revansje mot Sarpsborg 08, som slo dem hele 6-1 for bare en måneds tid. Det begynte imidlertid på verst tenkelige vis for hjemmelaget, da gjestene allerede i første minutt fikk all den tid de trengte til å gå opp i 1-0 ved Victor Torp.

  Brann Kom Tilbake
  Jesper Taaje Og Resten Av Sandefjord Hadde En Usedvanlig God Dag På Jobben.

  Sandefjord slo knallhardt tilbake, og etter halvtimen utlignet Aleksander Damnjanovic med et vakkert hodestøt, før Daddys Boy scoret i sin andre strake kamp med en nydelig avslutning ett minutt på overtid av førsteomgang. Etter hvilen rant det inn for hjemmelaget, og Damnjanovic stod for kampens prestasjon da han brassesparket inn vestfoldingenes fjerde for kvelden drøyt ti minutter før slutt. Et selvmål av Anders Kristiansen like før full tid, sørget for elleville 5-1 til Sandefjord, og dermed fikk vertene sin etterlengtede revansje mot østfoldingene, som nå er på sikker plass på tabellen.

  Nytt RBK-comeback

  I Haugesund kom Rosenborg tilbake fra underlege i andre kamp på rad. Trønderne kom fra 0-2 til 3-2-seier mot Odd forrige helg, og søndag var det Haugesund sin tur til å ta ledelsen på RBKs bekostning, denne gang ved Sory Diarra. FKH kunne sågar gått opp til 2-0 med et ellevilt angrep, men da Bruno Leite omsider lekte ballen i mål, ble det korrekt vinket for offside.

  Brann Kom Tilbake
  Sverre Nypan Er Ikke Lenger Rosenborgs Eneste Tenåringshåp.

  Dermed fikk Rosenborg fornyet tro på poeng, og det var ikke ufortjent da den 18 år gamle oppdølingen Håkon Røsten utlignet for trønderne etter halvspilt andreomgang. Bare minutter senere pådro Bruno Leite sitt andre gule kort for kvelden på klønete vis, og med en mann mer, fikk Rosenborg virkelig troen på tre poeng. Bortelaget presset på, og like før slutt, var det nok en unggutt som ble den store helten for Svein Maalens mannskap. 17-åringen viste stor modenhet da han kontrollerte inn sin avslutning fra ti meters hold, og skjøt hjem alle poengene for Rosenborg. Dermed var det tenåringene som ble de store heltene for RBK i Haugesund denne kvelden.

  Resultater Eliteserien 17. runde

  • Strømsgodset – Vålerenga 1-3
  • Sandefjord – Sarpsborg 08 5-1
  • Haugesund – Rosenborg 1-2
  • HamKam – Brann 0-2
  • Odd – Stabæk 4-0
  • Tromsø – Lillestrøm 3-1
  • Viking – Bodø/Glimt kl. 3-2

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen