More

  Molde og Bodø/Glimt kan ta viktige steg mot avansement

  Molde og Bodø/Glimt skal ut i skjebnekamper i Europa i kveld.

  Häcken – Molde

  Bodø/Glimt
  Molde Og Bodø/Glimt Kan Ta Viktige Steg Mot Avansement 3

  Etter den strålende 5-1-seieren mot Häcken i forrige runde av Europa League-gruppespillet, har Molde gitt seg selv brukbare sjanser til å avansere til utslagsrundene. Nordmennene ligger for øyeblikket på tredjeplass i gruppe H, tre poeng bak Qarabag på andreplass, og tre poeng foran Häcken, som fremdeles står med smultring i poengprotokollen.

  Tipsbladet i storform i Champions League denne uken!

  Molde håper nok at Leverkusen igjen går seirende ut mot Qarabag, men må selv konsentrere seg om å gjøre jobben mot Häcken. Og det virker som moldenserne har viet det meste av konsentrasjon mot Europa League denne høsten, for de siste ukene har de sett regelrett uinteresserte ut i Eliteserien. Samtlige siste fire har endt med tap, så med mindre de slår Bodø/Glimt i cupfinalen i desember, er det svært lite sannsynlig at Molde spiller Europa-fotball neste sesong.

  Molde ligger for øyeblikket på femteplass i Eliteserien, men kan falle ytterligere nedover på tabellen før 2023-sesongen er over. 5-1-sesongen i det omvendte møtet med Häcken for to uker siden er imidlertid høstens store lyspunkt for romsdalingene.

  Häcken meldte seg ut av gullkampen i Allsvenskan med 1-2-tapet for Mjällby for snart to uker siden, men 4-2-triumfen over serietoer Malmö i helgen sørget for at tredjeplassen er sikret, når bare én serierunde gjenstår. Häcken kan dermed konsentrere seg fullt og helt om å revansjere 1-5-tapet for Molde, og den tidligere RBK-treneren Per Mathias Høgmo ønsker neppe å tape mot moldenserne nok en gang.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 2,55
  • U 3,80
  • B 2,40

  Beşiktaş  – Bodø/Glimt

  Bodø/Glimt
  Molde Og Bodø/Glimt Kan Ta Viktige Steg Mot Avansement 4

  En av Europas mest fiendtlige atmosfærer venter Bodø/Glimt når de i kveld gjester Beşiktaş. De suverene serielederne leverte en av sesongens beste prestasjoner da de slo tyrkerne 3-1 på Aspmyra for to uker siden, så det er all mulig grunn til å tro at det er revansjesugne tyrkere som stiller til start i Tüpraş Stadyumu i kveld. Tyrkiske hjemmearenaer er kjent for å skape blant de mest fryktinngytende atsmofærene for gjestende bortelag i europeisk fotball, men Glimt-trener Kjetil Knutsen tror kveldens trykkoker også kan være til fordel for Glimt.

  – Jeg tror generelt sett at tyrkiske lag har mye press på seg, det gir noen utfordringer og noen muligheter. Nikita har vært inne på det, vi må bare møte opp og gjøre det vi skal. Vi må ha en sult og erfaring i morgen, for det må til i denne type kamper. Vi må bruke kvalitetene i gruppen som vi har, ut ifra kampscenario, sa Knutsen på gårsdagens pressekonferanse i Istanbul.

  PRØV OSS I FIRE UKER FOR FEM KRONER – DET KAN LØNNE SEG!

  Bodø/Glimt har rast ifra resten av feltet i hjemlige Eliteserien, og vil sikre seriegullet med minst ett poeng i helgens hjemmekamp mot tabelljumbo Aalesund. Det er imidlertid langt unna nordlendingenes tanker i kveld, for får de med seg ett poeng hjem til Bodø, vil de ha sikret seg svært gode muligheter for å avansere til neste runde i Conference League. De står for øyeblikket på fire poeng etter tre kamper, og er på andreplass i sin gruppe, med samme poengsum som Lugano på tredje. Club Brügge fører an i gruppe D med syv poeng.

  Beşiktaş  på sin side er nødt til å vinne i kveld, etter å ha tatt bare ett poeng i de tre første gruppespillkampene. Heller ikke i hjemlige Süper Lig går alt på skinner, der Beşiktaş bare ligger på femteplass med 19 poeng etter 11 runder. Har gått på to demoraliserende tap i de siste tre ligarundene mot Galatasaray og Antalyaspor.

  Norsk fra Odds Tipping

  • H 2,15
  • U 3,75
  • B 2,95

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen