More

  Skadetrøbbel i Lille

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Helgens store godbit i Frankrike kommer allerede i fredagskampen som sparker i gang den 27. ligarunden. Da møtes Lille og Lyon på Stade Pierre-Mauroy og det er to lag i ekstrem poengnød som skal i aksjon.

  Poengdeling i derbyet

  Lille spilte «Derby du Nord» mot Lens forrige helg og det endte med poengdeling. Laget kom der under rett før pause på et selvmål av José Fonte, men Jonathan David utlignet drøye 20 minutter før slutt med sitt 16 mål for sesongen. Trener Paulo Fonseca var suspendert i den kampen og det var dermed assistent Jorge Maciel som styrte laget:

  – Vi fikk enorm støtte av fansen vår i denne kampen. Sammen skapte vi utligningen og spillerne viste at de var komfortable med arbeidsoppgavene sine til tross for at de manglet treneren sin. Men, til slutt klarte vi ikke å få med oss alle poengene.

  Ny forsvarsskade

  1-1-resultatet gjør at Lille foran fredagens oppgjør holder 6. plassen på tabellen. Ett poeng skiller opp til Rennes og spill i Europa Conference League neste sesong. Opp til AS Monaco og den siste Champions League-plassen skiller det nå seks poeng. Stopper Tiago Djaló måtte gi seg med skade allerede før kvarteret var spilt i derbyet etter en duell med Adrian Thomasson. Nå er undersøkelsene unnagjort og det er klart at 22-åringen mister resten av sesongen. Djaló ankom Lille i 2019 og har siden vært en meget sentral del av Lille-forsvaret. Denne sesongen har han startet 24 av 26 ligakamper. Det begynner dermed å bli svært tynt i forsvaret til fredagens verter. Fra før er venstreback Ismaily ute i minst én måned mens Bafodé Diakité neppe er tilbake før om rundt tre uker. 39 år gamle José Fonte får dermed ny stopperpartner på fredag. Trolig blir det Alexsandro som ble byttet inn forrige helg for Djalo, men 17 år gamle Leny Yoro er også et alternativ.

  Cupen er beste mulighet

  Lyon har igjen hatt en meget skuffende sesong og ligger nede på 10. plass på tabellen. Syv poeng skiller opp til Rennes og europacupspill neste sesong, men den beste sjansen for å komme seg ut i Europa er nok cupen. Der venter semifinale borte mot Nantes i starten av april og i en eventuell finale er det Annecy eller Toulouse som blir motstander. Forrige helg skuffet laget igjen med kun 0-0 hjemme mot Lorient. Borte har det imidlertid sett bedre ut med 4-1-1 på de seks siste reisene i ligaen. Tapet kom imidlertid mot nedrykkstruede Auxerre i midten av februar og viste at det er altfor tidlig å forsøke å friskmelde Laurent Blancs mannskap.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen