More

  OBOS-ligaen 16. runde: Sjokktap i Kongsvinger

  Høstsesongen er i gang, og første runde etter ferien bydde blant annet på sjokktap i Kongsvinger.

  Kongsvinger tok sommerferie med 7-1-0 på de åtte siste kampene av vårsesongen, og virket å holde stø kurs mot opprykk til Eliteserien. Denne helgen var det duket for avspark av andre halvdel av sesongen, og ligalederne hadde på papiret en relativt overkommelig oppgave mot bortesvake Bryne, som bare hadde tatt fire poeng på sine åtte bortekamper hittil i år.

  Men, etter drøyt 90 minutter med fotball på Gjemselund, måtte Kongsvinger-trener Vegard Hansen konstatere sjokktap hjemme mot gultrøyene.

  Ny Ranheim-nedtur

  Det stod 0-0 til pause mellom lagene, men etter hvilen smalt det fra bortelaget. To scoringer av Markus Johnsgård og Andreas Helmersen tok mye av brodden av oppgjøret, og da Mats Haakenstad på ulykkeligvis satte ballen i eget nett etter 81 minutter, var det ingen tvil om at alle poengene skulle bli med hjem til Raufoss. Innbytter Victor Grodås skapte ørlite spenning med sin redusering på tampen, men Raufoss kunne på overraskende vis innkassere sesongens andre borteseier. Kongsvinger på sin side, gikk på et skikkelig sjokktap og røk på sitt andre strake nederlag for sesongen.

  Sjokktap
  Kåre Ingebrigtsen Ledet Ranheim Til Deres Femte Strake Tap.

  På Jæren var det et Bryne-lag i desperat jakt etter poeng som tok imot vel så desperate trøndere i form av Ranheim. Trønderne hadde tapt fire strake før visitten til Bryne, men det var ikke stort mer å hente der. Jærbuene sørget nemlig for at alle poengene ble igjen på Bryne Stadion, med Daniel Hermanssons matchvinnende scoring drøyt ti minutter før slutt. Dermed sikret Bryne etterlengtet luft til den aller verste bunnstriden, mens Ranheim nederlag på Jæren, neppe kan karakteriseres som sjokktap, med den formen de er inne i.

  Sterk Sogndal-seier

  Sogndal har vært i vinden denne sesongen, og snuser på opprykk til Eliteserien. Stilte opp borte mot Sandnes Ulf noe redusert med skadde Kasper Skaanes og suspenderte Isac Twuum. Kaptein Per Egil Flo gjorde imidlertid en glimrende jobb i vikariatet som midtbaneanker, og bidro sterkt til at sogningene vant 2-1 i Sandnes. Andreas Hoven sendte gjestene i føringen, men evigunge Tommy Høiland utlignet for vertene bare fem minutter senere – da var man halvveis ut i andreomgang.

  Sjokktap
  Per Egil Flo Gjorde En God Jobb Som Midtbaneanker.

  Det var imidlertid Sogndal som hadde mest å gi på tampen, og Emanuel Grønner ble matchvinner for saftkokerne i det 78. minutt. Seieren var Sogndals tredje strake seier i divisjonen, og dermed er Tore André Flos mannskap bare poenget bak Kongsvinger på direkte opprykksplass. Helgens resultater gjorde for øvrig at Fredrikstad inntok tabelltoppen etter sin 2-1-seier borte mot Skeid fredag kveld.

  Resultater OBOS-ligaen 16. runde

  • Skeid – Fredrikstad 1-2
  • Mjøndalen – Hødd 3-0
  • Jerv – Moss 1-1
  • Kristiansund – Moss 1-1
  • Kongsvinger – Raufoss 1-3
  • Sandnes Ulf – Sogndal 1-2
  • Bryne – Ranheim 1-0
  • KFUM Oslo – Åsane 2-1

  Denne helgen fikk vi fullklaff på OBOS-tipsene til våre abonnerende lesere. Fulgte man disse, ville man allerede sittet med overskudd etter en måned som abonnent på Tipsbladet. Spar noen kroner, og bli abonnent i dag du også! Forrige fredag ga vi ut vår 160-siders sesongstart spesial i EFL, og til helgen kommer et enda fyldigere magasin, der vi dekker sesongstarten i Premier League, La Liga og Ligue 1. Som abonnent får du selvsagt tilgang på begge disse superspesialene.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen