More

  Sjokk og vantro i Almería

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Barcelonas seiersrekke stoppet mot det nyopprykkede laget. 

  Da Real Madrid klarte bare 1-1 hjemme i byderbyet mot Atlético lørdag kveld, fikk ligaleder Barcelona en alle tiders mulighet til å utvide avstanden til de regjerende mesterne til ti poeng. Alt som behøvdes, var bare å slå nyopprykkede Almería, som brukte forrige helg til å tape 2-6 mot Girona. For ett år siden tapte de mot Real Zaragoza, som er faretruende nære nedrykksstreken i Segunda Division, og Almería ankom møtet med ligalederne på ryggen av tre strake tap. 

  Derfor var det sjokk, vantro og ekstase i blikkene til alle hjemmesupporterne da El Bilal Touré banket ballen bak Marc-Andre ter Stegen ved halvspilt førsteomgang. Barca var ikke på nærheten av sitt beste i Almería, og slet med å skape store muligheter på hjemmelaget. Dermed klarte ikke Xavis menn å ta vare på muligheten til å havne tosifret antall poeng foran Real Madrid, og i stedet var det Real som tok innpå, til tross for at de bare klarte uavgjort kvelden før. 

  Og derbyet var også en opptur for Diego Simeone, som viser at laget hans er i stadig fremgang. Los Colchoneros er ubeseiret på syv kamper nå, og Barcelona er det eneste laget som har slått dem i 2023. 

  Fremgang trodde man også tabelljumbo Elche skulle få oppleve fredag kveld. Laget med bare én seier denne sesongen, gikk frekt og freidig opp i 2-0-ledelse i hjemmemøtet med Real Betis, og da ledelsen stod seg til det var spilt 64 minutter, trodde de fleste at vertene skulle få en kjærkommen seier, men Manuel Pellegrinis mannskap hadde andre planer. Betis snudde oppgjøret til sin favør, og det var nesten hjerteskjærende da Willian José satte inn 3-2 til Betis fra straffemerket fem minutter på overtid. Det var nemlig Elches andre strake overtidstap 

  Til uken dukes det for storslåtte semifinaler i Copa del Rey. Onsdag er det klart for baskerderby mellom Osasuna og Athletic Bilbao, mens på torsdag venter selve rosinen i pølsa, nemlig El Clásico mellom erkefiendene Real Madrid og Barcelona. Semifinalene spilles over to kamper, og returoppgjørene spilles uken etter. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen