More

  «Silvio Berlusconi-derby»

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det kan sies mye om Silvio Berlusconi, men den tidligere Milan-presidenten fikk i alle fall rett i én ting. Da han kjøpte Monza var drømmen å spille derbykamp mot Milan og lørdag kveld møtes lagene for første gang i serien på Stadio Brianteo. Og slik lagene har sett ut de siste månedene er det faktisk med et reelt poenghåp for lille Monza!

  Eventyrhistorie

  Opprykkeren lå helt sist på tabellen 13. september da ledelsen bestemte seg for at Giovanni Stroppa ikke var den rette mannen til å lede laget videre. Inn kom tidligere ungdomstrener Raffaele Palladino som aldri før hadde trent et seniorlag uansett divisjon. Det har rett og slett utviklet seg til å bli en skikkelig eventyrhistorie. Lørdagens verter har nå i rekordfart klatret opp til en høytflyvende 9. plass på tabellen og forrige helg imponerte man igjen med helt fortjent 1-0-seier borte mot formsterke Bologna. Palladino har særlig imponert med at han roterer på laget i kampene uten at det påvirker prestasjonene.

  Store forskjeller

  Milan er langt unna å levere det samme som da man tok seriegullet forrige sesong, men fikk i alle fall en fin start på Champions League-sluttspillet i midtuken med 1-0-seier hjemme mot Tottenham. Før kampen advarte trener Stefano Pioli sterkt mot å undervurdere motstanderen. Det ble igjen valgt 3-4-2-1-formasjonen som treneren har lagt om til de siste ukene der Rafael Leao og Brahim Diaz ligger rett bak Olivier Giroud som opptrer som ensom spiss. Fikayo Tomori og Ismael Bennacer ble ikke klare, men bør være aktuelle for denne oppgaven. Førstnevnte reflekterte før kampen på forskjellen mellom italiensk og engelsk fotball etter sin tid i Chelsea:

  – I Italia er de mest opptatt av hvor du skal plassere deg i forhold til ballen og hvor du skal sentre når du får den. Det er spesifikke bevegelser som gjøres i lagene. Det er stor forskjell fra England der vi spilte på instinkt. I Italia tror jeg de forsøker å fjerne instinktene spå mye som mulig og kun jobbe med konkrete aspekter av spillet. Det første jeg måtte lære meg her er å være like god med begge benene og at langpasninger kan slås godt med begge. Vi måles konstant på hvor fort vi løper, hvor mange ganger vi presser, hvor ofte vi vinner tilbake ballen og hvilken distanse vi dekker i løpet av kampen.

  Usikker fremtid

  Vinnermålet mot Tottenham ble satt inn av Brahim Diaz som har blitt en sentral del av angrepet ettersom Charles De Ketelaere ikke har fått det til i Serie A ennå. Spanjolen har blitt brukt i mange forskjellige posisjoner under Stefano Piolis ledelse og klubben ønsker nå å beholde spilleren. Da må man imidlertid først bli enig med Real Madrid. Milan har en opsjon på kjøp på 22 millioner euro, men «Los Galacticos» har også mulighet til å betale 27 millioner euro for å kjøpe han tilbake igjen direkte. Det er en mulighet for Real Madrid da man tenker at man kan få større verdi ut av Brahim Diaz ved å bruke han i byttehandel med andre klubber.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen