More

  Sesongens skuffelser

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Liten tvil om at det er sesongens to største skuffelser som møtes på Anfield lørdag formiddag. Liverpool var minutter unna å hete hjem Premier League-tittelen forrige sesong, men unnlot å forsterke stallen da man var på topp. Og de røde har da også måtte betale for sin innvikenhet på overgangsmarkedet både i sommer og nå i januar. Vel har man hentet to angripere, men det er så utvilsomt midtbanen som først og fremst trenger nytt blod. Thiago, Henderson, Keita, Milner og Alex Oxlade-Chamberlain synger alle på siste verset, mens både Harvey Elliott og Fábio Carvalho hadde fortjent forsiktigere matching enn de har fått denne sesongen. Elliott ble imidleryid matchvinner og spilte en kjempekamp da Wolves ble slått i FA-cupreturen i midtuka, men da i en type kamp hadde gjerne skulle hatt flere av i den alderen. I et ungdommelig Liverpool, mot et ungdommelig og reservepreget Wolves. Kampen på Molineux var uansett et langt steg i retning, da man for en sjelden gangs skyld denne sesongen fikk se et Liverpool med høyt press, vilje og aggresjon.

  Skadeskutt og storhandlende

  Liverpool har som så ofte før et knippe viktige brikker ute med skade også denne helgen. Van Dijk, Jota og spesielt Luis Diaz er sårt savnet i dette laget. Før kampen mot Chelsea skal imidlertid ikke Liverpool-tilhengerne prate veldig høyt om skadeproblemer. Chelsea-boss Graham Potter er tross alt atskillig vanskeligere stilt enn Jürgen Klopp akkurat nå.

  N’Golo Kante, Raheem Sterling, Joao Felix, Denis Zakaria, Reece James, Wesley Fofana, Ben Chilwell, Armando Broja, Christian Pulisic og Edouard Mendy er alle uaktuelle til helgens kamp. Og at man har svart på skadeproblemene ved å hente inn hele seks nykommere i januarvinduet betyr ikke nødvendigvis ikke så mye. Flere av nykommerne er unge, mens de alle vil trenge tid på å spille seg varme i Chelsea og Premier League. Joao Felix så jo ut som gull da han fikk sin debut mot Fulham, men den unge angriperen fulgte altså opp med et noe klønete rødt kort som ga ham tre kampers karantene.

  Kun seier er godt nok

  Begge de to gigantklubbene vaker altså midt på tabellen før avspark lørdag, og ingen av dem kan si seg fornøyd med poengdeling – som det har blitt i lagenes alle siste fire møter. Skal man ha noen som helst mulighet til å spise seg inn på topp 4 er det kun tre poeng som er godt nok. Å finne en favoritt er imidlertid vanskelig. Liverpool har spilt én god kamp denne sesongen, om vi ser bort fra «reservelagskampen» mot Wolves tidligere denne uken.  Chelsea på sin side fikk sin bare andre seier på siste ti, da Kai Havertz headet inn kampens eneste scoring mot Palace. Og heller ikke der var altså Chelsea i stand til å imponere.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen