More

  Sesongens halmstrå

  Hvordan finner man lyset når man ligger i bunnen av tonnevis med gamle poteter i en mørklagt potetkjeller? Det er det jeg håper Jürgen Klopp har svaret på i returkampen mot RB Leipzig i Champions League.
  Denne uka blir avgjørende i forhold til om denne sesongen fortsatt har noe å by på for Liverpool eller om hele sesongen blir en kjedelig transportetappe til den neste.
  Det har vært noen uforståelige uker for Liverpool FC. Smertefulle runder i Premier League. Fallet fra regjerende mestre og best i verden, til å dele ut tre poeng til det ene bunnlaget etter det andre på Anfield er nesten uvirkelige scener.
  Energien, viljen, spillegleden, ferdighetene, samspillet og vinnertaktikken – alt ser ut til å ha sunket ned i den berømte gressmatta og blitt borte. Eller forsvunnet ned i potetkjelleren om du vil.
  Selv Fulham, som har vært nærmest vaksinerte mot å score og til å holde nullen, vant i siste runde uten at vi klarte å score et eneste mål. Vi fortsetter Robin Hood-trenden med å gi poeng til de poengfattige – problemet er at vi har begynt å dele ut til de poengrike også mens vi synker som en stein på tabellen…
  Ingenting fungerer. Marginene er hele tiden i Liverpools disfavør. Det er stang ut. Det er få skudd på mål og av over 100 hjørnespark etter jul, har laget, som var så giftige på dødballer i forrige sesong, ikke scoret på et eneste hjørnespark i 2021. Tenk det – på over hundre forsøk!
  Vil Champions League motivere?
  Liverpool trives i Champions League, og en gnist ble tent i laget i første møte med RB Leipzig til tross for at de er i denne svake perioden. Nå spørs det om dette Liverpool-laget klarer å spille seg til kvartfinale.
  Om de klarer det, vil det bli 8. gang de røde kommer så langt etter at den gjeve konkurransen i Europa ble omdøpt til Champions League. Fire av disse endte i finaleplass. Det virker som den gjeve turneringa motiverer ekstra, også i sesonger der resultatene i ligaen uteblir. Det gir et lite halmstrå av håp denne sesongen.
  Leipzig i form
  Problemet er bare at Liverpool aldri før i moderne tid har hatt en lignende og like langvarig formsvikt.  Og mens vi har gått på fire strake tap i Premier League siden sist vi spilte mot Leipzig, har det tyske laget vunnet alle sine kamper. På sine siste fire oppgjør har de holdt nullen tre ganger og gjort noe i sine fire runder som ikke Liverpool har klart: De har scoret mål. Hele 11 mål og ligger i skrivende stund som nummer to i Bundesligaen, bare to poeng bak Bayern München.
  Leipzig har faktisk vunnet 8 av sine siste ni kamper. Det er kun kampen mot Liverpool de ikke har vunnet i denne kamprekka. De stiller med andre ord fulle av selvtillit på nøytral grunn onsdag kveld. De er i god form, og vinner mange poeng på sin fysiske og mentale utholdenhet. Hele 9 av de 11 målene de har scoret i siste siste kamper, har kommet i andre omgang.
  Klopp under press
  Med sentrale spillere ute med skade, fungerer ikke Klopps spillestil, der laget står høyt i banen. Urutinerte forsvarsspillere og med et midtforsvar som ikke fungerer like godt sammen som et skadefritt førstevalg, gjør Liverpool enkle å score på for tida. Det virker som alle har knekt koden uten at vi klarer å omstille oss. Selv bunnlag med ”scoringsvegring”. Og det hjelper heller ikke at våre angrepsspillere virker både motløse og uten selvtillit.
  På toppen av det har manager Klopp gjort en del taktiske bytter som ikke er lett å forstå i det siste. Kritikken hagler, og folk virker som om mange forståsegpåere med ett har mistet korttidshukommelsen. I en helt ekstrem sesong tror de at det å bytte ut en av verdens beste trenere vil være en ”quick fix”. Noen roper på Gerrard, som akkurat har vunnet serien med Rangers, men det er noe ganske annet å lede en klubb som Liverpool i Premier League. Det krever mer erfaring.
  Man må heller ikke glemme at dette laget heldigvis har bedre korttidshukommelse enn supporterne og forståsegpåerne. Spillerne vet at om det er noen som er i stand til å ta nettopp denne spillegruppa til nye triumfer, så er det nettopp Jürgen Klopp.
  Jeg håper inderlig at Liverpools Klopp kan få en opptur i Champions League som en motvekt til potetkjeller-tilværelsen i serien. Så får vi håpe suksess i turneringa gir ny energi inn i de siste ti seriekampene, slik at topp fire sikres.
  Jeg er veldig usikker på utfallet mot Leipzig, og tror at det tyske laget kan vinne denne kampen, men jeg håper at de røde reiser seg. At Champions League-hymnen fyller dem med ekstra motivasjon, og at de uansett vinner sammenlagt.
  Hva tror du?

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen