More

  Serie A søndag: Derby d’Italia

  For en uke siden skrev jeg at Juventus ikke hadde råd til å tape for Milan, dersom de skulle ha et realistisk håp om å fortsette sin avsindige mesterskapsrekke. Seieren der, og tre nye poeng søndag, betyr at det som kunne blitt et dypt juv mellom teten og Juventus, ikke er det likevel. Skulle det bli ny Meazzatriumf søndag, pluss seier mot Napoli når den skal spilles, er Juventus skulder ved skulder med utfordrerne.
  Samtidig kan et tap bli skjebnesvangert, hvilket også Italias landslagstrener Roberto Mancini poengterte i et intervju før helga.  – Interkampen er nesten avgjørende, sa han, mens Juventus forsvarsveteran Giorgio Chiellini (bildet) forsøkteå dempe presset ved å hevde det motsatte. Han har på sin side selvfølgelig rett i at det fortsatt gjenstår 20 – for Juventus 21 – kamper å spille.
  Vanskeligere enn resultatet forteller
  Samtidig kan man ikke la være å slå fast at mens midtukas seier over Milan var et skritt i riktig retning for Juventus, så var søndagens hjemmekamp mot Sassuolo et nesten like langt steg tilbake. Juventus overbeviste på ingen måte, og med tidlige skader på både Kckennie og Dybala tok det tid før det ble skapt noe nevneverdig. At det mest nevneverdige skulle bli et langskudd fra Danilo hadde vel ingen, ikke engang han selv, turt å ymte frampå om. Når seieren til slutt ble halt i land, var det mot en motstander som fikk en mann utvist før pause, og som likevel både utlignet hjemmelagets ledelse og truet med flere nettkjenninger i noen småfrekke kontringer.
  Juventusleiren er garantert godt fornøyd med at Alvaro Morata kunne hoppe inn noen minutter på slutten, ettersom Paulo Dybala fikk seg opptil flere smeller før han forlot banen. I tillegg fikk Federico Chiesas ankel seg noen knotter i seg, og selv om han nesten fullførte kampen kan man ikke se bort fra at den ankelen vil være sår utover i uka.
  Uavgjort med dobbel beskjed
  Etter åtte strake seire, tapte Inter for Sampdoria i midtuka. Søndagens uavgjort i Roma blir for meg både et pluss og et minus i vurderingen av klubbens framgang og gullkandidatur. Pluss fordi man nok en gang viste det engelskmennene så fint kaller «resilience». De lar seg i liten rad knekke av litt motgang, og har jo også ligget under i flere av de kampene de har vunnet i det siste. De snudde fra 0-1 til 2-1, før de måtte gi tapt for et Roma som viste nøyaktig samme fighting spirit mot slutten. Dette er nytt sammenlignet med forrige sesong, da Inter på denne tiden av året skled ut av gullstriden med en rekke skuffende resultater.
  På den annen side er det lite positivt å si om en tittelkandidat som kun henter ett av seks mulige poeng. Videre er det bemerkelsesverdig at mens spissduoen hadde tegnet seg på scoringslista i 13 av de 15 første kampene, så scoret ingen av dem denne uka. Skal Inter slå Juventus må de score igjen, kanskje begge to til og med.
  Statistikken forteller oss at dette blir duell nummer 175 mellom disse to i Serie A, og Juventus har vunnet nesten halvparten av kampene gjennom den straks 90-årige historien. Siden 1993 har imidlertid uavgjort vært det vanligste resultatet, med 14 tilfeller på 30 kamper, mens Inter har vunnet sju, sist i 2016, og Juventus ni ganger.
  Avspark kl. 20.45
  Skader: 
  Inter: Andrea Pinamonti, Danilo D’Ambrosio, Matias Vecino
  Juventus: Juan Cuadrado, Alex Sandro, Paulo Dybala, Matthijs De Ligt
  Antatte lagoppstillinger:
  Inter (3-5-2): Handanovic; Skrinjar, De Vrij, Bastoni; Hakimi, Barella, Brozovic, Vidal, Young; Lukaku, Martinez
  Juventus (3-5-2): Szczesny; Danilo, Bonucci, Chiellini; Chiesa, Rabiot, Bentancur, Ramsey, Frabotta; Morata, Ronaldo
  Kampodds:
  Coolbet: 2,43 – 3,43 – 3,05
  Norsk Tipping: 2,25 – 3,10 – 2,95
  Unibet: 2,38 – 3,40 – 2,95
  Tips: B
  Tre i odds på Juventus-seier er sjelden vare, ferdig snakka.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen