More

  Serie A onsdag: Gigantmøte i Milano

  Kan det faktisk være snakk om Juventus’ siste sjanse til å henge med i gullkampen?
  Før avspark er avstanden mellom lagene ti poeng i Milans favør. Selv med en Juvenkamp til gode er det mye. Vinner Milan onsdag kan Juventus håp om gull bli veldig, veldig vanskelig å oppfylle. Ikke minst fordi det er en klubb til fra Milan helt der oppe. Kan vi driste oss til å si at dette er vinn eller forsvinn for Pirlo og gjengen i sort og hvitt?
  Sensasjonelle Milan
  Jeg har allerede gitt uttrykk for hvor imponert jeg er over det Milan har gjort siden januar 2020. De gamblet i all hovedsak på to kort, en dansk forsvarskonge og en svensk joker. De lyktes på en helt sensasjonell måte. De to ble garderobens to viktigste brikker, og den som lurer på om Simon Kjær spiller noen rolle her, bør se de ti siste minuttene av søndagens kamp mot Benevento i reprise. Kjær ruslet av banen etter 80 minutter, men fortsatte å dirigere medspillere til siste blås i fløyta runget utover et tomt stadion.
  Nå sist manglet ikke bare Zlatan, men også midtbanegutta Bennacer og Saelemaekers med skade samt superback Theo Hernandez med karantene. Sandro Tonali ble så utvist allerede før pause, men det spiller fortsatt ingen rolle. I stedet blomstrer innbytter Krunic, og Rafael Leao viser flere ganger hvorfor han er pekt ut som en kommende stjerne, både med scoring og smart spill.
  Middelmådig + CR7
  Juventus imponerte ikke søndag, til tross for solide 4-1 i protokollen til slutt. Det er lite flyt, lite sammenheng og struktur og om det er noen plan bak deres etablerte spill, er den i beste fall vanskelig å få øye på.
  Søndag avgjorde igjen Cristiano Ronaldo, med to scoringer og lekker målgivende til Federico Chiesa. Portugiseren ser til gjengjeld uforskammet kvikk ut, og jeg tar meg i å lure på hvor lenge det er siden jeg så ham like aktiv og kvikk i både hode og føtter.
  Serie A-møte nummer 171
  Onsdag møtes lagene til sitt 171. møte i Serie A, altså siden 1929. Av disse har Juventus vunnet 66, mens Milan har vunnet 51. Totalt snakker vi 266 obligatoriske kamper, med 91 Juventusseire mot Milans 67.
  Sommerens Milanseier smakte bedre enn de fleste kan tenke seg, da det var Milans første seier over Juventus siden oktober 2016, og kun den andre siden november 2012!
  Siden 1993 snakker vi 29 møter i liga og cup i Milano, med åtte hjemme- og ti borteseire.
  Kampen 7. juli var forøvrig en av forrige sesongs virkelige knallbonboner, der Juventus så ut til å ha slått knockout på hjemmelaget da Rabiot og Ronaldo ga gjestene 2-0 ledelse i løpet av få minutter etter pause. Keiser Zlatan ville det annerledes. Først scoret han, og så var han assistent når Kessié utlignet. Deretter forlot han banen, og vi tenkte at dett var dett. Det var det ikke, for Rebic og Leao scoret hvert sitt og sørget for at bataljen var snudd og avgjort i løpet av 18 elleville minutter.
  Og de to er så vidt vi vet, klare for kamp onsdag. 
  Avspark kl. 20.45
  Skader: se oppdatert skadeliste: https://www.tipsbladet.no/nyheter/serie/skadeliste-serie-runde-16
  Antatte lagoppstillinger:
  Milan (4-2-3-1): Donnarumma; Calabria, Kjær, Romagnoli, Hernandez; Krunic, Kessié; Castillejo, Calhanoglu, Rebic; Leao
  Juventus (3-4-1-2): Szczesny; Danilo, Bonucci, De LIgt; Frabotta, McKennie, Bentancur, Chiesa; Ramsey; Dybala, Ronaldo
  Kampodds:
  Coolbet: 2,90 – 3,46 – 2,53
  Norsk Tipping: 2,70 – 3,20 – 2,35
  Unibet: 2,95 – 3,25 – 2,48
  Tips: H

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen