More

  Scudetto-drømmen kommer stadig nærmere

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Helgens store godbit i Serie A er naturligvis Napoli mot Roma søndag kveld. Vertene har levert en helt fantastisk sesong og tatt 50 poeng etter halvspilt sesong. Det er ny klubbrekord. Den forrige ble satt da Maurizio Sarri ledet laget til 48 poeng etter halvspilt 2017/18-sesong. Gjennom hele Serie A-historien er det kun tre lag som har klart å ta minst 50 poeng i løpet av den første halvdelen av sesongen. Juventus gjorde det både i 2013/14- og i 2018/19-sesongen mens Inter klarte det i 2006/06-sesongen. Alle gangene endte de da opp med å vinne serien. Historie ble også satt med Napolis 2-0-seier borte mot Salernitana forrige helg. Det var trener Luciano Spallettis 276. seier i den italienske toppdivisjonen, mest av noen trenere.

  Capello tror på Napoli

  Trenerlegenden Fabio Capello er nå klar på at Napoli kommer til å vinne Scudettoen for kun tredje gang i klubbens historikk. Han sammenligner laget sesong med da han vant serien med Roma for 21 år siden. Til Radio Kiss Kiss uttalte Capello:

  – Napolis jobb nå er å være konsentrert. Laget er der det skal være og har ingen problemer. Spillerne vet hva styrken deres er. Kvara og Osimhen får brorparten av overskriftene, men vi må ikke glemme resten av spillerne. Vi må heller ikke glemme mulighetene i Champions League. Napoli er en farlig motstander for alle lag.

  Søndag kveld kommer Roma på besøk og det betyr samtidig at trener Luciano Spalletti skal opp mot José Mourinho for sjette gang. Han har vunnet kun ett av de fem foregående innbyrdes treneroppgjørene.

  Meret er ønsket av Tottenham

  Onsdag gjennomførte Napoli og Fiorentina som ventet bytte av reservekeepere, men det er førstekeeper Alex Meret som er sikkert valg mellom stengene. Målvakten har sluppet inn kun 14 mål i serien denne sesongen og han skal nå i følge La Gazzetta dello Sport være Tottenhams klare førstevalg til å erstatte Hugo Lloris. I tillegg til å slippe inn færrest mål scorer Napoli også klart mest av alle Serie A-klubbene med 46 nettkjenninger. Man har også seriens høyeste prosent med ballinnehav og flest skudd på mål.

  Hva med Zaniolo?

  Hos motstander Roma handler det meste om Nicolo Zaniolo. Spillerne har i hele januar bedt om å bli solgt og ser nå ut til å få ønsket sitt oppfylt. Rett før vi gikk i trykken skal Roma ha godtatt et bud fra Bournemouth på 30 millioner euro. Paolo Di Canio er i et intervju med Sky Sports klar på at José Mournho har grunn til å føle seg forrådt av spilleren:

  – Mourinho har alltid forsvart Zaniolo og beskyttet han, men det er klart at spilleren er påvirket av alle spekulasjonene på sosiale medier. For Mou handler det kun om å vinne og kvalifisere seg for Champions League, men hvis Zaniolo skulle ende opp med å bli i klubben vil han være en distraksjon for viktigere målsettinger.

  Ved et eventuelt salg sier ryktene at Roma kommer til å gå all-in på å få hentet Hakim Ziyech fra Chelsea før januarvinduet stenger.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen