More

  Saints over streken

  Champions League stjeler overskriftene, men det spilles også ligafotball av betydning i kveld. I The Championship står det seks kamper på menyen, mens det også spilles to kamper i Premier League.

  Oppgjøret mellom Brighton og Crystal Palace betyr nytt bikkjeslagsmål mellom to erkerivaler, og dette er sågar deres 100. innbyrdes kamp om ligapoeng. Forutsetningene er denne gang svært ulike. Brighton har bare tapt én av sine siste åtte, og har gode kort på hånda i kampen om plass i Europa. Palace har fortsatt ikke vunnet i år, fyrer knapt av skudd på mål, og er for alvor innblandet i nedrykksstrid.

  Brighton er klar oddsfavoritt hjemme foran egne fans, mens det i kveldens andre PL-oppgjør er bortelaget som har lavest odds.

  Brentford gikk tolv strake uten tap, før man forrige lørdag kom til kort på besøk hos Everton. Southampton er tabelljumbo, og har bare vunnet to av sine første tolv hjemme på St. Mary’s. Under ledelse av Ruben Selles har The Saints holdt nullen i tre av fire kamper, og med seier i kveld vil hjemmelaget for første gang siden oktober være på rett side av nedrykksstreken.

  Kveldens kamper i Premier League:

  Brighton – Crystal Palace
  Amex Stadium
  Onsdag 20.30

  Roberto De Zerbis Brighton ledet både 1-0 og 2-1, men måtte likevel nøye seg med ett poeng med hjem fra lørdagens kamp mot Leeds på Elland Road. Alexis Mac Allister scoret mål, men var også av flere Seagulls-spillere som sløste bort store målsjanser i en kamp gjestene burde vunnet.
  -Vi spilte en fantastisk kamp, og hadde atskillige muligheter til å avgjøre. Vi benytter oss imidlertid ikke av mulighetene, og ineffektiviteten koster oss dyrt. Spillemessig var dette uansett nok et langt steg i riktig retning, sa Brighton-bossen etter kamp. Bare én av siste åtte kamper er tapt og etter kveldens kamp kan man stå med samme poengsum som Liverpool.

  Crystal Palace har fortsatt ikke vunnet i 2023, og det er liten tvil om hvor skoen trykker som mest for Patrick Vieiras utvalgte. Mot Manchester City lørdag holdt man stand frem til tolv minutter gjensto, da Braut Haaland avgjorde for gjestene på straffespark. Resultatmessig intet å skjemmes over, men dette var altså tredje kamp på rad hvor Palace ikke noterte en eneste avslutning på mål. Ingen kan de siste ti årene i Premier League vise til like tung statistikk. Kun 2 av første 12 bortekamper er vunnet, og poenget man fikk i omvendte møte med erkerival Brighton var av det særs heldige slaget.

  Skader Brighton: Adam Lallana og Jakub Moder er ute, Tariq Lamptey og Billy Gilmour er usikre.
  Skader Palace: James McArthur er uaktuell, mens Will Hughes og Nathan Ferguson er usikre.

  Odds fra Norsk Tipping:
  H: 1,42
  U: 4,40
  B: 7,50

  Southampton – Brentford
  St. Mary’s
  Onsdag 20.30

  Southampton spilte nesten en hel time i overtall, og noterte hele 17 avslutninger, men stolpeskudd var uansett det nærmeste man kom seier borte mot Manchester United søndag. Det endte målløst, og Southampton er dermed fortsatt tabelljumbo. Oppløftende er det uansett at tre av siste fire kamper har gitt poeng. Bare 2 av første 12 hjemmekamper er vunnet, men det er slett ingen grunn til å kaste inn håndkleet. Det skiller tross alt bare to poeng frem til trygg plass, og allerede i kveld kan man altså være over streken.

  Etter tolv strake kamper uten tap, tok Brentfords rekke slutt. Ethan Pinnock og Kevin Schade hadde hver sin brukbare mulighet, men The Bees gikk målløse av banen da Everton vant 1-0 på Goodison Park.
  -Jeg vet ikke hvor mange andre lag enn City og Liverpool som har gått tolv strake uten tap i Premier League, men den rekken er nå uansett historie. Det eneste som betyr noe nå er at vi slår tilbake allerede i midtukeoppgjøret mot Southampton, sa Brentford-manager Thomas Frank etter nederlaget på Merseyside.

  Skader Southampton: Juan Larios og Tino Livramento er fortsatt ute.
  Skader Brentford: Keane Lewis-Potter og Thomas Strakosha er skadet.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 3,00
  U: 3,15
  B: 2,40

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen