More

  Ryktebørsen

  Innspurt i Premier League, kvartfinaler i både Champions League og Europa League, mens det også nærmer seg avgjørelse i de engelske cupene. 
  Dette betyr at det nærmer seg ferie, men også planlegging av ny sesong. Erling Braut Haalands fremtid stjeler mye oppmerksomhet i europeisk sportpresse, men det er flere enn jærbuen som jaktes på i disse dager. 
  Dette er noen av ryktene som svirrer der ute:

  *Celtic kom til kort i jakten på sin tiende strake ligatittel, men Odsonne Edouard har levert varene. Den franske 23-åringen er på god vei mot sin tredje strake toppscorertittel i skotsk Premiership, og interessen fra engelske toppklubber er fortsatt stor. Leicester sies å stå først i køen, og da mye grunnet tidligere Celtic-boss Brendan Rodgers. Arsenal, Leeds, Roma og Aston Villa meldes også interessert i spilleren som har kontrakt ut neste sesong. Den beskjedne kontraktslengden tilsier at spissen kan hentes for mindre enn 20 millioner pund. Edouard har levert 16 scoringer på 26 kamper denne sesongen, og 81 på 163 siden ankomst de skotske grønntrøyene.

  *Lazio virker å komme til kort i kampen om Champions League-plassene i Serie A, og skulle man komme til kort vil dette trolig bety at Sergej Milinkovic-Savic forsvinner. Serberen vil spille Champions League, og det er ikke mangel på interesse fra andre klubber. Manchester United, Real Madrid og Paris Saint-Germain har alle 26-åringens navn på blokka.
  *Tottenham har bare vunnet én av sine siste fire ligakamper, og topp 4-toget er i ferd med å forlate perrongen. Harry Kane sies nå å telle på knappene, og storscoreren kan ende opp med å forsvinne ut denne sommeren. Kane har levert 217 scoringer på 328 kamper i Spurs-drakt, men står fortsatt uten pokaler. Ny sjanse kommer i ligacupfinalen mot Manchester City om noen uker, men engelsk presse mener å vite at spissen kan forsvinne ut uansett resultat på Wembley. Mange linkes, alle er interessert, mens få har pengene som vil behøves.

  * Eduardo Camavinga er bare 18 år, men debuten for det franske landslaget er for lengst unnagjort. Første landskamp fra start kom i oktober i fjor, og unggutten ble tidenes yngste målscorer for Frankrike da han på spektakulært vis brasset inn det første målet i kampen som endte med 7-1-seier mot Ukraina. Klubblaget Rennes sliter imidlertid tyngre (7.plass i skrivende stund), og Camavinga sies nå å vurdere klubbskifte. Kontrakten med Rennes utgår om et drøyt år, og storklubbene står med åpne sjekkhefter. Chelsea meldes interesserte, men det samme gjør klubber som Real Madrid og Manchester United.
  * Rafael Leão har fortsatt tre år igjen av kontrakten med Milan, men den 21-årige portugiseren er sterkt ønsket av andre storklubber. Kontraktsituasjonen gjør imidlertid at klubber som Juventus, Everton og Wolves eventuelt må grave dypt for å kunne løse ham ut. Angriperen startet karrieren i Sporting Lisboa, men ankom Milan fra franske Lille. Unggutten står bokført med 12 scoringer fra sine første 54 Serie A-kamper.
  *Crystal Palace er så godt som sikret ny Premier League-kontrakt, men sommeren vil uansett bli brukt på store utskiftninger, både i spillertropp og i lagledelsen. Roy Hodgson ryktes å bli pensjonert, og trioen Eddie Howe, Frank Lampard og Sean Dyche blir tidlig nevnt som favoritter til å overta Eagles-skuta. Tidligere Bournemouth-boss Howe har lenge også blitt koblet til Celtic.

  *David Moyes og West Ham kan ha reddet Jesse Lingards karriere ved å gi ham sjansen da de aller fleste hadde gitt opp angriperen. Suksessen på London Stadium kan samtidig gjøre at Hammers-ledelsen kommer til kort når det etter endt sesong skal forhandles. West Ham håper å gjøre låneavtalen permanent, men skaffet seg aldri noen kjøpsklausul da de hentet ham på lån fra Manchester United. Nå ryktes en håndfull europeiske gigantklubber å stå klare til å kjøpe, mens Solskjær & Co selv kan ha kommet på bedre tanker enn å la ham råtne på benk og tribune.
  * Allan Saint-Maximin er, når frisk og i form, et helt angrep alene. Som han beviste da han kom på banen som innbytter og snudde kampen for Newcastle mot Burnley søndag. Den 24-årige driblefanten har ved flere anledninger uttrykt sin kjærlighet til Newcastle, men overgangsryktene fortsetter å svirre. Aston Villa frykter å miste Jack Grealish til en Champions League-klubb, og i den 24-årige franskmannen vil man eventuelt ha den perfekte erstatter.

  *Bayern München, Arsenal, Chelsea, Leeds, Liverpool og Wolves meldes alle interesserte i å hente den 19-årige midtbanespilleren Michael Olise fra Reading. Den anvendelige venstrebente vingløperen hadde håpet å ta veien til Premier League med Reading, men The Royals må grave dypt for å sikre seg plass i play off. Skulle man mislykkes vil Olise ganske sikkert forlate Madejski Stadium i løpet av sommeren. Kontrakten med Reading varer ut neste sesong.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen