More

  Conference League: Rosenborg og Bodø/Glimt skal i ilden

  Rosenborg og Bodø/Glimt tar fatt på ferden mot gruppespill i Conference League i kveld.

  Molde skuffet stort i tirsdagens kvalifiseringskamp til Champions League mot HJK Helsinki, men levnes likevel gode muligheter til å avansere i returoppgjøret på Aker Stadion neste uke.

  I kveld er det Rosenborg og Bodø/Glimt som starter ferden mot europeisk gruppespill, og først ut er Bodø/Glimt, som har avspark om bare en drøy time.

  Bodø/Glimt – Bohemians 1905

  Bodø/Glimt har blitt gitt tsjekkisk motstand i andre kvalifiseringsrunde, og Bohemians 1905 må ikke forveksles med irske Bohemian FC. Bodø/Glimt er naturligvis store favoritter her, og har storspilt på sin vei mot ni poengs ledelse i Eliteserien. Nordlendingene virket imidlertid å være hakket hvassere tidligere i sesongen, og er noe mer sårbare nå. Søndag lå de under 1-2 mot bunnlaget Sandefjord, før en billig VAR-straffe ga dem utligning og vei inn i kampen.

  Rosenborg Og Bodø/Glimt
  Patrick Berg Blir Storfavoritter Mot Bohemians.

  Bodø/Glimt har fått bra med europeisk erfaring de siste sesongene, med gruppespill i både Conference League og Europa League. I 2021 gikk de sågar hele veien til kvartfinalen i førstnevnte turnering, og alt annet enn ny billett til gruppespillet vil bli ansett som fiasko.

  Bohemians kommer også inn i andre kvalifiseringsrunde, som Bodø/Glimt, og er bare så vidt i gang med det tsjekkiske ligaspillet. Ligapremieren ble benyttet til å slå Pardubice 1-0 borte, og har dermed kommet vinnende i gang med sesongen. Tsjekkerne er tilbake i Europa for første gang på 36 år, og klubbens desidert stolteste øyeblikk kom i 1982/83-sesongen, da de tok seg hele veien til semifinalen i UEFA-cupen. Der ble imidlertid belgiske Anderlecht for sterke.

  Crusaders – Rosenborg

  Rosenborg skal opp mot en nordirsk motstander de har blitt godt kjent med gjennom årene. De møtte hverandre fire ganger mellom 2012 og 2013, og Rosenborg står med formidable 13-3 i målforskjell og full pott etter disse fire møtene. Dagens utgave av Rosenborg er imidlertid langt fra så slagsterke som for ti år siden. Trønderne ligger helt nede på tiendeplass på tabellen i Eliteserien, men etter en tung start som Rosenborg-trener, har Svein Maalen ledet trønderne til to strake triumfer. Forrige serierunde slo de Strømsgodset hårfint 1-0 borte, der 16 år gamle Sverre Nypan ble matchvinner.

  Rosenborg Og Bodø/Glimt
  Sverre Nypan Ble Matchvinner I Drammen.

  Crusaders er ennå ikke i gang med sin sesong, og nordirske Premiership sparkes ikke i gang før 11. august. De måtte imidlertid igjennom første kvalifiseringsrunde til Conference League, der de møtte finsk motstand i form av Haka. Der tok Crusaders seg hårfint videre med 3-2-seier sammenlagt. Ringreven Paul Heatley scoret kampens eneste mål i 1-0-seieren i returoppgjøret i Belfast, drøye kvarteret før slutt.

  Odds fra Norsk Tipping

  Bodø/Glimt – Bohemians 1905

  • H 1,20
  • U 6,00
  • B 10,50

  Crusaders – Rosenborg

  • H 4,10
  • U 3,90
  • B 1,70

  Rosenborg og Bodø/Glimt blir selvsagt nokså klare favoritter i hvert sitt oppgjør, men hverken 1,20 eller 1,70 frister nevneverdig til spill.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen