More

  Ron Atkinson til Tipsbladet: England kan gå hele veien

  Fotballens hjemland har vært nære flere ganger i EM-sammenheng, men fortsatt mangler man tittelen Europamester.

  Årets mesterskap kan være en gylden mulighet for Englands utvalgte. Flere fotballpersonligheter vi har snakket med er optimistiske på sine landsmenns vegne.
  – Vi kan absolutt gå hele veien, sier den legendariske manageren Ron Atkinson, på telefon fra sitt hjem like utenfor Birmingham.

  Selv om Big Ron, som han kalles, var manager i Manchester United, så er det klubben han tok til sølv i Premier League, Aston Villa, som er klubben med størst plass i hjerte hans. Derfor er det kanskje ikke så rart at den første spilleren han nevner er en Villa-spiller.
  – Jack Grealish er en fantastisk spiller. Han har utviklet seg mye de siste årene og hans offensive egenskaper kan bli et viktig våpen. Samtidig håper jeg at Gareth Southgate er modig nok til å spille alle de fantastiske unge midtbanespillerne samtidig. Det er lenge siden vi har hatt så mange gode spillere, så jeg er skikkelig optimist understreker Atkinson.
  Wembley en fordel
  De to beste mesterskapene England har gjort har vært som arrangør, EM i 96 hvor de røk for Tyskland etter straffesparkkonkurranse i semifinalen, og i VM i 1966 hvor de vant. Nå skal de spille alle sine tre gruppespillkamper i London. Samme arena skal huse begge semifinaler og finalen.
  – Det å spille på Wembley er helt klart en stor fordel, det kan være det som vipper det i vår favør, det og ungdommelig pågangsmot, sier Big Ron til Tipsbladet.
  Han er opptatt av at Southgate spiller med så mange som mulig av de kreative midtbanespillerne samtidig, og han er spent på om Harry Maguire blir klar til de første kampen. Viktigheten av tilstedeværelsen til Manchester Uniteds midtstopper er noe den karismatiske fotballpersonligheten understreker.
  – Jeg håper at vi tør å spille med tre bak og at det tenkes offensivt. De unge spillerne har vist både i Champions League og Europa League at de takler å spille mot de aller beste. Den erfaringen vil være en styrke i kampen om et etterlengtet trofe, sier han bestemt.
  Individuelle ferdigheter en styrke
  En som selv har spilt med de tre løvene på brystet er Brian Deanee, den tidligere Sheffield United- og Leeds-legenden trekker spesielt fram de individuelle ferdighetene i troppen. Phil Foden, Manson Mount og Jack Grealish er spillere han er full av lovord om.

  – De tre har ferdigheter som avgjør kamper, og så har vi Harry Kane, nummer fem på lista over tidenes målscorere for England, en spiss som nesten alltid leverer, Jeg gleder meg til vi kommer i gang med mesterskapet, og jeg har stor tro på denne utgaven av «Three Lions», sier den sympatiske spissen til Tipsbladet.
  Deane har tro på at spillerne vil ta England til minst en semifinale. Samtidig retter han en advarende pekefinger mot individuelle feil og enkelte spilleres manglende evne til å tilpasse seg spillet.
  Kampen mot Skotland betyr mye
  13.juni spiller England sin første kamp i mesterskapet, mot Kroatia, men det store deler av Storbritannia gleder seg til er kampen mot Skottland fem dager senere. Både Brian Deanee og Ron Atkinson er begeistret for at de eldste rivalene i fotballverden møtes i et sluttspill, og det på Wembley.
    
  – Det er en kamp som er mye mer enn bare en kamp, understreker Atkinson. Jeg vokste jo opp med disse kampene mellom England, Skottland, Wales og Nord Irland i «The British Home Championship», og de betydde mye. Det handlet om stolthet og ære, det husker alle som opplevde dem, og møtene med skottene var viktigst.
  En kommende stjerne fra Birmingham
  Ron Atkinson er også glad for å se en kommende stjerne, fra byen der han bor, ta steget inn på landslaget. Jude Bellingham er bare 17 år når mesterskapet starter.

  – Jeg så han flere ganger for Birmingham og det har vært snakket mye om det fantastiske talentet. Han tar stadig nye steg og er en kommende stjerne, det er jeg overbevist om. Kanskje skinner han allerede i sommer, sier mannen som er i Managers Hall of Fame.
  At Ron har evnen til å se talent, det er hans eventyrlige managerkarriere et bevis på. Så gjenstår det å se om det er fotball-klassikeren «Footballs Coming Home» fra 1996 som gjelder, eller om man må gjøre som etter VM i 1982, hvor man ga ut albumet «This Time» før mesterskapet, og måtte klistre på en lapp hvor det stod «Maybe f….. next time» etter at England feilet.
  Tipsbladets EM-spesial er ute i dag tirsdag, inneholdende flust med artikler om alle deltakerland, intervjuer, statistikk, TV-oversikt, spilltips og alt hva hjertet begjærer før det tas aspark. Vi ettersender den elektroniske utgaven til alle som ønsker seg oversikt.
  Send en sms med kodeord TIPS pdf til 27222, så får du en måneds abonnement for 225.-

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen