More

  Revansjemulighet, om man vil

  Semifinalene i ligacupen er knapt ferdigspilt før det nå gjøres klart for FA-cup. 
  Manchester United kom for fjerde gang på rad til kort i en semifinale, og finalen i ligacupen spilles dermed mellom Manchester City og Tottenham. Finalen, som har for vane å bli spilt i februar, blåses denne gang igang på Wembley i april. 
  Fredag tas det avspark i 3.runde av FA-cupen, og det er mye snadder på programmet. Først ut er møtet mellom Aston Villa og Liverpool på Villa Park.
  Om det da blir kamp. Villa stengte i dag sitt treningsanlegg grunnet covid-utbrudd.
  FA cup, 3.runde:
  Aston Villa-Liverpool
  Villa Park, fredag 20.45
  Aston Villa-Liverpool 7-2. Ollie Watkins scoret hat trick, mens Jack Grealish lå bak fem av de syv scoringene. Liverpool ankom Villa Park som regjerende mester, hadde bare tapt tre Premier League-kamper siden 3.januar 2019, og hadde ikke sluppet inn syv mål siden 1963. Nå gjorde man det mot klubben som sesongen i forveien hadde unnslippet nedrykk i aller siste kamp. Sjelden har et nederlag svidd så hardt for Liverpool.
  Fredag får man muligheten til å revansjere seg. Enkelt blir det imidlertid ikke, og fortsatt er det usikkert om Klopp ankommer Villa Park med sine beste. Tyskeren var heller uklar rundt laguttaket da han møtte pressen fredag formiddag.
  -Motstanderen er for sterk til at vi kan tillate oss å bytte veldig mange spillere. Samtidig har vi åtte dagers hvile før neste kamp, sa Klopp til engelsk presse i dag. 
  Den foretrukne førsteelleveren har skuffet stort de siste kampene, og kan hende trenger de hvile mer enn noe annet før storoppgjøret mot erkerival Manchester United på Anfield 16.januar. Samtidig kan FA-cupen være lagets største mulighet til trofé denne sesongen. Akkurat nå ligner jo faktisk ikke Liverpool en klubb som kan gå til topps i Premier League og/eller Champions League.
  En ny vår i Villa
  Villa har tatt enorme steg siden forrige sesong, og da mye takket være formidabelt smarte spillerkjøp. Høyreback Matt Cash ankom fra The Championship, men ser nå ut som om han spilt Premier League-fotball siden han var en knott. Chelsea-lånet Ross Barkley ble en umiddelbart hit, og beviste ikke minst mot Liverpool at han vil bli en uhyre viktig motor i dette Villa-laget. Ollie Watkins scoret tre mål de røde, og er hele tiden en trussel offensivt i det nye Villa-bygget. I tillegg har Bertrand Traoré de siste ukene bevist at også han vil bli en særs viktig brikke for manager Dean Smith.
  Etter at man forrige sesong var minutter unna nedrykk, er Villa nå en opplagt utfordrer til Europa. De er samtidig av Premier League klart mest underholdende lag. Hvilken forvandling!
  Uvant bortekompleks
  Liverpool burde tronet ubesværet i tet på denne sesongs Premier League-tabell. Utfordrerne gir bort poeng i øst- og vest, akkurat som de gjorde forrige sesong, og veien til forsvar av tittelen ligger asfaltert. Skader og formsvikt har imidlertid ført til at Liverpool selv kaster bort poeng. 1-1 hjemme mot nestjumbo WBA, og påfølgende målløst oppgjør borte mot et tannløst Newcastle hører intet sted hjemme for en regjerende mester – skadeproblemer eller ei.
  Og det er spesielt på fremmed gress Klopps menn har skuffet denne sesongen. Etter mandagens skuffende 0-1-tap i Southampton har Liverpool bare notert to seirer fra sesongens ni første bortekamper. Da hjelper det lite at den ene av de to seirene ble tatt med syv måls margin. Én scoring fra siste tre ligakamper bidrar heller ikke til spesielt god selvtillit før avreise Birmingham. Jürgen Klopp har jobb å gjøre, og tøffe valg å ta.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen