More

  Preview: Bodø/Glimt – FC Zürich

  Bodø/Glimt – FC Zürich
  Torsdag kl. 21:00
  Europa League
  Aspmyra

  Så skal altså Bodø/Glimts første hjemmekamp i Europa League noen sinne gå av stabelen. Nordlendingene fikk med seg et flott resultat i premieren forrige uke da man hentet 1-1 i Nederland mot PSV, og var også svært nære ved å stikke av gårde med alle tre poengene. Ett poeng på Philiips Stadion er likevel mer enn godkjent, og har gitt Kjetil Knutsens mannskap en solid plattform å bygge videre på i kveld.
  For med seier i kveld, vil Bodø/Glimt ha fått en flott start på gruppespillet, og fire poeng etter to kamper vil gi dem et godt utgangspunkt til å kvalifisere seg til utslagsrundene i februar. Zürich blir imidlerid ingen walk-over, for sveitserne holdt et reservepreget Arsenal til en knepen 2-1-seier forrige uke, men Bodø/Glimt må uansett finne seg i å være favoritter, all den tid Zürich står med kun to poeng etter de åtte første rundene i den sveitsiske superligaen.
  Bodø/Glimt er imidlerid heller ikke i sin beste form, og har tapt begge sine to siste matcher i Eliteserien. Søndag røk de sågar 2-3 mot sine nordnorske rivaler Tromsø, der gultrøyene aldri kom ordentlig i gang før siste halvdel av andreomgang. Det var også første gang siden 2018 at Glimt har tapt to seriekamper på rad, og det sier alt om det solide fundamentet Knutsen har bygget de siste årene. Dermed er det en revansjesugen gjeng som stiller til start på Aspmyra i kveld.
  – Jeg tror og håper at lukten av Europa, hjemmebane og fulle tribuner gir oss kvalitet til å straffe de på deres svakheter, sier Kjetil Knutsen på pressekonferansen på Aspmyra.
  Knutsen har som kjent vært kraftig linket til den ledige managerjobben i Brighton de siste dagene, men bergenseren svarte avvisende på spørsmål om interessen fra Premier League. I kveld er det Europa League som gjelder, der Glimt jakter sin første trepoenger i turneringen.
  Brede Moe er fortsatt uaktuell, men Amahl Pellegrino og Ola Solbakken er tilbake i troppen og tilgjengelig.
  Odds:
  H 1,58 (Coolbet)U 4,60 (LeoVegas & Unibet)B 5,90 (LeoVegas & Unibet)
  Tipset: H
  Bodø/Glimt med to svake forestillinger i Eliteserien, men imponerte i Europa League-debuten mot PSV. Zürich venter fremdeles på sesongens første seier i hjemlig liga, og da tror og håper vi nordlendingene forsvarer favorittstempelet!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen