More

  Preview: Barcelona – Manchester United

  Gigantmøte i Europa League

  • Barcelona – Manchester United
  • Torsdag kl. 18:45
  • Spotify Camp Nou, Barcelona

  Det som like gjerne kunne vært en Champions League-finale, og som har vært akkurat det to ganger de siste 15 årene, er i stedet redusert til første utslagsrunde til Europa League. Men, det tar likevel ikke bort viktigheten fra dette oppgjøret for noen av disse europeiske stormaktene.

  Både Barcelona og Manchester United er nemlig på gang igjen etter noen magre år, og begge leirer har mer enn antydet på at dette er en strålende test på å se hvor de står. Mens Barça feier vekk all motstand i hjemlig La Liga på vei mot klubbens 27. ligagull, fikk de det atskillig tyngre i høstens Champions League-gruppespill, der de ikke hadde nubbsjans mot Bayern München og Inter. Det gikk hardt utover stoltheten til katalanerne, og ikke minst lommeboka. Klubben hadde nemlig budsjettert med minst avansement til åttedelsfinalen, og med den tidlige exiten er man økonomisk avhengige av å ta seg langt i Europa League.

  Det har de selvsagt kapasitet til, men United har blitt transformerte under Erik ten Hag. De røde djevlene har kvesset høygaflene sine foran møtet med mektige Barcelona, og midtbanekrigeren Casemiro vet alt om hvordan man skal kjempe dem ut av stilen, fra glansdagene i Real Madrid. Og Barcelonas strålende keeper, Marc-André ter Stegen, vet utmerket godt at de har en tøff test foran seg i kveld.

  – Xavi har sannsynligvis brukt lenger tid på å implementere ideene sine enn han hadde tenkt, men nå begynner prestasjonene og resultatene å samsvare. Vi vokser for hver kamp som går. Det blir interessant å se hvordan vi reagerer i visse situasjoner, for Man United kommer sannsynligvis til å tilby noe helt annet enn vi er vant til fra den hjemlige ligaen, og vi må tilpasse oss. Vi må ha en plan for hver eneste situasjon. Jeg er ikke den aller ivrigste fotballseeren, men jeg har fått med meg at United har tatt store steg under den nye treneren. Det tar alltid noen måneder å få ting på plass, men nå synes jeg United har kommet langt på vei, sier ter-Stegen til avisa The Guardian.

  Det er to lag i storform som møtes på Camp Nou i kveld. Barcelona har 14-1-0 på sine 15 siste, mens United kan vise til 12-2-1 på tilsvarende siste 15. Erik ten Hag kan stille med blant annet Marcus Rashford i sitt livs form, og Casemiro tilbake i elleveren igjen etter å ha sonet karantene i Premier League. De har sågar fått ørliten fert av ligatittelen, men i kveld handler alt om å ta skalpen til klubben som har slått dem i Champions League-finalen to ganger på 2000-tallet.

  – Det blir fint å møtes. Vi er to klubber som begge har ambisjoner om å ikke bare være med i Champions League, men å etterlate fotspor i turneringen og gå hele veien, men her er vi. Det er to klubber som tar steg i riktig retning, og det blir spennende å møtes fordi det kommer til å hjelpe oss. Det er en bra test for oss, og vi kommer til å bli bedre av den, understreker United-sjefen på gårsdagens pressekonferanse.

  Skader

  Barcelona mangler Sergio Busquets og Ousmane Dembélé. United må unnvære Christian Eriksen, Scott McTominay, Anthony Martial, Antony og Donny van de Beek.

  Tipset

  • Barcelona vinner med ett mål
  • Odds: 3,65 hos Norsk Tipping

  Dette blir trolig veldig tett og jevnt mellom to strålende lag. Barcelona skal imidlertid ha ørlite mer kvalitet laget gjennom, og er stinne av selvtillit. Vi tror de får med seg en knapp ledelse før returen på Old Trafford.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen