More

  Premier League: SuperSøndag

  Flust med dramatikk og spenning, men de helt store overraskelsene uteble i lørdagens Premier League-runde. 
  Villa slo Arsenal 1-0, mens bunnoppgjøret mellom Burnley og Brighton endte uavgjort. Newcastle vant femmålsthriller hjemme mot defensivt fortsatt gavmilde Southampton, før Mike Dean og VAR-bussen ødela alt håp om en fremtid for noen av dem innen fotball – da de presterte å gi rødt kort til Tomas Soucek.
  Tsjekkeren skulle løfte armen over hodet på  Aleksandar Mitrovic og stusset nesa på serberen som selvfølgelig falt til gresset som en sekk poteter. At sjåføren av VAR-bussen (Lee Mason) i det hele tatt endte opp med å be Dean sjekke reprisen er et mysterium, og at Dean selv (etter tosifret antall repriser) kom frem til at dette skulle belønnes med direkte rødt er intet annet enn en flau skandale. At kampen endte uavgjort var ikke en like stor overraskelse, det deles gjerne ut ett poeng til hvert av lagene når Fulham er i aksjon om dagen. 
  Lørdagen ble avsluttet med fyrverkeri på  Old Trafford, der titteljagende United ledet 2-0 og deretter 3-2 fem minutter på overtid. Everton klarte imidlertid, med god hjelp av en frisk og opplagt Joshua King som innbytter, å sette 3-3 før dommer blåste for full tid. 
  Fire nye kamper på plakaten i dag. 
  Tottenham – West Bromwich
  Tottenham Hotspur Stadium, 13.00
  Tre strake tap, og vipps så var Tottenham hektet av i den ypperste tetkampen. Topp 4 er naturligvis fortsatt innen rekkevidde, men det er ikke råd til særlig flere feilskjær underveis. Harry Kanes skadefravær tillegges stor betydning, men toppscoreren og lagets bærebjelke meldes tilbake etter bare to kampers fravær. Og Kane går, noe overraskende, rett inn i elleveren. Sergio Reguilon og Giovani Lo Celso er fraværende. Kun ett mål er scoret på siste tre kamper, men mot WBA bør det være gode muligheter for nettsus. Gjestenes syv siste ligakamper har inneholdt totalt 29 scoringer. Spurs har avgitt poeng i syv av første elleve hjemmekamper (4-3-4) denne sesongen.
  Sam Allardyce eller ei; West Bromwich har kurs mot umiddelbar retur til The Championship. Kun 2 av første 22, og 1 av siste 11 kamper er vunnet. Totalt 52 baklengsmål er også et hav foran ligaens nest svakeste defensiv (Leeds, 38). Det drømmes nok fortsatt på The Hawthorns, men alt tyder på at siste mulighet forsvant da man tok totalt ett poeng fra siste to kamper, mot tabellnaboene Fulham og Sheffield United. Mye rart skal skje om det ikke er nettopp disse tre som må ta turen ned. Grady Diagana blir neppe å se, men nyankomne Ainsley Maitland-Niles og Okay Yokuslu står begge klare til å debutere. Kun én (i 2014) av siste 14 bortekamper mot Tottenham er vunnet.
  *Harry Kane matchvinner to minutter før full tid, da Tottenham vant omvendte møte på The Hawthorns med 1-0 i starten av november.
  Odds: Favorittseier til Mourinhos menn betales best hos Coolbet (1,60), mens man hos flere spilltilbydere kan hente over 6,50 i odds på skrellseier til WBA.
  Wolverhampton – Leicester
  Molineux, 15.00
  Skadeproblemer i Wolves, der Rayan Ait-Nouri, Jonny Otto, Marcal, Raul Jimenez og (trolig) Romain Saiss alle er ute. Spesielt Raul Jimenez’ fravær har bidratt til en tung sesong for ulvene, som imidlertid ankommer dagens kamp etter 2-1-seier mot Arsenal. Mot The Gunners ble man totalt utspilt frem til David Luiz i kjent stil bidro med å kløne det til. Brasilianeren ga bort straffe og ble selv utvist, noe som snudde kampen på hodet. Ruben Neves satte ellevemeteren i mål, før Joao Moutinho vant kampen for Wolves med en perle av et langskudd. Etterlengtet seier for Wolves som før kamp sto med åtte strake uten gevinst.
  Leicester uten Vardy er som Tottenham uten Kane, og Foxes-fansen puster da lettet ut når toppscoreren i dag meldes tilbake. Wilfred Ndidi er også klar, men Timothy Castagne, Wesley Fofana og Dennis Praet er fraværende. Flyr høyt på tabellen, og er á poeng med tabelltoer United om det tas tre poeng i dag. Kun én av siste syv (i alle turneringer) mot Wolverhampton er tapt. Bare Manchester United (27) har tatt flere poeng enn Leicester (26) på bortebane denne sesongen.
  Liverpool – Manchester City
  Anfield, 17.30
  De siste tre sesongers to suverene topplag barker sammen, men akkurat nå er det bare én favoritt til Premier League-tittelen. Manchester City virker for øyeblikket noe nær ustoppelige, og en sjelden borteseier på Anfield vil gjøre det vanskelig å se noen annen seierherre denne sesongen.
  Liverpool lyktes å hente hjem sin første ligatittel på 30 år, men det ble tidlig klart at det skulle måtte graves dypt for å lykkes å forsvare den i år. Kun seier er godt nok i dag, om drømmen skal kunne opprettholdes. Etter usle to scoringer på fem kamper, og poengtap mot Burnley, Southampton, West Bromwich, Newcastle og Manchester United, var Klopps menn igjen opp mot sitt beste i seirene mot Tottenham og West Ham. Veien fra himmel til helvete er imidlertid kort, og i 0-1-tapet mot Brighton leverte man noe nær sesongverste. To nye midtstoppere er hentet inn, men tvilsomt om Klopp drister seg til å kaste inn Ben Davies eller Ozan Kabak i en kamp som dette. Liverpools skadeliste er velkjent.
  Manchester City trøblet i sesonginnledningen, og det man først og fremst savnet var den offensive briljansen man har vært vant til å se fra de himmelblå de senere år. Fortsatt leveres det ikke underholdning i kjent City-klasse, men denne sesongs Citizen-utgave har til gjengjeld en defensiv ro og stabilitet som ingen andre. Lørdag holdt man nullen i femte kamp på rad, og for ellevte gang på tretten kamper. Og dette skyldes ikke Ederson i buret. Stopperduoen John Stones/Ruben Dias har etablert seg som urokkelige, og selv da de lørdag ble splittet for å gi spilletid til Aymeric Laporte var det ingen uro å spore i forsvarsrekka.
  Det skal uansett legges til at når man nå har holdt nullen i seks strake, så har Brighton, West Bromwich, Crystal Palace, Sheffield United, Aston Villa og Burnley vært motstandere. Av disse er det vel bare Villa som kan kalles en trussel av noe slag. Fire av de seks har dessuten blir spilt på Etihad. Liverpool blir naturligvis en helt annen test, og da spesielt på Merseyside hvor man ikke har vunnet siden 2003.
  *1-1 da lagene møttes på Etihad i november.
  Odds: Det er ikke hverdagskost at man kan hente 3,70 i hjemmeodds på Anfield, men den muligheten gis man altså av Unibet i dag. City-seier kan spilles til 2,12 hos Coolbet.
  Sheffield United – Chelsea
  Bramall Lane, 20.15
  Sheffield United har vunnet tre av sine siste fem kamper, men mest sannsynlig betyr ikke dette annet enn at man vil gå ned med flagget til topps. Det skiller elleve poeng frem til nærmeste lag over streken, og fortsatt er The Blades uten sin beste og viktigste spiller (Sander Berge) i en stund fremover. George Baldock, Ben Osborn og Enda Stevens er usikre i dag. Sesongens to eneste hjemmeseirer er hentet mot Newcastle og West Bromwich.
  Fremgang å spore for Chelsea etter managerskiftet. Under ledelse av Thomas Tuchel har laget holdt nullen i tre strake kampoer, og da venter man bare på at de skal løsne også offensivt. Timo Werner har fortsatt langt frem til å bevise at han var verdt sin heftige overgangssum, mens Tammy Abraham og Oliver Giroud (som i kveld kan gjøre sin 250. Premier League-kamp) også leverer altfor ustabilt. Ryktene om stadig økt Erling Braut Haaland-interesse er naturlige. Kurt Zouma, Kai Havertz og Thiago Silva meldes usikre til dagens kamp.
  *Chelsea vant sesongens omvendte møte med 3-0, men Sheffield United vant 3-0 på Bramall Lane forrige sesong.
  Odds: Unibet tilbyr voksne 7,70 i odds på et formsterkt hjemmelag, mens Chelsea-seier som best betales med 1,52 (Coolbet).

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen