More

  Premier League: SuperSøndag

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Sean Dyche vendte hjem til gamle trakter, da en innholdsrik Premier League-lørdag ble avsluttet i går kveld. Dyche og Everton vant som de ville, og har nå spilt inn 26 poeng fra første 17 kamper. Ville da vært á poeng med Brighton, og ett poeng bak Manchester United, om ikke Premier League hadde vært så ivrige å gjøre The Toffees til den stor stygge ulven som umiddelbart måtte gis minuspoeng for regelbrudd.

  Apropos regelbrudd (115 i tallet); Manchester City avga på nytt poeng, og har dermed mistet elleve fra sine siste seks Premier League-kamper. Alltid en trøst for Everton-fansen – og andre som synes det stinker forskjellsbehandling.

  Søndagens Premier League-kamper

  Premier League
  Supersøndag I Premier League

  Arsenal – Brighton

  Emirates
  Søndag 15.00

  Premier League: Gabriel Jesus Og Arsenal
  Jakter Tabelltopp: Gabriel Jesus Og Arsenal Ble Forrige Helg Vippet Av Tronen På Premier League-Tabellen

  Arsenal ble forrige helg vippet ned fra tabelltopp, etter at de endte opp med 0-1-tap på besøk hos Aston Villa. Arsenals var helt på høyde med vertene, og skapte også mer enn nok målsjanser til å få med seg alle tre poeng hjem. Arteta skulle nok ønske seg flere offensive alternativer, og kan hende får han det i januar. Sparte på kruttet da det tirsdag endte 1-1 mot PSV. Takehiro Tomiyasu, Jurrien Timber, Fabio Vieira, Thomas Partey og Mohamed Elneny er skadet, men Gabriel Martinelli og Emile Smith Rowe er tilbake.

  Brighton dominerte stort, og hadde på en normal dag slått Burnley med fire eller fem mål. Burnley-keeper James Trafford leverte imidlertid sitt (unge) livs klart beste kamp, og sørget for at nestjumboen fikk med seg poeng fra Amex Stadium. Både scoring og baklengs i alle sesongens første 20 Premier League-kamper. Danny Welbeck, Tariq Lamptey, Pervis Estupinan, Ansu Fati, Solly March og Julio Enciso er skadet.

  Brentford – Aston Villa

  Gtech Community Stadium
  Søndag 15.00

  Premier League, Ivan Toney
  Premier League-Runden: Ivan Toney Er Fortsatt I Fryseboksen, Men Bare I Ytterligere Tre Kamper.

  Brentford-fansen teller ned dager til Ivan Toney er tilbake, men fortsatt skal tre kamper unnagjøres før toppscoreren er klar for comeback. At han har vært savnet er det liten tvil om, og da spesielt etter at også Bryan Mbeumo forsvant ut. Fire av siste fem er tapt, og lørdag ble man første klubb uten scoring mot Sheffield United denne sesongen. 3-3-2 fra første 8 hjemme foran egne fans. Bryan Mbeumo, Aaron Hickey, Kevin Schade, Rico Henry, Kristoffer Ajer og Joshua Dasilva er skadet. Ivan Toney er suspendert ut året.

  John McGinn scoret kampens eneste mål, da Aston Villa forrige helg tok sin 15. strake hjemmeseier. I løpet av fire dager er forrige sesongs nr.1 og 2 sendt hjem fra Villa Park uten verken poeng eller scoringer. På bortebane har Emerys menn bare vunnet én av siste fire Premier League-kamper. Tyrone Mings, Betrand Traore og Emiliano Buendia er skadet. Lucas Digne og Douglas Luiz er suspendert.

  West Ham – Wolves

  London Stadium
  Søndag 15.00

  Premier League: Jarrod Bowen, West Ham
  Formspiller: Jarrod Bowen Er Av Formspillerne I Premier League

  Det svinger av West Ham. Ubeseiret fra fire Premier League-kamper etter å ha snudd til seier på besøk hos Tottenham, før det søndag altså vanket stygt 0-5-tap på besøk hos hovedstadsnabo Fulham. I kjent stil sitter Hammers-fansen ytterst på setekanten og roper på en erstatter for David Moyes. Michail Antonio er på vei tilbake, men Jarred Bowen virker å kunne bli permanent valg på spissplass. I tillegg til Antonio, er Edson Alvarez usikker.

  Fire poeng på fire dager for Wolves, men lørdagens 1-1 hjemme mot Nottingham Forest var uansett en solid nedtur. Pedro Neto og Rayan Ait-Nouri er begge savnet, og i alle fall sistnevnte virker å kunne være tilbake mot West Ham. Ingen av de siste fire innbyrdes har gitt scoring til bortelaget. Wolves har ikke vunnet noen av sine siste 13 kamper i den engelske hovedstaden.

  Liverpool – Manchester United

  Anfield
  Søndag 17.30 på Viaplay

  Premier League
  Gigamøte: Darwin Nunez Og Liverpool Er Skyhøy Oddsfavoritt Før Møtet Med Erkerival United

  Liverpool troner i tet på Premier League-tabellen, med bare ett tap fra sesongens første 16 kamper. Søndag får ligalederen besøk av en erkerival som allerede har røket på syv tap, og fortsatt ikke har plukket poeng fra lag på øvre tabellhalvdel. Norsk Tipping tør da i skrivende stund ikke lokke med mer enn 1,30 i odds på Liverpool-seier. Vi kan faktisk ikke huske en lavere hjemmeodds i tilsvarende kamp, og spørsmålet er da om Klopps utvalgte kan forsvare favorittstempelet.

  Ingen plankekjøring

  Liverpool steg til topps på tabellen da de lørdag slo Crystal Palace 2-1 på Selhurst Park, før Arsenal senere samme dag forlot Villa Park tomhendt. Å si at Liverpool har imponert på vei mot ligaledelse blir å dra det langt, men samtidig har man altså fortsatt ikke fyrt på alle sylindrer. Dette taler da for at Liverpool vil være med i tittelkampen lenger denne sesongen, om de da spillemessig har mer å by på enn hva som er vist til nå.

  Premier League: Mo Salah
  Må Å Gå På: Mo Salah Og Liverpool Troner I Tet, Uten Å Ha Vært På Sitt Beste

  Fra siste seks ligakamper er det bare mot Brentford og Sheffield United man kan si laget har hatt kontroll. Borte mot Luton var man under frem til Luis Díaz utliknet og sikret det ene poenget i femte overtidsminutt. På besøk hos den regjerende mesteren var det Trent Alexander-Arnolds som reddet den ene poenget, etter at Manchester City hadde dominert store deler av kampen. Hjemme mot Fulham var man under med 2-3 frem til ti minutter gjenstå å spille, før kjappe scoringer av Endo og Trent fikset seieren på tampen. Ny nestenulykke fulgte mot Palace lørdag, og til felles for alle de nevnte Premier League-kampene er altså at man har måttet jage etter å ha havnet under i målprotokollen.

  Bananskall

  7-0 forrige sesong, mens siste fire hjemmekamper mot Manchester United er vunnet med total målscore 13-0. United har samtidig, uavhengig av stadion, bare vunnet to av siste ti Premier League-kamper mot erkerivalen. Erik ten Hags utvalgte har levert en fryktelig sesonginnledning, og tirsdag ble de også på ydmykende vis eliminert fra Europa. Før avreise Anfield er de uten sin suspenderte lagkaptein Bruno Fernandes, mens Harry Maguire har gjort en stor gruppe spillere selskap på behandlingsrommet.

  Harry Maguire, Manchester United
  Hjemmeværende: Månedens Spiller I November Er Ikke Med Til Anfield

  Alt ligger med andre ord til rette for ny ydmykelse på Anfield, men i et oppgjør som dette kan man som kjent ikke ta hensyn til tidligere resultater og formutvikling. Her står mer enn poeng på spill, og det vil være overraskende om ikke United-laget bretter opp ermene og leverer innsats utover det normale. Å levere bong med H til 1,30 på hjemmeseier er ikke aktuelt, for å si det sånn.

  Ten Hag i faresonen

  Nytt managerskifte er neppe hva Manchester United trenger akkurat nå, men etter lørdagens pinlige 0-3-tap mot Bournemouth har ryktene uansett begynt å gå. Sir Jim Ratcliffe vil i løpet av få dager formelt være innehaver av 25 % av aksjene i storklubben, og han sies å allerede å ha vært i innledende møter med tidligere Chelsea-manager Graham Potter. Et eventuelt nytt managerskifte vil da ganske sikkert bli gjort før januarvinduet er stengt, og dette betyr igjen at nederlenderen bare har få kamper på å redde sin jobb på Old Trafford.

  Fc København - Manchester United
  Nede For Telling: Erik Ten Hag Er På Felgen Etter Eliminasjon Fra Cl, Og Tunge Stunder I Pl

  Fire Premier League-kamper gjenstår å spille i 2023, når det etter hatoppgjøret på Anfield venter motstand i form av West Ham, Aston Villa og Nottingham Forest. Bare kampen mot Villa spilles hjemme foran egne fans, og det er dermed på fremmed gress Ten Hag må redde jobben. En eventuell seier på Anfield vi rette opp mye, men slett ikke alt.

  Tidligere Manchester United-keeper Peter Schmeichel har uansett ikke særlig tro på at United skal kunne slå Liverpool på Anfield.

  -Tatt i betraktning alle skader, formen som er vist denne sesongen og hva som ble vist mot Bayern tirsdag kan jeg ikke se hvordan United skal kunne vinne på søndag, sier den danske kjempen til engelsk presse denne uken.

  Ingen Mac Allister

  Det er fokus på Manchester Uniteds skadeproblemer før søndagens storkamp i Premier League, men heller ikke i Liverpool-laget er alt på stell. Andy Robertson, Joel Matip, Thiago Alcantara, Stefan Bajcetic og Diogo Jota er alle bekreftet ute av spill, og onsdag gikk Jürgen Klopp langt i å bekrefte at også midtbanekriger Alexis Mac Allister blir fraværende. Verdensmesteren pådro seg åpent sår i 2-0-seieren mot Sheffield United, og var ikke i troppen verken til kampen mot Palace lørdag eller mot Union Saint-Gilloise i Belgia torsdag.

  Premier League: Alexis Mac Allister, Liverpool
  Skadet: Alexis Mac Allister Blir Ikke Å Se Mot United

  -Macca ble tråkket på kneet, og knotten forsvant inn under huden og rett inn i muskelen. Det er smertefullt, og vi må også være sikre på å unngå infeksjon før vi setter ham i trening igjen, sier Klopp til lokal presse i Liverpool.

  Det positive for søndagens hjemmelag er at Allison Becker mot Palace var tilbake mellom stengene, og igjen beviste at han er av verdens aller beste keepere.

  Stinn brakke

  Millioner av fotballfans vil følge Liverpool – Manchester United fra godstolen denne helgen, men søndag dukes det også for ekstra stort innrykk på Anfield. Øvre del av Anfield Road Stand er etter store forsinkelser nå endelig ferdigstilt, og tillatelse er gitt til at portene åpner denne helgen. Det vil trolig ikke blir problemer med å få solgt billettene som gjøres tilgjengelig, og alt tyder på at det vil bli 57.000 tilskuere innenfor portene.

  Stadionrekorden stammer fra kamp mot Wolves tilbake i 1952, men dette vil bli høyeste tilskuertall siden 1973. De aller fleste av de fremmøtte har god tro på hjemmeseier, men som nevnt skal man være forsiktige med å ta noe for gitt i kamper som dette.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen