More

  Premier League: Skadeplaget toppkamp

  Noe nær dødt løp på øvre halvdel av Premier League-tabellen, før det i kveld tas avspark siste kamp i runde 17.
  Etter 17 kamper forrige sesong skilte det 27 poeng fra ledende Liverpool og ned til Arsenal på 10.plass. Nå skiller det 7 (!) poeng fra Liverpool i tet og ned til West Ham på 10.plass. Mye står dermed på spill når Southampton får besøk av en ligaleder som har opparbeidet seg noe av et bortekompleks. 

  Southampton-Liverpool
  St. Mary’s, mandag 21.00
  Southampton er helt nede på 9.plass, men har altså bare tapt 2 (City og United) av sine siste 14 Premier League-kamper. Det skiller også bare tre poeng frem til topp 4, og derfor bruken av ordet «toppkamp». Kveldens hjemmelag opplever nå uansett måltørke, etter å ha forlatt siste tre kamper med smultring. The Saints sliter også med skader på nøkkelspillere før besøket fra Liverpool.
  Sisteskanse Alex McCarthy, som har holdt nullen i syv kamper denne sesongen, er i isolasjon etter positiv covid-test. Jannik Vestergaard, som så langt har vært av Premier Leagues beste midtstoppere, er også fraværende. Dansken sliter med kneskade, og mister trolig det meste av januarprogrammet.
  Manager Ralph Hasenhüttl, som returnerer etter covid-isolasjon, må også klare seg uten en hofteskadet Nathan Redmond. Danny Ings returnerte imidlertid etter skade mot West Ham, og den tidligere Liverpool-spilleren jakter i kveld sin 50. Premier League-scoring.
  Hjemmelaget står med 26 poeng fra første 16 kamper, deres beste uttelling i Premier League noensinne.
  Thiago fra start?
  Det er bare to uker siden Liverpool slo Crystal Palace 7-0 på bortebane, så å si at Klopps menn opplever samme måltørke som The Saints blir å dra det langt. Totalt én scoring fra kamper mot de antatte dumpekandidatene West Brom og Newcastle har likevel fått alarmklokkene til å ringe.
  Det største savnet, i tillegg til midtstoppere, har vært kreativitet i midtbaneleddet. Mot Newcastle mønstret man en trio bestående av Milner (35 år i dag, congrats), Henderson og Curtis Jones, og dette var intet spesielt vellykket trekk. Thiago kom på banen med kvarteret igjen å spille, og forskjellen var enorm.
  Thiago har bare startet én kamp etter ankomst fra Bayern München, og da grunnet overfallet han ble påført i kampen mot byrivalen. Nå er den spanske landslagspilleren tilbake skadefri, og det antas da at han blir å se fra start i kveld.
  Joel Matip forsvant i kjent stil ut med skade sist, og mest sannsynlig er det unge Rhys Williams som tar plass ved siden av midtbaneelegant Fabinho i midtforsvaret. Van Dijk, Gomez, Jota, Tsimikas og Naby Keita er fortsatt ute.
  Liverpool har bare vunnet 4 av sine siste 14 bortekamper i Premier League, men statistikken mot Southampton er utmerket. Siste seks ligakamper mot The Saints er vunnet, med total målscore 17-2.
  Odds: Liverpool er oddsfavoritt, som de stort sett alltid er. Unibet er markedsledende på borteseier med 1,62. Unibet er også best på H, med odds 5,60.
  Norsk Tipping tilbyr henholdsvis 5,00 – 4,30 – 1,55 for HUB.
  Oppgjøret på St. Mary’s vises direkte på TV2 Premium og Sumo. Avspark tas 21.00.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen