More

  Premier League-runden: To be or not to be

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Ingen landslagspauser i syne, og klubbfotball på både skjerm og tribune stort sett hver dag frem til nyttår. For den som er glad i Premier League venter nå noen helt formidable dager. Det bys altså på kamper lørdag, søndag, torsdag onsdag og torsdag – før det på’an igjen neste helg.

  Ingen tidligkamp på menyen lørdag, men til gjengjeld spilles det ball både 16.00, 18.30 og 21.00. Fire kamper spares også til søndag, med Manchester City – Tottenham som høydepunktet. Tottenham har vunnet tre av sine siste fire ligakamper mot City, men etter tre strake tap og med en skadeliste langt som et vondt år blir naturligvis City klar oddsfavoritt. Om de innfrir gjenstår å se. City fikk bare ett poeng hjemme mot Liverpool, før de i midtuka var minutter fra poengtap også mot Leipzig. Tror flytter visstnok fjell, og Spurs-fansen skal ikke kaste inn håndkleet riktig enda.

  Pau Torres, Aston Villa
  Kamp Om Cl-Plassene: Aston Villa Er Inne I Topp 4 Før Helgens Runde

  Så gjenstår å se om de neste dagenes mange kamper bidrar til større skille mellom lagene i tet. Etter forrige helgs poengdeling mellom City og Liverpool, samt borteseieren på Tottenham Hotspur Stadium, skiller det nå usle to poeng mellom de fire øverste. At det bare er åtte poeng frem til tet for åttendeplassen er enda mer overraskende.

  Være eller ikke være

  Ingen på øvre tabellhalvdel har tapt flere kamper enn Manchester United. Ingen på øvre halvdel har heller scoret færre mål, enn Uniteds 16. Erik Ten Hags menn er utrolig nok likevel på skuddhold, før de denne helgen besøker Newcastle på St. James’ Park. Mye tyder på at Uniteds ve og vel for sesongen blir avgjort i løpet av de neste drøye 14 dagene. I Champions League trenger man hjelp for å kunne avansere fra gruppespillet, men uten seier mot Bayern München 12.desember er man ute av dansen, uavhengig av hva som skjer i gruppas øvrige batalje. Og i Premier League skal man altså i løpet av 15 dager opp mot Newcastle, Chelsea og Liverpool.

  Anthony Martial, Mancehster United
  Avgjørende Uker: Anthony Martial Og Mancheter United Har Både Travle Og Avgjørende Dager Foran Seg

  Det blir noen travle og svært avgjørende dager for de røde fra Manchester, og det er ikke mye annerledes for helgens motstander. Newcastle ble tirsdag snytt av dommer og VAR i Paris, og har ikke lenger alt i egne hender. Også Eddie Howes menn trenger hjelp for å kunne avansere til utslagsrundene. Også Newcastle har et tett program, og laget er avhengig av å plukke godt med poeng for å kunne holde følge med teten i hjemlig liga. Newcastles program virker imidlertid hakket enklere enn det Manchester United har å forholde seg til.

  Er Chelsea friskmeldt?

  Vi kan være enige i at Chelsea blir oddsfavoritt hjemme mot et skade- og karanteneplaget Brighton, men B-oddsen virker likevel i overkant høy. Chelsea har ikke vunnet noen av sine siste fem Premier League-møter med Brighton, og The Seagulls vant både på Amex Stadium og Stamford Bridge forrige sesong. Chelsea kommer direkte fra 1-4-tap mot Newcastle, mens Brighton etter tre strake poengdelinger tok full pott på besøk hos hjemmesterke Nottingham Forest. B-odds pålydende 4,50 er så definitivt verdt et forsøk.

  Premier League-tipsene

  FAVORITTEN:
  Newcastle – Manchester United
  TIPS
  H til 1,92 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:
  Chelsea – Brighton
  TIPS
  B til 4,50 i odds hos Norsk Tipping

  Premier League-runden

  Premier League
  Premier League-Runden: To Be Or Not To Be 17

  Arsenal-Wolverhampton

  Emirates
  Lørdag 16.00

  Premier League
  Ligaleder: Martin Ødegaard Og Arsenal Troner I Tet

  Aaron Ramsdale holdt nullen i en sjelden kamp fra start, men det var med nød og neppe båten bar for Arsenal på besøk hos Brentford. Ramsdale hadde flere nestenulykker, mens det var langt mellom de store sjansene offensivt. Man lyktes imidlertid til slutt, og innbytter Kai Havertz’ hodestøt rett før slutt sikret både seier og tabelltopp. 6-0-seier mot Lens i CL onsdag. Wolves opplevde nok en gang stolpe- ut, da det mandag endte med 2-3-tap på besøk hos Fulham. Tverrliggertreff og to straffespark imot, var noe av innholdet i nederlaget på Craven Cottage. Joao Gomes og Mario Levina pådro seg nye gule kort, og må nå sone heller enn å bli med til London.

  Brentford-Luton

  Gtech Community Stadium
  Lørdag 16.00 på Viaplay

  Premier League-Runden: To Be Or Not To Be Brentford Premier League
  Oddsfavoritt: Brentford Blir Favoritt Mot Et Luton-Lag Som Har Tatt Store Steg

  Brentford ble gitt noen gedigne muligheter hjemme mot Arsenal lørdag, men Mbeumo & Co misbrukte en gyllen mulighet til å ta poeng. Ivan Toneys stadige karantenefravær har kostet The Bees dyrt denne sesongen. Nederlaget mot Arsenal var Brentfords første tap fra siste 14 hovedstadsderby. Står nå med 2-3-2 og 12 scorede mål hjemme foran egne fans. Så lyktes endelig Luton å ta sin aller første Premier League-seier hjemme på Kenilworth Road. Var akk så nære mot Liverpool, før Jacob Brown lørdag ble matchvinner mot Crystal Palace. Poengene er gull verdt, og endelig fikk man betalt for den utvilsomme spillemessige fremgangen. Town er varme i trøya

  Burnley-Sheffield United

  Turf Moor
  Lørdag 16.00

  Premier League-Runden: To Be Or Not To Be Burnley Premier League
  Alle Mann Til Pumpene: Burnley Må Mobilisere Før Dagens Bunnoppgjør På Turf Moor

  God gammeldags sekspoenger på Turf Moor. Burnley valset over all motstand i The Championship forrige sesong, men har så lang vært hjelpeløse i Premier League. Lørdag tok man ledelsen via straffespark fra Jay Rodriguez, og ledelsen virket å vare hele veien hjem. Den gang ei. Det endte med et syvende strake hjemmetap, og i tre av de syv har man altså ledet. Sheffield United leverte noen oppløftende resultater før landslagspausen, men ble brakt tilbake på jorda igjen lørdag. Bournemouth gjorde som de ville på Vitality, og vant til slutt 3-1. Sheffield Uniteds trøstemål kom sågar i syvende overtid, så dette var aldri spennende. Ett poeng fra første seks bortekamper.

  Nottingham Forest-Everton

  City Ground
  Lørdag 18.30

  Premier League
  Sheriffer: Forest Lar Seg Sjelden Slå På City Ground

  Morgan Gibbs-White strålte og bidro med både scoring og målgivende pasning, men det gikk uansett galt for Forest hjemme mot Brighton. Anthony Elanga sendte skogvokterne i ledelsen allerede i tredje spilleminutt, men hjemmelaget endte opp med sesongen første hjemmetap til tross for å ha fått spille i overtall de siste 20. Evertons raser mot FA, og det var protester mot de ti minuspoengene før avspark mot United søndag. Nedturen fortsatt inne på Goodison, da man havnet under allerede etter tre minutter spilt, og det endte til slutt med fortjent 0-3-tap. Tre av sesongens første fire seirer er hentet på bortebane. Sean Dyche har noe nær skadefri stall å plukke fra.

  Newcastle-Manchester United

  St. James’ Park
  Lørdag 21.00

  Premier League
  Storkamp: Miguel Almiron Og Newcastle Får Besøk Av Manchester United

  Et skadeskutt Newcastle spilte lørdag sin første av hele 9 kamper på 29 dager, og Eddie Howes menn slo kraftig tilbake etter det sjelløse 0-2-tapet mot Bournemouth i forrige runde. Etter en jevnspilt førsteomgang var The Toons overlegne Chelsea etter pause, og da Reece James så rødt var det plankekjøring frem til 4-1-seier. Alejandro Garnacho slo til med sesongens scoring etter bare tre minutter, da Manchester United mandag kveld slo Everton 3-0 på Goodison. Fem seirer fra siste seks Premier League-kamper gjør at de røde djevlene topper formtabellen, og også for alvor er med i toppen av tabellen. Skadelista er fortsatt lang, men her skal i det minste Rasmus Højlund være tilbake.

  Bournemouth-Aston Villa

  Vitality Stadium
  Lørdag 15.00

  Premier League: Dominic Solanke, Bournemouth
  Premier League-Runden: Dominic Solanke Og The Cherries Får Besøk Av Høytflyvende Villa

  Flott formutvikling for Bournemouth. Strake hjemmeseirer mot Burnley og Newcastle, før det lørdag også ble hanket inn en første borteseier for sesongen. Justin Kluivert ble tredje spiller i historien med scoring i alle Europas fem største ligaer, da han etter to fulltreffere fra Marcus Tavernier punkterte kampen mot Sheffield United med sin 3-0-scoring. Aston Villa vinner som de vil hjemme på Villa Park, men på bortebane har det gått langt tråere. I søndagens bortekamp mot Tottenham viste man seg imidlertid fra sin beste side. I et fyrverkeri av en fotballkamp slo man tilbake etter å ha havnet under med 0-1, og 2-1-seieren var fortjent. Ingen nye skadeproblemer, og Villa er inne i topp 4 i Premier League.

  Chelsea-Brighton

  Stamford Bridge
  Søndag 15.00

  Cole Palmer, Chelsea
  Tøff Utfordring: Chelsea Tapte Både Hjemme- Og Borte Mot Brighton Forrige Sesong

  Chelsea holdt følge i én omgang på besøk hos Newcastle lørdag, da det ved pause sto 1-1 etter et fremragende frispark av Raheem Sterling. Raknet etter hvilen, og da spesielt etter rødt kort til Reece James. Mye kunne imidlertid vært annerledes, om Conor Gallagher og Enzo Fernandez hadde tatt vare på de enorme mulighetene de ble gitt. Bare én av første syv hjemme er vunnet. Jakub Moder returnerte etter 19 måneders skadehelvete, da Brighton lørdag – etter tre strake 1-1-kamper – slo Nottingham Forest 3-2 på City Ground. Viktig og fortjent trepoenger, men skår i gleden at stopperbauta Lewis Dunk kranglet på seg både rødt kort og to kampers karantene. Slo Chelsea både hjemme- og borte i Premier League forrige sesong.

  Liverpool-Fulham

  Anfield
  Lørdag 16.00

  Trent, Liverpool
  Sesongens Første: Trent Alexander-Arnold Scoret Et Særs Viktig Mål Mot City

  Liverpool var nest best i det meste i lørdagens storkamp borte mot Manchester City, men hanket uansett inn poeng etter flott scoring av Trent Alexander-Arnold med ti minutter igjen på klokka. Poenget kan være gull verdt, men et solid skår i gleden var det at keeperkjempe Alisson Becker pådro seg strekkskade som vil holde ham ute en stund. 17-2 i målscore fra første seks hjemme, som alle er vunnet. Tom Cairney storspilte, mens Willian avgjorde med to straffescoringer, da Fulham mandag kveld slo Wolves 3-2 på Craven Cottage. Willian står nå med 7/7 på straffer i Premier League. Har tatt poeng i tre av siste fire mot Liverpool, og vant på Anfield så sent som i 2021.

  West Ham-Crystal Palace

  London Stadium
  Søndag 15.00

  Premier League: Jarrod Bowen, West Ham
  Premier League: Jarrod Bowen Sliter Med Et Vondt Kne Og Er Usikker For West Ham

  West Ham virket på full fart mot tap på besøk hos tabelljumbo Burnley, men en sen snuoperasjon reddet æren. Den 19-årige innbytteren Divin Mubama sto bak utlikningen, før Tomas Soucek stanget inn seiersmålet. Alt i løpet av kampens siste fem minutter. Begge forrige sesongs Premier League-bataljer mot Palace endte med tap. Eberechi Eze forsvant ut med ny skade, da Palace lørdag ble første lag med tap borte mot Luton. Michael Olise scoret ett flott mål, men 1-2-tapet på Kenilworth Road betyr at The Eagles bare har vunnet én av sine siste seks. I tillegg til Eze forsvant også Cheick Doucoure ut. Sistnevnte ble fraktet ut på båre, og vil ikke være tilbake med det første.

  Manchester City-Tottenham

  Etiihad
  Søndag 17.30

  Premier League-Runden: To Be Or Not To Be Haaland Premier League
  Premier League-Runden: Haaland Skriver Fortsatt Rekorder

  Erling Braut Haaland ble historisk med sin 50. Premier League-scoring, da Manchester City holdt lekestue med Liverpool på Etihad lørdag formiddag. City virket å styre mot ganske så enkel trepoenger, men ble straffet av Trent Alexander-Arnold rett før slutt. To poeng fra to kamper, og nå venter altså dobbelrunde mot Tottenham og Villa. Snudde 0-2 til 3-2-seier mot Leipzig tirsdag. Tottenham bidro til stor underholdning hjemme mot Aston Villa forrige helg, men det endte uansett med et tredje strake tap. Er rammet av skader på nøkkelspillere som James Maddison og Micky van de Ven, og mot Villa forsvant Bentancur ut med nok en skade. Tre av siste fire Premier League-kamper mot City er vunnet.

  Skadeliste, Premier League

  Arsenal: Jurrien Timber, Fabio Vieira, Thomas Partey og Emile Smith Rowe er skadet.

  Aston Villa: Tyrone Mings, Betrand Traore og Emiliano Buendia er skadet. Boubacar Kamara er suspendert.

  Bournemouth: Alex Scott, Tyler Adams, Max Aarons, Emiliano Marcondes og Ryan Fredericks er ute.

  Premier League, Ivan Toney
  Premier League-Runden: Ivan Toney Er Fortsatt I Fryseboksen, Men Nedtellingen Har Startet

  Brentford: Nathan Collins, Aaron Hickey, Kevin Schade, Rico Henry, Mikkel Damsgaard og Joshua Dasilva er skadet. Mathias Jensen er usikker. Ivan Toney er suspendert ut året.

  Brighton: Danny Welbeck, Pervis Estupinan, Ansu Fati, Solly March og Julio Enciso er skadet. Mahmoud Dahoud og Lewis Dunk er suspendert.

  Burnley: Lyle Foster er syk.

  Chelsea: Ben Chilwell, Trevoh Chalobah, Levi Colwill, Malo Gusto, Carney Chukwuemeka, Wesley Fofana, Christopher Nkunku og Romeo Lavia er er skadet. Marc Cucurella og Reece James er suspendert.

  Crystal Palace: Eberechi Eze, Cheick Doucoure, Dean Henderson og Jesurun Rak-Sakyi er skadet.

  Everton: Dele Alli er fortsatt ikke klar. Andre Gomes er usikker.

  Fulham: Issa Diop, Adama Traore og Rodrigo Muniz er skadet. Joao Palhinha soner i helgen.

  Liverpool: Alisson Becker, Diogo Jota, Thiago, Stefan Bajcetic og Andy Robertson er skadet.

  Luton: Dan Potts, Reece Burke, Mads Andersen og Marvelous Nakamba er skadet. Albert Lokonga og Issa Kabore er usikre.

  Manchester City: Kevin De Bruyne, Matheus Nunes og Mateo Kovacic er skadet.

  Manchester United: Casemiro, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Christian Eriksen, Mason Mount, Jonny Evans og Amad Diallo er skadet.  Jadon Sancho er inntil videre suspendert.

  Premier League
  På Sidelinjen: Callum Wilson Er Ikke Aktuell For Helgens Storkamp I Premier League

  Newcastle: Callum Wilson, Dan Burn, Sven Botman, Elliot Anderson, Jacob Murphy, Joe Willock, Javier Manquillo og Matt Targett er skadet. Harvey Barnes er tilbake i full trening. Sandro Tonali er suspendert.

  Nottingham Forest: Taiwo Awoniyi er skadet. Ibrahim Sangare har vært syk, og er usikker.

  Sheffield United: John Egan, Rhys Norrington-Davies, Rhian Brewster, Tom Davies, Chris Basham, Max Lowe og Daniel Jebbison er skadet.

  Premier League: James Maddison Og Tottenham Får Plass På Helgens Dobbel
  Nedtur: James Maddisons Skadefravær Kan Koste Tottenham Dyrt

  Tottenham: Micky van de Ven, Rodrigo Bentancur, Ivan Perisic, Manor Solomon, Richarlison, James Maddison og Ryan Sessegnon er skadet. Cristian Romero er suspendert.

  West Ham: Michail Antonio er skadet. Jarrod Bowen er usikker.

  Wolverhampton: Pedro Neto og Joe Hodge er skadet. Rayan Ait Nouri er usikker.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen