More

  Premier League-runden: Arsenal ble helgens vinner

  Det spilles Premier League-ball også mandag, men verken Chelsea eller Newcastle har noe med tittel- eller topp 4 å gjøre denne sesongen. Heller er det to av sesongens største skuffelser som møtes på Stamford Bridge klokken 21.00 i kveld. Rundens ni første kamper ga uansett valuta for pengene, og søndagens batalje mellom Liverpool- og Manchester City er nær klassikerstempel.

  Gjør deg klar til neste ligarunde; tegn et abonnement på Tipsbladet. For bare 5 kroner får du nå avisen i 4 hele uker

  Premier League-runden

  Premier League
  Premier League-Runden: Dominic Calvert-Lewin Fløy Høyt, Men Måtte Også Denne Gang Gå Målløs Av Banen

  Manchester United – Everton 2-0

  Etter strake Premier League-tap var United pisket til å slå Everton hjemme, om de ikke fullstendig skulle avskrives fra topp 4-kampen. Og det ble tidlig klart at Everton ikke ville få noe med seg heller fra dette oppgjøret. To straffespark avgjorde til hjemmelagets fordel, og det var ved begge tilfeller Alejandro Garnacho som skapte problemer for Toffees-forsvaret. Everton har bare plukket 5 av siste 33 mulige poeng, og kan neste helg være å finne på nedrykksplass. United kan fortsatt ikke avskrives i kampen om 4. plass, men det blir så utvilsomt tøft å passere både Villa og Spurs. Etter forrige ukes resultater i Europa League er det også langt frem til at 5.plass gir CL-billett.

  Bournemouth – Sheffield United 2-2

  Premier League-Runden:
  Premier League-Runden: Ett Poeng Er To Poeng For Lite For Sheffield United

  Sheffield United har ikke helt kastet inn håndkleet i kampen om ny Premier League-kontrakt, og det var både tro, håp og glede som lyste fra Blades-spillernes ansikter da Gustavo Hamer og Jack Robinson scoret på Vitality. Heller ikke denne gang holdt det imidlertid helt inn. Bournemouth både reduserte og utliknet i løpet av det siste kvarteret, og da er det fortsatt tosifret antall poeng til trygg plass for laget fra stålbyen. Bournemouth satte sitt poeng nummer 32 på konto, og da er mye gjort.

  Crystal Palace – Luton 1-1

  Premier League-Runden:
  Premier League-Runden: Rob Edwards Var Særs Fornøyd Med Overtidsscoringen Som Ga Verdifullt Poeng Mot Palace

  Etter fire strake tap lyktes Luton å få med seg poeng, da Cauley Woodrow i sjette overtidsminutt utliknet Palace-ledelsen. Jean-Philippe Mateta var den som sendte hjemmelaget i føringen, men han var også av flere Palace-spillere som sløste bort store scoringsmuligheter. Hjemmelaget vant avslutningsstatistikken med 16-7, og burde avgjort dette til egen fordel. Sene baklengsmål har imidlertid blitt en vond trend for Palace, som nå har bokført totalt 22 baklengs det siste kvarteret denne sesongen. Er uansett på god vei mot ny kontrakt. Luton har selv bare tre poeng frem til trygg plass, og etter onsdagens hengekamp mot Bournemouth kan de altså ha passert Forest.

  Wolves – Fulham 2-1

  Premier League-Runden:
  Premier League-Runden: Rayan Ait-Nouri Ga Nytt Bevis For At Han Er Av Premier Leagues Beste Venstrebacker

  Levens håp om retur til Europa er i balanse, etter tre seirer fra siste fire kamper. Skadene på Jean-Ricner Bellegarde og Pedro Neto er imidlertid gedigen strek i regningen, når Hee-Chan Hwang og Matheus Cunha som kjent begge også er ute i enda tre- til fire uker. Lørdag hadde lagene hver sin omgang, men Fulham misbrukte sine muligheter da de dominerte før pause. The Cottagers blir liggende å vake midt på tabellen, uten fare for å bli innblandet i bunnstrid, men også et stykke bak lagene som kjemper om plass i Europa.

  Arsenal – Brentford 2-1

  Premier League-Runden:
  Premier League-Runden: Kai Havertz Scoret Målet Som Gjør At Arsenal Topper Premier League-Tabellen

  Dette skulle vise seg å bli en uventet svett aften for Arsenals-spillere og fans. Declan Rice stanget hjemmelaget i tidlig og oppskriftsmessig ledelse, mens de også dominerte spillemessig. David Raya kunne ikke vokte målet mot klubben han er utlånt fra, og da Aaron Ramsdale endelig fikk sjansen – så endte det med flausen han minst av alt hadde ønsket seg. Sisteskansen somlet i den grad med en klarering at Yoane Wissa rakk imellom, og ballen endte i nota bak Arsenal-keeperen. Game on, og hjemmelaget slet tungt med å finne en matchvinnende scoring.

  Da den fire minutter før full tid kom, så var det fra utskjelte Kai Havertz. En åttende strake seier var til alles store lettelse i boks, og Arsenal troner altså i tet. Brentford er fortsatt i sumpa, og pisket til å vinne neste helgs bunnoppgjør mot Burnley.

  Aston Villa – Tottenham 0-4

  Premier League-Runden:
  Premier League-Runden: Heung-Min Son Og Tottenham Ble Et Nummer For Store For Et Tydelig Sliten Villa-Lag

  Kamp om 4. plassen på Villa Park, og det endte med tung skuffelse for et hjemmelag som kjemper for en første retur til den gjeveste europacupen siden de sesongen 1982/1983 var regjerende mester. Bortekampen mot Ajax torsdag hadde helt tydelig tappet Emerys menn for krefter, og da Tottenham kort tid etter pause dunket inn to kjappe mål var det game over. Når så John McGinn etter en drøy time pådro seg fortjent rødt kort, var det fritt frem for Tottenham. Gjestene strødde salt i hjemmelagets sår med to nye fulltreffere på overtid, og da er det plutselig Spurs som har alt i egne hender hva gjelder 4.plassen.

  Villa er fortsatt foran med to poeng, men Tottenham har altså kamp til gode. Verd å merke seg fra dette oppgjøret var også at 90 % (ish) av alle Fantasy-spillere gikk i Dominic Solanke-fella. Med to kamper på programmet valgte de aller fleste å gi kapteinsbindet til Bournemouth-angriperen, og etter misbrukt straffespark endte han altså opp med null poeng.

  Brighton – Nott’m Forest 1-0

  Premier League-Runden:
  Premier League-Runden: Knepen, Men Fortjent, Hjemmeseier På Amex

  Europacupeventyret har kostet Brighton krefter i hjemlig liga, og de siste ukene har vært tunge for Roberto De Zerbi og hans menn. 0-4-tapet mot Roma betyr at man med stor sannsynlighet nå kan konsentrere seg om å klatre i Premier League, og da var tre poeng mot Forest en god start. Et selvmål var denne gang nok, da Andrew Omobamidele etter et frispark fra Pascal Gross var sist på ballen før den endte opp i nota bak Matz Sels i Forest-buret. Hjemmelaget dominerte oppgjøret, og vant fortjent. Forest har tapt fire av sine siste fem, og kan onsdag kveld være på nedrykksplass.

  West Ham – Burnley 2-2

  Premier League-Runden:
  Premier League-Runden: Danny Ings Spilte Bare Drøye Ti Minutter, Men Utrettet Mer Enn Alle De Øvrige

  Burnley virket på vei mot en sjelden trepoenger, da de søndag gikk til pause med overraskende 2-0-ledelse på besøk hos West Ham. En tidligere lagkamerat skulle imidlertid blir den som ødela moroa. Danny Ings hadde gått 31 strake kamper uten scoring, og virket på vei inn i glemmeboka blant West Ham-fansen. Her ga han imidlertid klar beskjed om at han alt annet enn skal avskrives. Ings kom på banen med åtte minutter igjen av ordinær tid, og rakk i løpet av sine få minutter på banen ikke bare – på lekkert vis – å score målet som ga poeng. Han fikk også en scoring annullert for millimeter-offside, mens han også traff tverrliggeren med et skudd som hadde fortjent en bedre skjebne.

  Liverpool – Man City 1-1

  Premier League-Runden:
  Premier League-Runden: Luis Diaz Var Best Av Mange Gode På Anfield Søndag

  Det var store forventninger til oppgjøret mellom de to tittelutfordrerne, og kampen innfridde på alle mulige måter. City presset på fra start, og tok også fortjent ledelsen via en fiffig cornervariant. Liverpool kom imidlertid til hektene, uten å makte noen utlikning før pause. Kort tid etter hvilen ble imidlertid hjemmelaget gitt et soleklart straffespark, da Ederson på ufint vis klippet ned Darwin Nunez. Mange vil nok mene City-keeperen burde blitt belønnet også med rødt kort, men det slapp han unna.

  I stedet fikk han æren av å plukke ballen ut av eget nett, da Mac Allister limte ballen i krysset fra ellevemeteren. Kort tid etter måtte også Ederson forlate banen skadet, og da var det opp til Stefan Ortega å stå imot det stadig kraftigere presset fra Liverpool.

  Premier League-Runden:
  Premier League-Runden: Alexis Mac Allister Er Trygg Fra Straffemerket

  Luis Diaz var et konstant uromoment, og han gjorde søndag det meste annet enn å sette den avgjørende scoringen. Det var ikke mangel på muligheter, verken for han eller andre offensive spillere i hjemmelaget. Da Liverpool presset på som mest for 2-1-scoring valgte Klopp å bytte ut en opplagt Darwin til fordel for Cody Gakpo, og dette var så utvilsomt et solid feilvalg. Mo Salah virket også rusten da han kom på som innbytter, og scoringen uteble. På overtid kunne den kommet, men dommer og VAR valgte mystisk nok å ikke dømme straffe, da Jeremy Doku forsøkte å klarere ballen bort fra eget straffefelt, men endte opp med heller å sette støvel og knotter i brystet på Mac Allister.

  Den samme Doku hadde også et stolpetreff som fort kunne avgjort til gjestenes fordel, men City skal uansett være mest fornøyd med resultatet søndag. Akkurat som Liverpool måtte være mest fornøyd med at det endte 1-1 også i motsatte oppgjør i Manchester.

  Premier League-Runden:
  Premier League-Runden: Erling Braut Haaland Var Trygt Plassert I Baklomma På Virgil Van Dijk Gjennom Hele Kampen

  At det denne helgen ble levert underholdning til 20 i stil er det uansett ingen tvil om, og det var en fin avslutning da de to managerne på sidelinje valgte å takke for kampen gjennom en lang og varm bamseklem. Uavgjortresultatet gjør at kampen om ligatittelen fortsatt er helt åpen, men Arsenal troner altså nå i tet. I første runde etter landslagspausen dukes det så for City mot Arsenal i Manchester, og da kan alt snus på hodet igjen. Det er heldigvis mer moro i vente.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen