More

  Premier League-runden

  Nok en nydelig Premier League-helg ligger foran oss, og det blir en brå start på runden. Lørdag formiddag sparkes det i gang kamp som kan vise seg å bli avgjørende for både tittel- og topp 4, når Manchester City gjestes av Newcastle. City har ikke råd til å kaste bort poeng når Arsenal igjen er tilbake på hesten, mens Newcastle er på klart vikende front i duellen om topp 4. Den tapende ligacupfinalisten har bare vunnet én av sine siste syv, og på de syv kampene har laget bare produsert tre scoringer. Eddie Howe er gitt et og annet å tenke på, etter lenge å ha blitt rost til skyende av eksperter og forståsegpåere. Tok sterkt poeng i omvendte møte med City på St. James’ Park, men de to foregående mot de himmelblå er tapt med total målscore 0-9. At Nick Pope er tilbake mellom stengene etter sin suspensjon bidrar til å roe nervene, men det er altså fremover på banen skoen har trykket som mest de siste månedene.

  Rollebytte

  Liverpool har i noen sesonger kjempet om titler på absolutt alle fronter, samtidig som erkerival Manchester United har ligget med brukket rygg. Så sent som forrige sesong vant Liverpool de to innbyrdes kampene med total målscore 9-0, men ting snur fort. Denne sesongen er det plutselig United som kjemper om titler i fire turneringer, mens Liverpool må ta frem sitt ytterste for i det hele tatt å kunne nå topp 4. Søndag møtes de to rivalene på Anfield, og også denne kampen kan bli avgjørende for tittel- og topp 4-dramaet. United har fortsatt håp om å kunne hente en første Premier League-pokal siden 2013, mens Liverpool etter fire strake uten baklengsmål er tilbake i kampen om 4.plassen. Og på Anfield har man lenge hatt et godt tak på United. Forrige borteseier kom så langt tilbake som i 2016, og i siste tre kamper mellom lagene på Anfield har United heller ikke scoret mål.

  Klart svar

  Arsenal ble dømt nord, ned og ute av tittelkampen da de i strake kamper mot Everton, Brentford og Manchester City satt igjen med totalt ett poeng. Ødegaard & Co har imidlertid på mesterlig vist reist seg. Viste seiersvilje i 4-2-seieren borte mot Villa, før det ble kontrollert 1-0-seier borte mot Leicester. Onsdag revansjerte de seg mot Everton, da de feide over merseysiderne med 4-0. Lørdag venter hjemmekamp mot Bournemouth, og ved kampslutt der kan avstanden ned til City være økt ytterligere – avhengig av hva slags dag Nick Pope har på jobben mot City i formiddagskampen. Etter Bournemouth venter hovedstadsoppgjør mot Fulham og Palace, og til de kampene kan Mikel Arteta ha Gabriel Jesus tilbake på banen. Det ser lyst ut for The Gunners.

  Nå da, Pottter

  Chelseas 0-1-tap mot tabelljumbo Southampton ble fulgt av fortjent 0-2-tap i hovedstadsoppgjøret mot Tottenham, og Graham Potter har ikke særlig lenger line. Én dag må det snu, og det settes noen kroner på at den etterlengtede seieren kommer mot Leeds. Valget som helgens «luring» faller på Nottingham Forest, som siden oktober har gått åtte kamper uten tap hjemme på City Ground. I forrige hjemmekamp ble det sågar plukket poeng mot den regjerende mesteren. Lørdag gjestes man av et Everton-lag som har tapt sine siste tre bortekamper med total målscore 0-8.

  FAVORITTEN:

  Chelsea – Leeds

  TIPS

  H til 1,62 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Nottingham Forest – Everton

  TIPS

  H til 2,65 hos Norsk Tipping

  Premier League-runden:

  Manchester C – Newcastle
  Etihad
  Lørdag 13.30

  Det lugger fortsatt litt for City. Virket å skulle stikke av i tet etter seieren mot Arsenal, men rev hinder allerede i påfølgende kamp borte mot Nottingham Forest. Hadde null problemer med å ta seg av Bournemouth på Vitality forrige helg. Tirsdag tok man seg til kvartfinale i FA-cupen, etter oppskriftsmessig 3-0-seier borte mot Bristol City. Tillot seg der å spare noen nøkkelspillere, som Erling Braut Haaland. 10-1-1 fra første tolv hjemme foran egne fans. Newcastle kom til kort i ligacupfinalen, og har også tapt terreng i Premier League. Røk 0-2 mot Liverpool i forrige runde, og har nå bare vunnet én av siste syv. Enda mer betenkelig er at laget ikke lenger scorer mål. Siste syv ligakamper har gitt totalt syv scoringer. Ledet både 1-0 og 2-1, men det endte til slutt 3-3 i omvendte møte med City, på St. James’ Park i august.

  Brighton – West Ham
  Amex Stadium
  Lørdag 16.00

  Brighton flyr fortsatt høyt på tabellen, men mange skuffede ansikter da det forrige helg endte med 0-1-tap hjemme mot Fulham. Dominerte kampen fra start til slutt, men Alexis Mac Allister, Solly March, Evan Ferguson og innbytter Denis Undav ble alle skyldige i å ha kastet bort store målsjanser i kampen hvor Lewis Dunk rundet 400 kamper i Brighton-drakt.  Revansjerte seg i midtuken, da det gjennom seier mot Stoke ble sikret billett til FA-cupens kvartfinaler. West Ham ledet 1-0, men endte onsdag opp med tap i FA-cupoppgjøret mot Manchester United. Har dermed bare ligaen å konsentrere seg om, og det kan være mer enn nok. Er klart best hjemme på London Stadium, med bare seks poeng hentet fra første 12 bortekamper. Kun én av de tolv er vunnet. 0-2-tap i omvendte møte med Brighton.

  Chelsea – Leeds
  Stamford Bridge
  Lørdag 16.00

  Skal det snart snu for Graham Potter og Chelsea? Forrige helgs 0-2-tap mot Tottenham betyr at bare 2 av siste 15 Premier League-kamper er vunnet. Enda mer oppsiktsvekkende er det at disse 15 kampene bare har gitt usle åtte scoringer. Ligger på 10.plass, uten mulighet til å avansere gjennom helgen. Dette betyr da også at all prat om topp 4 har stoppet opp, og eneste mulighet til å nå CL-spill neste sesong går da gjennom å vinne årets turnering. Det tror få, om noen, de er i stand til å gjøre. Junior Firpo scoret sitt første Premier League-mål, og sørget for uhyre viktig Leeds-seier i bunnoppgjøret mot Southampton. Nyansatte Javi Gracia fikk debuten han ønsket seg, og får også ros fra spillerne som mener han har tilført en ny trygghet. Er over streken før helgens runde, og slo Chelsea 3-0 i omvendte møte på Elland Road.

  Wolverhampton – Tottenham
  Molineux
  Lørdag 16.00

  Stadig ustabilt fra Wolves, og fortsatt er det offensivt det svikter for Julen Lopeteguis utvalgte. Dominerte totalt, men endte likevel opp med 0-1-tap hjemme mot Bournemouth forrige helg. Spilte også lenge jevnt med Liverpool på Anfield onsdag, men skapte knapt farligheter og tapte til slutt veldig fortjent. Ingen av de siste seks (0-2-4) hjemme mot Tottenham er vunnet. Tottenham snublet mot Leicester, men har siden slått tilbake med hjemmeseirer mot West Ham og Chelsea. Er dermed inne i topp 4 før helgens runde. Er uansett fortsatt ustabile, noe onsdagens cupnederlag mot Sheffield United var nytt bevis for. Harry Kane måtte der varme benk i en drøy time, og dette kostet dyrt. 5-3-4 fra første 12 på bortebane denne sesongen. Kane scoret kampens eneste mål i omvendte møte med Wolves.

  Arsenal – Bournemouth
  Emirates
  Lørdag 16.00

  Arsenal har slått kraftig tilbake etter perioden som ga bare totalt ett poeng mot Brentford, Everton og Manchester City. Sterk 4-2-seier borte mot Villa, før Leicester ble slått 1-0 på bortebane forrige helg. Bukayo Saka, Martin Ødegaard og to scoringer av Gabriel Martinelli bidro til sterk 4-0-seier hjemme mot Everton onsdag. Nå har også Gabriel Jesus begynt å røre på seg, og da synker oddsen på Arsenal-tittel igjen. 9-2-1 fra første 12 hjemme foran egne fans. Bournemouth begikk ran og kom seg fra Molineux og Wolverhampton med full pott, før man mot Manchester City forrige helg var sjanseløse. Er inne i tøff periode mot knallhard motstand, og har fortsatt bare Southampton bak seg på tabellen. Røk 0-3 i omvendte møte med Arsenal, og åtte av første tolv bortekamper er tapt.

  Aston Villa – Crystal Palace
  Villa Park
  Lørdag 16.00

  Villa har så utvilsomt tatt steg i riktig retning etter ansettelsen av Unai Emery, men sto med tre strake tap før forrige helgs bortekamp mot Everton. Etter en jevnspilt første time ble imidlertid Ollie Watkins aller første Vila-spiller med scoring i fem strake kamper, og deretter var Emerys utvalgte i førersetet. Ligger trygt plassert midt på tabellen, med lang vei til både Europa og nedrykksstrek. Bare én av siste ti hjemmekamper mot Palace er tapt. Gjestene fra hovedstaden er tabellnabo med Villa, men det begynner å bli lenge siden forrige Palace-seier. Faktisk til 2022. Fem av siste seks, og alle de siste tre, har endt uavgjort. Produserer lite foran motstanders mål uten Wilfried Zaha, og håpet er at den offensive driblefanten er tilbake og klar til å starte kampen på Villa Park. Bare to av første elleve bortekamper er vunnet. Slo Villa 3-1 på Selhurst Park.

  Southampton – Leicester
  St. Mary’s
  Lørdag 18.30

  Ruben Selles ble etter 1-0-seieren borte mot Chelsea gitt stillingen som Southampton-manager ut sesongen. Siden da har imidlertid det meste gått skeis. Var direkte svake i forrige helgs 0-1-tap mot Leeds, og nytt bunnivå ble nådd i onsdagens FA-cupnederlag mot Grimsby – som er middelhavsfarer på nivå 4. Kun én av første elleve hjemmekamper er vunnet, og alle de siste fem er tapt. Leicester er ubeseiret fra siste fem borte mot Southampton, men det begynner å bli vanskelig å vite hvilken Leicester-utgave man får se fra helg til helg. Svinger voldsomt i prestasjonene, og i litt for stor grad har man gjort seg avhengig av at James Maddison blir spilleklar. Til Foxes-fansen store lettelse virker han i skrivende stund å rekke helgens reise. Har fortsatt ikke spilt uavgjort på bortebane (4-0-8), og er ofte involvert i målfest på fremmed gress.

  Nottingham Forest – Everton
  City Ground
  Søndag 15.00

  Ekstremt viktig bunnoppgjør, og til Forest-fansens store lettelse spilles det på City Ground. Skogvokterne har bare vunnet én gang på bortebane denne sesongen, og en eventuell ny kontrakt vil bli sikret hjemme – der man stadig feirer nye triumfer. Åtte siste hjemme foran egne fans har gitt poeng, etter at man forrige helg sågar tok poeng fra Manchester City. Sean Dyche feiret seier mot ligalederen i sin debut som Everton-manager, men den tidligere Burnley-bossen har fått det tyngre etter hvert. Også Leeds ble slått på Goodison, men det står 0-8 i målscore etter kampene mot Villa, Liverpool og Arsenal.  Det skiller bare ett poeng frem til trygg plass, men det begynner så smått å haste for The Toffees. 1-4-7 fra første 12 på fremmed gress. 1-1, etter sen utlikning av Demarai Gray, i omvendte møte med Forest.

  Liverpool – Manchester United
  Anfield
  Søndag 17.30

  Mye på spill når de to erkerivalene møtes på Anfield søndag. Liverpool har ikke råd til å kaste bort poeng om de skal kunne nå topp 4, mens United ikke har råd til feilskjær om de skal kunne kjempe om en første ligatittel siden 2013. Liverpool er fortsatt ikke opp mot sitt beste, men etter onsdagens 2-0-seier mot Wolves har man i det minste holdt nullen i fire strake ligakamper. Klar bedring på skadefronten, selv om Thiago og Luis Diaz fortsatt er ute. Har ikke tapt hjemme mot United siden januar 2016. Manchester United feirer triumfer på alle fronter, og har fortsatt mulighet til å vinne alle turneringer de deltar i denne sesongen. Ellevte strake seier i alle turneringer kom onsdag, da West Ham ble ekspedert fra FA-cupen. Slo Liverpool 2-1 i omvendte møte på Old Trafford. 6-2-4 fra første 12 borte, men får det alltid tøft på Anfield..

  Brentford – Fulham
  Gtech Community Stadium
  Mandag 21.00

  Brentford røk på stygt 0-4-tap borte mot Aston Villa i midten av oktober, men har siden ikke sett seg tilbake. Vitaly Janelts svært sene utlikning hjemme mot Palace i forrige runde betyr at The Bees har gått elleve strake Premier League-kamper uten tap. Ivan Toney har sagt seg skyldig i brudd på gambling-regler, og kan ende opp med seks måneders karantene. Noen dom er imidlertid ikke avsagt, og toppscoreren er nok i førsteelleveren som normalt denne helgen. Fulham har allerede vunnet 11 ligakamper denne sesongen, og man må helt tilbake til 2012 for å finne bedre fra The Cottagers. Manor Solomon har scoret i alle sine tre siste kamper, og alle har vært avgjørende for poeng. Kun ett baklengs fra siste fem bortekamper, og tre av de fem er vunnet. Aleksandar Mitrovic matchvinner da Brentford ble slått 3-2 på Craven Cottage i august.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen