More

  Premier League: Ole Gunnar Solskjær i 100

  Støvet etter midtukerunden har knapt lagt seg før det i dag tas nye avspark i Premier League.
  Interessant møte mellom Villa og Arsenal, som begge røk på tap i midtuken, starter festen. Batalje mellom dumpekandidatene Burnley og Brighton følger, før Southampton på besøk hos Newcastle skal gjøre forsøk på å reise seg etter å ha blitt slaktet av Manchester United. 
  Hovedstadsmøte mellom Fulham og West Ham kan føre The Irons nærmere Europa, og samtidig sende Fulham nærmere nedrykk. Kvelden avsluttes på Old Trafford, der Ole Gunnar Solskjær gjør sin kamp nummer 100 som Premier League-manager. 

  Dagens kamper i Premier League: 
  Aston Villa – Arsenal
  Villa Park, 13.30
  Villa har tapt to av sine siste tre, og mot West Ham i midtuka ble Jack Grealish effektivt tatt ut av kampen av et West Ham-lag som tydelig hadde gjort hjemmeleksa. Holdt godt følge før pause, og både Ollie Watkins og Ross Barkley hadde gode muligheter til å sende Villa i tet. Etter Souceks 1-0-scoring for The Irons etter pause gikk imidlertid lufta ut av Villa-ballongen. Det endte med 1-3-tap, der Watkins 1-2-mål endte med å bare bli et trøstemål. Fire av de siste seks er nå tapt, men med to kamper til gode på de fleste lag foran seg på tabellen er det fortsatt liv i drømmen om Europa. Kortney Hause er eneste fravær før besøket fra hovedstaden.
  Arsenal ledet 1-0 og spilte ball i hatt med Wolverhampton, før det ballet på seg med defensive problemer. Atter en gang var David Luiz i begivenhetens sentrum. 33-åringen felte Wolves-angriper Willian Jose på vei gjennom, og ble belønnet med rødt kort. Ruben Neves scoret på det påfølgende straffesparket, og kampen skiftet fullstendig karakter.  Joao Moutinho ble matchvinner for de gjestende ulvene, og Arsenal avsluttet kampen med ni spillere etter rødt kort også til sisteskanse Bernd Leno. Ni spillere har nå forlatt banen med rødt kort siden Artetas debut i desember 2019.  Leno og Luiz soner karantene og blir ikke å se på Villa Park. Mat Ryan sliter med en vond hofte, og Alex Runarson vokter trolig Gunners-buret. Venstreback Kieran Tierney rekker neppe kampen.
  *To fulltreffere av Ollie Watkins da Villa vant 3-0 i omvendte møte på Emirates i desember.
  Odds: Bare Manchester City har sluppet inn færre mål enn Arsenal denne sesongen, men er naturligvis svekket når både Bernd Leno og David Luiz er ute. Villa har tapt tre av sine siste fire og har fortsatt plukket flere poeng borte enn hjemme. Uviss affære, og bookiene virker usikre på hvem som skal være oddsfavoritt. Coolbet er høyest i markedet både for H (2,87), og B (2,65). 
  Burnley – Brighton
  Turf Moor, 16.00
  Burnley er nærmest lagene under streken, men avstanden ned er på betryggende åtte poeng. Har hatt tøffe utfordringer de siste ukene, med Liverpool, Villa, Chelsea og Manchester City som motstand. At man står igjen med seks poeng fra disse fire kampene er naturligvis lengt bedre enn forventet. Nå venter strake kamper mot tabellnaboene Brighton, Palace, Fulham og WBA, og dette kan bli definerende for sesongen. Charlie Taylor, Ashley Barnes, Robbie Brady, Chris Wood og Josh Brownhill er alle usikre på spill, men mest trolig blir i alle fall toppscorer Wood klar. To av siste tre hjemmekamper er tapt uten scorede mål.
  Brighton har imponert stort de siste ukene, senest da Liverpool fortjent ble slått på Anfield i midtuka. Tre av siste fire er vunnet, like mange seirer som ble hentet fra de 23 foregående kampene. Har holdt nullen i sine siste fire, og kun én baklengs er notert fra siste fem. Solly March blir ikke klar til helgens kamp, mens Joel Veltman og Alexis MacAllister er tvilsomme. Syv av siste ti mot Burnley har endt uavgjort, og Graham Potter vil nok si seg tilfreds med poengdeling også denne helgen. The Seagulls har tatt store kliv mot fornyet Premier League-kontrakt, og fortsatt er det en fryd å se Leandro Trossard & Co spille fotball.
  *Målløst i omvendte møte på Amex i november.
  Odds: Statistikken tatt i betraktning er det overhengende fare for uavgjort på Turf Moor. Unibet best i markedet for U (3,25). Unibet tilbyr 3,70 for H, mens Coolbet (2,30) betaler best for borteseier.
  Newcastle – Southampton
  St. James’ Park, 16.00
  Newcastle imponerte både i 1-2-tapet mot Leeds, og ikke minst da Everton ble slått 2-0 på Goodison. Var gode også mot Palace i midtuken, men måtte betale da man misbrukte store muligheter til å doble etter Shelveys tidlige 1-0-mål. Federico Fernandez og Jamaal Lascelles mister møtet med The Saints, mens også Jamal Lewis og Paul Dummett er usikre. Ciaran Clarks kone venter barn, og håpet er at fødselen skal være unnagjort i god tid før avspark. Den spillemessige oppturen til tross; Newcastle har tapt seks av sine siste sju Premier League-kamper.
  Southampton har unnagjort sitt obligatoriske 0-9-tap for sesongen, og Hasenhüttl og hans menn kan da se fremover mot lysere tider. Fortsatt har man lang og vond skadeliste, men Bednareks røde kort mot United har blitt omgjort, og forsvarsspilleren er dermed tilbake på banen mot Newcastle. Jannik Vestergaard antas også å bli klar, og den danske stopperens retur er betydningsfull. Vestergaard var kan hende ligaens beste midtstopper før skaden. Takumi Minamino står klar til å debutere etter overgangen fra Liverpool, mens også Kyle Walker-Peters gis en ørliten mulighet til å rekke kampen.
  *Che Adams og Stuart Armstrong målscorere da Southampton vant omvendte oppgjør 2-0.
  Odds: Det nylige 0-9-tapet til tross, Southampton er oddsfavoritt. Beste B-odds finner man hos coolbet.com (2,58), mens eventuelle Toon-spill bør settes hos en av flere som betaler over 3 i odds.
  Fulham – West Ham
  Craven Cottage, 18.30
  Fulham har nå gått elleve kamper uten seier, deres lengste rekke uten trepoengere i Premier League noensinne. Dette betyr samtidig at toget for ny kontrakt er i ferd med å gå. Spillemessig helt på høyde i de fleste kamper, men syv uavgjorte på siste ti kamper er ikke nok når lagene over streken plukker trepoengere. Mot Leicester onsdag var man heller ikke i nærheten av poeng, og det ser mørkt ut for Scott Parker og hans menn nå. Josh Maja er hentet på lån fra Bordeaux, og den tidligere Sunderland-angriperen står klar til å debutere i dag. Terence Kongolo og Tom Cairney er fortsatt ute.
  West Ham hentet Jesse Lingard på lån fra Manchester United, og nykommeren slo til allerede i debuten mot Aston Villa onsdag. Tomas Soucek satte 1-0, før Lingard gjorde både 2-0 og 3-1. Moyes og hans menn var sjanseløse mot Liverpool forrige helg, men tilbake på sitt beste under besøket i Second City. Fem av siste seks ligakamper, og syv av åtte kamper i alle turneringer i år, er vunnet. 38 poeng fra 22 kamper er klubbens beste poengsanking i Premier League siden sesongen 1985/1986. Tre siste mot Fulham er alle vunnet.
  *Soucek matchvinner på overtid da West Ham slo Fulham 1-0 på London Stadium i november.
  Odds: West Ham er av divisjonens formlag, og blir naturlig oddsfavoitt i dag. Unibet og Coolbet best i markedet, med odds 2,12 for B. Unibet betaler 3,80 for en sjelden Cottagers-triumf.
  Manchester United – Everton
  Old Trafford, 21.00
  United kommer rett fra ubeskjeden 9-0-seier mot Southampton, og Solskjærs menn er dermed mestscorende Premier League-lag med 46 fulltreffere fra første 22 kamper. På øvre halvdel er det imidlertid bare West Ham som har sluppet inn flere mål. Solskjær markerer i dag sin 100.kamp som Premier League-manager, 82 for Manchester United og 18 for Cardiff. Fire ligakamper er tapt denne sesongen, alle hjemme på Trafford. Edinson Cavani forlot banen med ankelproblemer i midtuken, men spissen meldes klar til møtet med Everton. Paul Pogba returnerer trolig til startelleveren, men Eric Bailly er usikker. Har allerede slått Everton to ganger denne sesongen, begge på Goodison.
  Everton tok sterk 2-1-seier på Elland Road onsdag, da Dominic Calvert-Lewin scoret sitt første mål på syv kamper. Landslagsangriperen har dermed bokført dusinet ligascoringer denne sesongen, bare én fulltreffer bak forrige sesongs bestenotering på 13 scoringer. The Toffees har nå plukket 36 poeng fra første 20 kamper, elleve flere enn på samme tid i fjor. Har også to kamper til gode på lagene foran seg på tabellen, og dermed lever drømmen om topp 4 i beste velgående. Fire siste bortekamper er alle vunnet, men på Trafford har man ikke vunnet siden Bryan Oviedo ble matchvinner i 2013. Jordan Pickford sliter fortsatt med såre ribbein, og det blir svensk i Toffees-buret i kveld. 
  *Bernard sendte Everton i føringen da lagene møtes til kamp om poeng på Goodison i november, men Bruno Fernandes og Cavani snudde til 3-1-seier for United.
  Odds: United blir forholdsvis klar oddsfavoritt, og Coolbet er den som betaler best (1,62) for H på Trafford. Over seks ganger pengene tilbys av flere for borteseier.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen