More

  Premier League: Ny dag, nytt topp 4-drama

  Chelsea vant tirsdagens topp 4-batalje mot Leicester, og man kan vanskelig gjøre annet enn føle med Foxes-fansen som nå står i fare for å lide samme skjebne som forrige sesong.
  Ellers i går avga både Manchester City- og Manchester United poeng, akkurat som forutsett av oss på Tipsfondet. De som tok rygg kan da le hele veien til banken i dag. 
  Leicester har innkassert sitt aller første FA cuptrofé, men å miste Champions League-plassen på oppløpssiden for andre sesong på rad vil uansett bli tungt å takle. Fortsatt finnes det imidlertid muligheter, og i kveld håper man på en hjelpende hånd fra Burnley mot Liverpool.
  Kampen på Turf Moor stjeler overskriftene, men det vil også rettes fokus mot Selhurst Park, der hjemmefansen gis mulighet til å ta varmt farvel med Roy Hodgson. 73-åringen takker for seg etter endt sesong, og da passer det fint at hedersmannen i sine to siste kamper får ta farvel med supportere fra Palace og (til helgen) Liverpool.
  Dagens kamper i Premier League:
  Everton – Wolverhampton
  Goodison Park, onsdag 19.00

  Everton hadde lenge muligheten til å kjempe om plass i Champions League, men har i tur og orden kastet bort alle matchballer. Kun to av siste ti kamper er vunnet, og i helgen presterte man sågar å tape hjemme mot tabelljumbo Sheffield United. Ni hjemmetap er notert, verste statistikk siden 1993/1994-sesongen. Yerry Mina og Joshua King sto over mot The Blades, men meldes klare til kamp i dag.
  Wolves plukket totalt fire poeng mot Sheffield United og Brighton, men røk søndag 0-2 mot Tottenham i London. Kun 2 av siste 13 bortekamper er vunnet, og nå besøker man for en sjelden gang også et stadion med hjemmefans. Raul Jimenez, Jonny Otto, Daniel Podence og Pedro Neto er skadet og uaktuelle for spill i kveld.
  Odds: Everton har alt annet enn levert på eget gress (5-4-9), men er likevel bookienes oddsfavoritt. Unibet tilbyr 1,91 for H. Unibet er også markedsledende på B, med odds 4,50.
  Newcastle – Sheffield United
  St. James’ Park, onsdag 19.00

  Newcastle imponerte, men måtte gi tapt med 3-4 i fredagens underholdende batalje med Manchester City. Sesongavslutningen har vært sterk, og ny Premier League-kontrakt ble til slutt sikret med god margin. 5-5-8 fra første 18 hjemmekamper, før man i dag også får støtte fra egne fans. Lagkaptein Jamaal Lascelles og toppscorer Callum Wilson er to av syv spillere på skadelista.
  Sheffield United overrasket ved i helgen å ta full pott mot Everton på Goodison, og matchvinner ble 17-årige Daniel Jebbison – i sin første Premier League-kamp fra start. Gleden unggutten viste var til å ta og føle på. Hele 28 kamper er tapt, men 16 av de 28 er tapt med ett måls margin. Sander Berge, Oli McBurnie, Billy Sharp, Oliver Burke, Jack O’Connell og Ethan Ampadu er fortsatt skadet.
  Odds: Sheffield vant omvendte møte, og kommer rett fra seier mot Everton, men står likevel til 5 i odds (Unibet) i kveld. Newcastle kan spilles til 1,79 (Coolbet).
  Tottenham – Aston Villa
  Tottenham Hotspur Stadium, onsdag 19.00

  Tottenham vant søndag 2-0 hjemme mot Wolves, men Spurs ender uansett sesongen uten trofeer eller topp 4. Da går igjen spekulasjonene om Harry Kane-exit, og noen av kveldens tilskuere frykter nok at dette kan være siste mulighet til å se Kane i spill for Tottenham. Bare Manchester City har plukket flere poeng på eget gress denne sesongen. Ben Davies er ute, mens Serge Aurier er usikker.
  Villa røk 2-3 mot Palace, og da virker man å ende på nedre halvdel av tabellen. En nedtur etter lenge å ha kjempet om plass i Europa, men naturligvis sjumilssteg i riktig retning sammenliknet med forrige sesong. 49 poeng er sanket, deres beste poengsum i Premier League siden sesongen 2009/2010. Matty Cash og Morgan Sanson er ute, men Jack Grealish kan få sin første start siden februar.
  Odds: Tottenham kan spilles til 1,55 (Coolbet), mens Villa-seier prises til fristende 6,10 – også dette hos Unibet.
  Crystal Palace – Arsenal
  Selhurst Park, onsdag 20.00

  Palace har igjen sikret ny kontrakt med god margin, og da forventes det at Eagles-fansen i dag benytter anledningen til å ta et varmt farvel med Roy Hodgson. 73-åringen har bestemt seg for fortjent pensjonisttilværelse, og leder i kveld Palace på Selhurst Park for aller siste gang. Sakho, Ferguson, Wickham og McArthur er fortsatt skadet. 6-5-7 fra første 18 hjemmekamper.
  Ny tung sesong for Arsenal, men etter tre strake seirer ender man i det minste på øvre halvdel. Slo Chelsea på Stamford Bridge i helgen, og man er da ubeseiret fra siste seks hovedstadsderby. Tre siste mot Palace har endt uavgjort. David Luiz forlater Arsenal etter endt sesong, og midtstopperens skade gjør at han heller ikke blir å se i kveld. Granit Xhaka er usikker.
  Odds: Arsenal er bookienes oddsfavoritt (1,60), men 6,10 på H (Betsafe) i Hodgsons siste hjemmekamp er langt mer fristende.
  Burnley – Liverpool
  Turf Moor, onsdag 21.15

  Kveldens klart mest interessante kamp spilles på Turf Moor. Hjemmelaget har lite annet enn æren å spille for, men Leicester-fansen har naturligvis håp om en hjelpende hånd fra Chris Wood & Co. Burnley har ikke vunnet hjemme på Turf Moor siden januar, og røk 0-4 mot Leeds i helgen. Med fansen tilbake på tribunene håper man å kunne snu trenden i kveld. Robbie Brady, Phil Bardsley, Dale Stephens og Kevin Long er skadet, men sisteskanse Nick Pope returnerer trolig fra sitt skadefravær.
  Alisson Becker, av alle, ble matchvinner da Liverpool søndag virket å avgi poeng på besøk hos nedrykksklare West Bromwich. Den brasilianske keeperkjempen tok turen opp på corner i femte tilleggsminutt, og headingen satt i krysset. Vil trolig nå Champions League med full pott mot Burnley og Palace, og har vunnet de siste tre på Turf Moor. Røk imidlertid mot Burnley på Anfield, og dette er naturligvis nok et typisk bananskall. Skadelista er den samme lange og gamle.
  Odds: Det tilbys 11,50 (Unibet og Betsson) i odds på hjemmelaget, mens Liverpool som best kan spilles til odds 1,27.
  West Bromwich – West Ham
  The Hawthorns, onsdag 21.15

  Sam Allardyce satte fart i WBA etter å ha overtatt, men sluttspurten startet så altfor sent. Har også opplevd en god del stang ut i de siste kampene, men nedrykket kommer uansett som fortjent. Svært nær poeng mot Liverpool søndag, men måtte gi tapt i femte overtidsminutt. Dette var bare andre nederlag fra siste åtte hjemmekamper. Ingen nye skadeproblemer, men Branislav Ivanovic og Robert Snodgrass er fortsatt ute.
  West Ham har bare vunnet én av sine siste fem kamper, og dermed måtte man se Champions League-drømmen gå i knas. Fortsatt muligheter for spill i Europa, og med tre poeng fra siste to kamper vil man tangere sin egen poengrekord i Premier League. David Moyes har ingen nye skader å ta hensyn til.
  Odds: West Ham er spillselskapenes favoritt (1,64), mens Unibet tilbyr 5,50 for hjemmeseier.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen