More

  Premier League: Scoringer i sikte

  Det er ingen grunn til å klage på underholdningsverdien i Premier League om dagen. Ligarunden som ble avsluttet med Arsenals 3-1-seier i går kveld inneholdt totalt 44 scoringer, og det er nå spilt 24 kamper siden sist det endte målløst i en Premier League-kamp.

  Målshow pågår, og mer forventes i kveld. Liverpool leverte underholdning i helgens 4-3-seier hjemme mot Tottenham, og Klopps menn har nå levert 17 scoringer fra sine siste seks kamper. Manchester City har samtidig scoret i alle sine siste elleve ligakamper, og i den himmelblå delen av Manchester finnes det i kveld en nordmann som står klar til å slette atter en scoringsrekord.

  Liverpool – Fulham
  Anfield
  Onsdag 21.00

  Matchvinner: Diogo Jota Har For Alvor Funnet Scoringsformen
  Matchvinner: Diogo Jota Har For Alvor Funnet Scoringsformen

  Liverpool har startet sluttspurten, men ganske sikkert i seneste laget til å kunne nå målet om topp 4. Slo i tur og orden den nedrykkstruede trioen Leeds, Nottingham Forest og West Ham før det mot Tottenham ble bydd opp til skikkelig fest på Anfield. Curtis Jones, Luis Diaz og Mo Salah sørget for 3-0-ledelse allerede etter et kvarter, og da var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Den gang ei. På mystisk vis inviterte man gjestene fra hovedstaden inn i kampen igjen, og da Richarlison i tredje overtidsminutt ga Tottenham 3-3 var det sjokk og vantro å spore blant hjemmefansen. Sjokket ble imidlertid bytte ut med glede bare ett minutt senere, da Diogo Jota kaldt og behersket benyttet seg av et vidåpent Spurs-forsvar og satte 4-3 til hjemmelaget. Mo Salah har scoret i syv strake hjemmekamper, og står nå med 98 fulltreffere på Anfield. Matchvinner Jota fikk seg en smell i ryggen, og meldes usikker til kveldens kamp. Roberto Firmino, Naby Keita og Calvin Ramsey er fortsatt uaktuelle.

  Fulham har bare vunnet 2 av 35 kamper mot Liverpool på Anfield, men forrige seier kom sist man var på besøk. Siden da er det bare Leeds som har lyktes å ta tre Premier League-poeng der. The Cottagers har levert en formidabel sesong, selv om man har mistet litt fart etter Aleksandar Mitrovic’ langvarige karantene. Siste ni kamper viser syv tap og to seirer, men tapte bare knepent hjemme mot Manchester City søndag. Trenger bare én seier for å tangere klubbrekorden med 14 Premier League-seirer i løpet av én sesong, og på bortebane har man allerede tangert rekorden med seks seirer (én mer enn Liverpool). Har kun plukket ett poeng fra topp 10-lag denne sesongen, og poenget ble tatt hjemme mot nettopp Liverpool. Andreas Pereira og Tim Ream er meldt ute for sesongen, mens også Layvin Kurzawa er skadet. Willian returnerer i kveld etter to kampers karantene, men Mitrovic soner fortsatt.

  Odds fra Norsk Tipping
  H: 1,25
  U: 6,10
  B: 9, 80

  Tips: H
  Høyoddsere fyker inn om dagen, men dette må rett og slett Liverpool ta – om de skal ha noen som helst mulighet til å kunne kjempe om topp 4.

  Manchester City – West Ham
  Etihad
  Onsdag 21.00

  Åtte strake seirer, og elleve uten tap, for et City-lag som virker å cruise mot atter en Premier League-tittel. Var imidlertid nær ved å avgi poeng på besøk hos Fulham søndag, og kan ikke tillate seg mange feilskjær før Arsenal er tilbake i kampen om tittelen. Det er da også Arsenal som topper tabellen før kveldens kamp, etter at de tirsdag tok tre enkle poeng hjemme mot middelhavsfarer Chelsea. City har imidlertid ekstrakamper på innerlomma, og er fortsatt stor oddsfavoritt til å hente hjem pokalen. Erling Braut Haaland scoret på straffe mot Fulham, og står nå bokført med spinnville 50 scoringer i City-drakt denne sesongen. Er også likt med Alan Shearer og Andy Cole som tidenes toppscorer i Premier League. Én pinne i kveld, så har han også denne rekorden for seg selv. De himmelblå har vunnet alle sine tolv hjemmekamper i alle turneringer i år, med total målscore 44-6. Nathan Ake er tilbake i trening, mens også Kevin de Bruyne antas å bli klar. Da har Guardiola alle sine beste å plukke startellever fra.

  West Ham fløy høyt etter 2-2 mot Arsenal og påfølgende 4-0-seier i bunnoppgjøret borte mot Bournemouth. Etter strake tap mot Liverpool og Crystal Palace er man imidlertid nå tilbake i nedrykksgjørma. Har fortsatt fem lag bak seg, men det skiller bare fire poeng ned til streken. Ingen av deres ti kamper mot topp 6-lag denne sesongen er vunnet. David Moyes har aldri maktet å slå Pep Guardiola, men fire av de ti nederlagene har kommet med 1-2. Strake borteseier før det endte med 3-4-tap mot Palace på Selhurst Park i helgen. Gianluca Scamacca og Kurt Zouma er uaktuelle for spill i dag.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 1,18
  U: 6,90
  B: 13,00

  Tips: H

  City virker ustoppelige, og lar neppe muligheten til tittel gå fra seg.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen