More

  Martin Ødegaard-show

  Det tok nær 25 minutter før man med egne øyne kunne se hvem som voktet Arsenal-målet i kveld, da Ben Chilwell fyrte av et skudd som Aaron Ramsdale greit styrte ut til corner. Chelsea hadde før dette hatt nok med å forvare seg, og mot Martin Ødegaard kom de til kort også der. Arsenal skapte godt med halvsjanser, men det sang ikke i nettet før Martin Ødegaard viste frem godfoten fra om lag 15 meters hold. Kepa fikk fingertuppene såvidt bortpå, før ballen dundret via undersiden av tverrliggeren og inn i nettet. 2-0 kom fra samme mann, på noe nær samme vis – men denne gang i Kepas motsatte hjørne.

  Martin Ødegaard, en målmaskin

  Nordmannens 14. scoring og 21. målpoeng for sesongen var et faktum. Drammenseren er nå nummer 8 på Premier Leagues toppscorerliste, forbi Bukayo Saka, likt med Ollie Watkins, to bak Marcus Rashford og tre bak Mo Salah – for å dra noen sammenlikninger med nordmannen som ganske sikkert vil bli nøye vurdert når sesongens spiller i Premier League skal kåres. Noe annet vil være veldig rart.

  Lampard i skyggenes dal

  Gunners-kapteinen var også med i oppbyggingen til 3-0, en scoring som kom fra støvelen til Gabriel Jesus. Kameraene vinglet da mellom jublende Arsenal-spillere og en bedrøvet Frank Lampard. Chelsea-legenden har sannelig ikke hatt det enkelt etter returen til Stamford Bridge, og nå var han altså på god vei mot sitt sjette tap fra seks kamper. Man tar seg jo faktisk i å synes synd på den gudbenådede midtbanespilleren og hans managerkarriere.

  Redusering, men ingen spenning

  Arsenal har kastet bort greit med poeng de siste ukene, og deler av Gunners-fansen fryktet nok noe var på gang også i kveld – da Noni Madueke etter en drøy times spill satte reduseringen inn bak Aaron Ramsdale.

  I Skyggen: Pierre Emerick Aubameyang Ble Statist På Besøk Hos Gamle Kjente
  I SKYGGEN: Pierre Emerick Aubameyang  ble statist i kamp mot gamle kjente

  Noen spesiell grunn til frykt var det imidlertid ikke. Chelsea maktet aldri sette inn en sluttspurt som evnet å utfordre Mikel Artetas menn. Det ebbet ut med 3-1-seier (som anbefalt i dagens oddstips fra Premier League), og med en norsk landslagkaptein som dagens mann.

  Arsenal er tilbake på toppen av tabellen, i alle fall for et døgn. Manchester City har onsdag hjemmekamp mot West Ham.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen