More

  Premier League: Newcastle – Liverpool

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  En slags supersøndag i Premier League, med tre kamper på programmet. Og øverst på plakaten står naturligvis storoppgjøret i Newcastle.

  Både spillere og fans returnerte forrige helg skuffet tilbake til Newcastle, etter 0-1-tap på besøk hos regjerende trippelmester Manchester City. Å tape borte mot City burde vært en innarbeidet rutine for Newcastle. Det er altså 23 år og 18 kamper siden sist man vant i den himmelblå delen av Manchester, og de siste 10 er tapt med total målscore 3-35. Det var likevel helgens 0-1-tap som sved mest.

  For første gang på 20 år hadde gjestene reelt håp om å få med seg noe hjem fra denne arenaen. City var svekket gjennom fraværet av Kevin de Bruynes og Bernardo Silva, mens Newcastle har kjøpt seg ambisjoner om å spise kirsebær med de aller største, og ankom med fersk oppvisning mot Villa på innerlomma. I møtet med City var man likevel aldri i nærheten. Spillere som Joelinton, Bruno Guimaraes og Sandro Tonali ble fullstendig satt i midtbaneskyggen av Phil Foden, og generelt virket respekten fortsatt å være i overkant stor.

  Ny tøff barriere

  Premier League: Newcastle - Liverpool
  Premier League: Newcastle - Liverpool 3

  Newcastle brøt barrierer forrige sesong, da de kun tapte to hjemmekamper og til slutt endte opp med retur til Champions League. Fortsatt er det imidlertid steg å ta. Manchester City klarte man aldri å røre, og nå venter et Liverpool-lag man ikke har slått siden 2015. Newcastle tok poeng mot alle andre lag forrige sesong, men mot Liverpool ble det tap både hjemme- og borte. Frustrasjonen var stor blant Newcastles både spillere og fans, og spesielt 0-2-tapet på St. James’ Park ødela. Nick Pope pådro seg rødt kort som gjorde at han ikke ble klar til finalen i ligacupen, og da ble det nederlag også på Wembley mot Manchester United.

  Handelen er avsluttet

  Newcastle gjorde en genistrek da de hentet Nick Pope for småpenger fra Burnley, mens man fant gull også da man tidlig bestemte at Kieran Trippier skulle bli deres kaptein og forsvarssjef. Forsvarsrekka var komplett da man nylig også hentet en naturlig venstreback. Midtbanen er oppjustert og har alternativer både sentralt og på kant, men fortsatt virker Newcastle å trenge alternativer helt på topp.

  Alexander Isak er en toppspiss, men en skadeforfulgt Callum Wilson er altså eneste reelle utfordrer. Eddie Howe har gitt beskjed om at sommerhandelen er over, og at det nå bare vil ryddes overflødige spillere ut. Vil man angre at man ikke har fylt på med en ekstra utfordrer til spissplassen? En eventuell skade på Isak vil definitivt skape problemer, og kampprogrammet er som kjent langt tøffere denne sesongen – enn hva tilfellet var sist sesong.

  For lite, for sent

  Jürgen Klopp og Liverpool var ustoppelige da de utklasset både Manchester City og øvrige utfordrere til Premier League-tittelen i 2020. Spinnville 18 poeng skilte ned til City, og fremtiden var rosenrød på Anfield. Det ble hvilt i overkant lenge på laurbærene, og til tross for at man i 2022 var en hårsbredd fra å vinne tre titler, så sto det allerede da klart at man i altfor stor grad hadde stolt på at laget var bygget for evigheten. De nødvendige utskiftningene ble gjort for sent, eller ikke gjort i det hele tatt.

  Det endelige beviset kom forrige sesong, og man har heller ikke denne sommeren lyktes å justere seg inn. Daukjøtt og alder er sendt på dør, men forsøket på å hente inn erstattere har falt på stengrunn.

  Pinlig

  Det begynte så lovende da man tidlig skaffet seg signaturen til Alexis McAllister og etter hvert også Dominik Szoboszlai. Så forsvant imidlertid også Jordan Henderson og Fabinho, og da ble man brått grepet av panikk. Forhandlingene om en ny defensiv midtbanespiller har ikke vært annet enn pinlige å følge, og heller ikke er det hentet nødvendig dekning til forsvarsrekka.

  Kaoset ble tydeliggjort da man i forrige helgs kamp mot Bournemouth var nødt til å kaste inn Wataru Endo med halvtimen igjen å spille. Det 30-årige panikkjøpet hadde knapt landet etter overgangen fra Stuttgart, men etter sommerens overgangsfadeser kunne ikke Klopp tillate seg å vente med å gi japaneren debuten. Sesongens to første ligakamper har også gitt nye beviser for at Trent Alexander-Arnolds «hybrid-rolle» ikke er en løsning for fremtiden. Trent er ikke god nok som høyreback, og definitivt ikke om han samtidig skal gjøre jobb på midtbanen.

  Offensivt overbefolket

  Liverpool mangler defensive alternativer, mens det i andre enden av banen nesten er for mange å velge mellom. Darwin Nunez ble i fjor sommer hentet fra Benfica for en overgangssum som kan ende på £85 millioner. Uruguayaneren er et uromoment, men da både for med- og motspillere. Det står ikke på viljen, og kaoset han skaper på motstanders halvdel kan være gull verdt. I avslutningsposisjon har imidlertid 24-åringen så langt vært langt unna standarden som kreves. Manglende teknikk og ro i avgjørende situasjoner har bidratt til at Nunez så langt denne sesongen er gitt rolle som innbytter. Mot Bournemouth fikk spissen tre ordinære minutter fra benken.

  Skal Nunez bli målscoreren man fortsatt håper han kan bli, så er han avhengig av tillit. Det har ikke Liverpool tid eller råd til å gi ham.

  Newcastle – Liverpool
  St. James’ Park
  Søndag 17.30

  Eddie Howe har nyankomne Lewis Halll tilgjengelig, men tvilsomt om den tidligere Chelsea-backen blir kastet inn på laget i dette oppgjøret. Joelinton var usikker, men meldes klar for spill.

  Premier League
  Premier League: Alexis Mac Allister Er Klar Til Kamp

  Liverpool lyktes med sin anke av det røde kortet til Alexis Mac Allister, og midtbanespilleren er klar for kamp. Det samme er Trent Alexander-Arnold, som pådro seg en smell mot Bournemouth forrige helg. Curtus Jones og Thiago er imidlertid ute, mens Ibrahima Konate er usikker.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen