More

  Premier League: Mer drama i vente

  Dramatikk og scoringer nok å glede seg over for fotballfansen tirsdag, da fire Premier League-kamper ga ubeskjedne 18 scoringer og fire røde kort.
  Aller hyggeligst hadde United-fansen det. 9-0-seieren mot Southampton betyr at de røde djevlene er mestscorende Premier League-lag.
  Southampton har fått for vane å by på 0-9-tap, så gjenstår om de slår tilbake også denne gang. De massive skadeproblemene følges imidlertid nå av karantener som gjør det enda vanskeligere.
  Nye kamper, flere scoringer og mer drama antas å bli servert i kveld. Både City og Liverpool skal i aksjon, før de til helgen møtes på Anfield.
  Kveldens fem PL-kamper, som i kjent stil alle kan følges via TVPremium/Sumo:
  Burnley – Manchester City
  Turf Moor, 19,00
  Burnley fløy høyt og fortjent etter strake seirer mot Liverpool og Aston Villa, men mot Chelsea søndag ble det bråstopp. Toppscorer Chris Wood forlot banen med skade, og James Tarkowskis heading fire minutter på overtid var lagets eneste avslutning på mål. Woods skadefravær blir ikke langvarig, og det finnes faktisk muligheter for at toppscoreren er med allerede i kveld. Også rekkekamerat Ashley Barnes kan rekke kampen. Charlie Taylor og Josh Brownhill er usikre. Burnley har scoret 13 mål på første 20 kamper, Ingen Premier League-lag har færre fulltreffere.
  Gabriel Jesus ble matchvinner, da Manchester City satte klubbrekord med sin tolvte strake seier i alle turneringer. Er ubeseiret fra siste 19 kamper i alle turneringer, og i denne perioden har man tillat usle fire (!) baklengsmål. Pep Guardiola hadde tydelig helgens møte med Liverpool i tankene, da han tillot seg å hvile flere nøkkelspillere i hjemmekampen mot tabelljumboen. Briljerte ikke offensivt, men holdt nullen for femte gang på rad. Kevin de Bruyne, Nathan Ake og Sergio Agüero er fortsatt ute.
  *5-0 i lagenes møte på Etihad i november.
  Odds: City virker ustoppelige, og har syv strake seirer mot Burnley. Fire av siste syv møter har endt med 5-0-seier til City. The Clarets har faktisk bare vunnet én av lagenes siste 26 møter. 1,26 for B og 17 i odds for skrellseier til Burnley er hva som er å hente hos spilltilbyderne. 
  Fulham – Leicester
  Craven Cottage, 19.00
  Fulham tok tidlig ledelse i bunnoppgjøret mot West Brom, men Scott Parkers menn måtte nøye seg med atter en poengdeling. Har nå gått ti strake uten seier, og hele syv av de ti har endt uavgjort. Savnet av en matchvinner er tydelig, og Aleksandar Mitrovic’ fraværende scoringsform kan være hva som fører Fulham ned. Terence Kongolo og Tom Cairney er fortsatt ute, men Josh Maja kan få sin debut etter å ha blitt hentet hjem fra Bordeuax. Den unge angriperen spilte for Fulham da han var ung, men huskes kanskje best fra tiden i Sunderland.
  Harvey Barnes sendte Leicester i tidlig ledelse mot Leeds, men vingløperens flotte soloprestasjon skulle vise seg å ikke bli annet enn et trøstemål. Leeds snudde og vant 3-1, og man skal takke Kasper Schmeichel for at det ikke endte med enda styggere sifrer. Dette var Leicesters første nederlag på ni kamper i alle turneringer. Bare Manchester United har plukket flere poeng på bortebane. Wilfred Ndidi og Jamie Vardy er ute, mens Timothy Castagne og Wesley Fofana er usikre.
  *Fulham vant omvendte møte i november med 2-1, og siden da har hovedstadslaget altså ikke tatt full pott.
  Odds: Leicester blir naturlig oddsfavoritt, og Coolbet betaler best for favorittseier med odds 2,07. Uavgjortfaren er alltid tilstede når Fulham er i aksjon. Unibet best på både H (4,10) og U (3,55)
  Leeds – Everton
  Elland Road, 20.30
  Leeds havnet under på besøk i Leicester søndag, men Bielsas menn skulle snart vise seg fra sin beste side. Patrick Bamford sto frem med scoring og to målgivende pasninger, da man forlot King Power med full pott. Man kunne også vunnet med klarer sifrer, hadde det ikke vært for en opplagt Schmeichel i Foxes-buret.  Nevnte Bamford forlot banen med skade, og meldes usikker til kveldens kamp. Raphina er også tvilsom. Robin Koch, Gaetano Berardi, Adam Forshaw, Diego Llorente og Rodrigo er også på fraværslista.
  Carlo Ancelotti og Everton var stor oddsfavoritt før de lørdag formiddag fikk besøk av Newcastle, men optimismen skulle vise seg ubegrunnet. Newcastle var best i det meste, og vant fortjent 2-0. Dominic Calvert-Lewin forlot i syvende kamp på rad banen målløs, på en dag svært lite stemte for The Toffees. Jordan Pickford skadet seg, og blir i kveld erstattet av svenske Robin Olsen. Joshua King er hentet fra Bournemouth, og det kan dermed bli glimt av både norsk og svensk i kveld. Allan er fortsatt ute. Tre strake borteseirer er notert, men statistikken fra tidligere besøk på Elland Road er spinnvill. Kun én av 37 ligakamper er vunnet av The Toffees.
  *Raphina matchvinner da Leeds slo Everton 1-0 på Goodison i november. 
  Odds: Som alltid vanskelig å vite hva som er i vente når Leeds tar avspark. Oddssetterne virker da også usikre. Coolbet betaler best for H (2,66), mens Unibet betaler 2,85 for B.
  Aston Villa – West Ham
  Villa Park, 21.15
  Villa henger med i teten. Lørdag kveld måtte man imidlertid ha hjelp av både hoveddommer og VAR-bussen, da Southampton ble slått 1-0 på St. Mary’s. Ross Barkley matchvinner, etter nok en målgivende fra Jack Grealish. Et perfekt svar på det sviende 2-3-tapet mot Burnley. Topp 4-drømmen lever. Ingen nye skadeproblemer, men Wesley og Kortney Hause er fortsatt ute. Morgan Sanson kan få sin debut, etter i januar å ha blitt hentet fra Marseille. Villa-seier i kveld vil bety at Dean Smith og hans menn har plukket like mange poeng som de gjorde i løpet av hele forrige sesong.
  West Ham fløy høyt og ble av flere holdt som favoritter før man søndag fikk besøk av Liverpool. Mot den regjerende mesteren bli imidlertid Moyes & Co smågutter. Holdt resultatmessig følge til pause, men det ble etter hvert umulig å demme opp for et sprudlende Liverpool. The Irons er uansett langt foran skjema. Ti seirer er allerede innkassert (like mange som hele forrige sesong) og drømmen om Europa lever. Kneopererte Arthur Masuaku er eneste fravær. Jesse Lingard står klar til å debutere etter å ha blitt hentet på lån fra Manchester United.
  *Jarrod Bowen matchvinner da West Ham vant omvendte møte i London i november.
  Odds: Villa er oddsfavoritt, og Coolbet betaler best (2,32) for H. Unibet tilbyr 3,50 for sesongens ellevte Hammers-triumf.
  Liverpool – Brighton
  Anfield, 21.15
  Liverpool virket på felgen etter poengtap mot WBA, Burnley, Newcastle og Southampton, men på besøk i hovedstaden har man i løpet av en uke bevist at man fortsatt ikke har gitt opp å forsvare tittelen. Både Tottenham og West Ham ble utspilt, til tross for stadig større skadeproblemer for de røde. Joel Matip er ute for sesongen, og dermed er Liverpool tre førstevalg på midtstopperplass nede for telling. To nye ble hentet inn på vinduets siste dag, men tvilsomt om Ben Davies eller Ozan Kabak blir å se i kveld. Trolig skal kaptein Henderson igjen gjøre jobb i midtforsvaret, mens Nat Phillips kan få ny mulighet etter storspill mot West Ham. Om Phillips kler like godt å spille mot fotrappe Seagulls-spillere er imidlertid usikkert. Sadio Mané er usikker.
  Leandro Trossard ble matchvinner da Brighton søndag kveld fortjent slo Tottenham 1-0 på Amex. Aaron Connolly brant fem minutter før slutt alle sjansers mor, men Graham Potters menn sto distansen og ble fortjent belønnet med sin første hjemmeseier siden juni. To av siste tre kamper er vunnet, men Ingen fra trioen under streken i helgen vant. The Seagulls økte dermed avstanden, og nye steg mot ny kontrakt er dermed tatt. Tariq Lamptey og Florin Andone er fortsatt ute, mens Dannyu Welbeck, og Joel Veltman meldes usikre. Har ikke vunnet mot Liverpool siden 1982, men bød opp til kamp i omvendte møte.
  *1-1 da lagene møtte på Amex i november. Jota sendte gjestene i tet, men overtidsscoring av Pascal Gross sikret Seagulls-poeng.
  Odds: Liverpools flotte rekke med ubeseirede hjemmekamper ble brutt av Burnley, men den regjerende mesteren blir uansett klar oddsfavoritt i kveld. Coolbet betaler best (1,46) for H, mens Unibet gir 5,30 for poengdeling som i november. Brighton-skrell gir 7,90 hos Betsson.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen