More

  Premier League-lørdagen

  Southampton, Leicester og Nottingham Forest. Alle er de under streken, når bare åtte ligarunder gjenstår å spille. Trøsten er at ytterligere seks klubber står med gjørme til knærne, og alle er klart innen rekkevidde. Premier League-rundene blir stadig mer intense, jo nærmere man kommer mål. Også denne sesongen, når det fortsatt er spenning om både tittel, topp 4 og hvilke tre som må takke for seg på øverste nivå for denne gang. Arsenal og Manchester City gjør opp om tittelen, mens Newcastle, Manchester United og Tottenham virker å alene skulle kjempe om de to øvrige plasseringen som belønnes med plass i Champions League. I bunnstriden er det straks tettere, og med langt flere involverte.

  Vellykket comeback

  Crystal Palace har tatt steg etter Roy Hodgsons comeback, men selv etter strake seirer skiller det bare seks poeng ned til nærmeste lag under streken. På papiret har uansett Palace det klart enkleste programmet i innspurten. Southampton er tabelljumbo, men aller svakest form vises av tabellnaboene Leicester og Nottingham Forest, med henholdsvis ett og to innspilte poeng fra sine siste seks kamper. Deres liv gjøres ikke enklere av oppsettet de kommende ukene. Leicester skal denne helgen ut i bortekamp mot et titteljagende Manchester City, mens Forest har Manchester United og Liverpool i sine neste to kamper.

  Allerede denne helgen bys det opp til nedrykksthriller, når Southampton får besøk av Palace. Hjemmelaget har bare vunnet 2 av sine 15 hjemmekamper i ligaspillet denne sesongen, og alle siste tre mot Palace er tapt – de to siste sågar i inneværende sesong. Dette er tredje strake sesong vor The Saints har tilhold blant de nederste fem på tampen av sesongen, og kan hende er det nå strikken omsider ryker. Noen grunn til å kaste inn håndkleet er det imidlertid ikke. Ligainnspurten viser oppgjør mot Arsenal, Newcastle og Liverpool, men også sekspoengere mot Palace, Bournemouth og Nottingham Forest. Plassen kan fort være sikret med seier i de tre sistnevnte.

  Oppturen fortsetter

  Forrige helgs Premier League-spill var Aston Villa hjemme mot Forest, og Leicester-seier i bunnoppgjøret hjemme mot Bournemouth. The Foxes sviktet, men Villa virker helt ustoppelige og vant som de skulle gjøre mot skogvokterne. Emerys utvalgte var ikke opp mot sitt beste, men under ny lagledelse scorer laget målene som trengs. Faktisk har Villa nå scoret mål i alle 17 ligakamper etter managerskiftet, og Ollie Watkins er den største bidragsyteren. Watkins virket ikke å ha noen Villa-fremtid under Steven Gerrard, men etter skiftet har han slått ut i full blomst. Ni scoringer fra siste elleve kamper taler sitt tydelige språk.

  Denne helgen venter tøff hjemmekamp mot et Newcastle som har vunnet alle sine siste fem, men 3,45 for hjemmeseier på Villa Park skal uansett prøves. I tillegg skal Everton benytte seg av muligheten hjemme mot et Fulham-lag som har sluknet, og ikke har all verden å by på offensivt når Mitrovic soner.

  FAVORITTEN:

  Everton – Fulham

  TIPS

  H til 2,00 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Aston Villa – Newcastle

  TIPS

  H til 3,45 hos Norsk Tipping

  Lørdagens Premier League-oppgjør:

  Aston Villa – Newcastle
  Villa Park
  Lørdag 13.30

  Villa er i kalasform, med seks seirer og én uavgjort fra sine siste syv kamper. Brentford, Brighton og Liverpool er alle passert på tabellen, og Europa er nå innen rekkevidde. Under ledelse av Unai Emery har Villa scoret mål i alle 17 ligakamper, og 18 strake med scoring vil være tangering av Premier League-rekord. Ollie Watkins har selv vært på scoringslista i ni av siste elleve kamper. Leon Bailey er ny mann på skadelista, men Bertrand Traore er dugelig erstatter. Philippe Coutinho, Matty Cash og Boubacar Kamara er også skadet og ute av lørdagens oppgjør.

  Fem strake seirer for Newcastle, som innehar tredjeplassen og har stø kurs mot Champions League-spill for første gang på 20 år. Siste tre bortekamper er vunnet med total målscore 9-3. Var ikke opp mot sitt beste mot Brentford i forrige runde, men vinner nå også fotballkamper på dårlige dager. Callum Wilson er tilbake i slag, og scoret også to da Villa ble slått 4-0 i omvendte. Kan ta sin fjerde strake borteseier, for første gang siden 1996. Allan Saint-Maximin, Emil Krafth, Miguel Almiron og Ryan Fraser er skadet.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 3,45
  U: 3,35
  B: 2,00

  Everton – Fulham
  Goodison
  Lørdag 16.00

  Jordan Pickford gjorde ni redninger da Everton tapte 0-2 mot Manchester United på Trafford. Mye tyder på at ny kontrakt må sikres på Goodison, der de blå har tatt ti poeng fra første fem kamper under ledelse av Sean Dyche. Abdoulaye Doucoure har fortsatt to kamper igjen å sone, og det haster med å få James Garner og Calvert-Lewin tilbake i form etter skader. Førstnevnte har fått strake innhopp, mens sistnevnte er tilbake i trening. Ruben Vinagre og Seamus Coleman er usikre.

  Fulham har tapt sine siste fire kamper, etter bare å ha tapt fire av de foregående 16. Formkurven er raskt dalende, og Mitrovic’ karantene gjør ikke saken bedre. Hadde ballen 77 % av tiden i 0-1-tapet mot West Ham, men Hammers-keeper Fabianski ble gitt svært lite å gjøre. Tidligere Everton-manager Marco Silva håper å gjøre noe med statistikken som sier at Fulham bare har vunnet 2 av siste 14 ligakamper mot Everton. Neeskens Kebano og Layvin Kurzawa er skadet. Aleksandar Mitrovic er suspendert.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 2,00

  U: 3,20

  B: 3,60

  Tottenham – Bournemouth
  Tottenham Hotspur Stadium
  Lørdag 16.00

  Harry Kane har scoret mål i 20 av sine 30 Premier League-kamper denne sesongen. Haaland har til sammenlikning «bare» scoret i 18. Kane var naturligvis også den som avgjorde da Brighton ble slått 2-1 i forrige runde. Dommere og VAR skal imidlertid gis det største ansvaret for at Tottenham vant akkurat den kampen. Brighton ble regelrett ranet, gjennom flere horrible dommerfeil. Seieren gjør uansett at Spurs fortsatt er med i kampen om topp 4. Alle fem PL-kamper hjemme mot Bournemouth er vunnet. Yves Bissouma, Ryan Sessegnon, Emerson Royal, Ben Davies, og Rodrigo Bentancur er skadet. Lucas Moura er suspendert.

  Helgens gjester har vunnet 4 av sine siste 8 kamper, mot 4 fra de første 22. Strake Premier League-seirer har imidlertid ikke Bournemouth maktet å ta siden 2018. Har fem lag bak seg, men fortsatt skiller det bare tre poeng ned til nærmeste lag under streken. Ledet 2-0, men endte opp med 2-3-tap på overtid i omvendte møte med Spurs. Junior Stanislas og Ryan Fredericks er skadet.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 1,45

  U: 4,20

  B: 6,20

  Southampton – Crystal Palace
  St. Mary’s
  Lørdag 16.00

  Usedvanlig viktig kamp for Southampton, som bare har tatt to av siste 15 mulige poeng. Er tabelljumbo med fire poeng frem til trygg plass, og har en tøff innspurt, To neste hjemmekamper, mot Palace og Bournemouth, må nesten vinnes om det skal kunne bli fornyet Premier League-status. Står imidlertid med usle 2 hjemmeseirer fra første 15, og ingen av de siste tre mot Palace er vunnet. Tino Livramento og Juan Larios er skadet. Romeo Lavia, Che Adams og Mohamed Salisu er usikre.

  Roy Hodgson har gjort bejublet comeback som Palace-manager. To seirer fra to mulige lar seg høre, og mot Leeds gikk man fra 0-1 til 5-1-seier etter en formidabel andreomgang. Sam Johnstone sesongdebuterte i målet og var sitt lags beste, sammen med Eberechi Eze og Michael Olise som i Wilfried Zahas skadefravær fullstendig dominerte midtbanen. Har fortsatt bare seks poengs forsprang til nedrykkstreken, men samtidig åtte lag bak seg. Wilfried Zaha, Nathaniel Clyne, Vicente Guaita og Nathan Ferguson er skadet. Odsonne Edouard blir trolig klar.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 2,70

  U: 3,00

  B: 2,60

  Chelsea – Brighton
  Stamford Bridge
  Lørdag 16.00

  Chelsea har tapt sine første to kamper under ledelse av Fank Lampard i hans comeback, men holder fortsatt liv i drømmen om avansement i Champions League etter 0-2-tapet mot Real Madrid i Spania. Problemet er at man i fire strake kamper har gått målløse av banen, og når man mot Real i tillegg måtte spille en halvtime i undertall ble det vanskelig. Har lite annet enn æren å spille for i hjemlig liga. Armando Broja er ute for sesongen, mens Kalidou Koulibaly skadet seg mot Real Madrid. Cesar Azpilicueta og Thiago Silva er trolig tilbake.

  Brightons spillere, ledere og fans var, med rette, rasende på dommere og VAR etter 1-2-tapet mot Tottenham. De horrible dommeravgjørelsene ranet klubben for poeng, trolig alle tre. Dette kan koste klubben plass i Europa, og da hjelper det lite med unnskyldninger fra dommerforbundet i etterkant. Var uansett det klart beste laget, og dette må spillerne ta med seg – heller enn frustrasjon. Slo Chelsea 4-1 på Amex i oktober. Jakub Moder, Jeremy Sarmiento, Tariq Lamptey og Adam Lallana er skadet. Lewi Colwill kan ikke spille mot moderklubben.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 2,45

  U: 3,25

  B: 2,65

  Wolverhampton – Brentford
  Molineux
  Lørdag 16.00

  Wolves har ikke tapt noen av de åtte kampene under Julen Lopetegui hvor de har tatt ledelsen. Ei heller hjemme mot Chelsea forrige helg, da Matheus Nunes’ kremmerhus etter en drøy halvtime forble kampens eneste scoring. Fire av siste seks hjemme på Molineux er vunnet, og i alle de fire har man holdt buret rent. Har syv lag bak seg på tabellen, men er alt annet enn på trygg grunn. Det skiller fortsatt bare fire poeng ned til streken. Chiquinho, Sasa Kalajdzic og Boubacar Traore er skadet. Jonny Otto og Ruben Neves er suspendert.

  For bare andre gang denne sesong røk Brentford på hjemmetap, da Newcastle forrige helg vant 2-1. Mye takket være at Ivan Toney for aller første gang i Premier League misbrukte et straffespark. Dette var også første gang denne sesongen Brentford røk på strake tap, men nederlaget mot The Toons betyr nok at drømmen om Europa er over. Salt i såret var det at Pontus Jansson pådro seg ny skade, og trolig mister resten av sesongen. Keane Lewis-Potter og Kristoffer Ajer er også ute. Frank Onyeka ventes å bli klar.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 2,45

  U: 3,10

  B: 2,80

  Manchester City – Leicester
  Etihad
  Lørdag 18.30

  Sluttspurt, lukt av trofeer og igjen er da Manchester City noe nær ustoppelige. Strake 4-1-seirer betyr at 22 av de siste 24 mulige poengene i Premier League er plukket, og med hjemmekamp mot Arsenal i bakhånd betyr det at man har ligatittelen i egne hender. Tirsdag slo man også Bayern München 3-0 i Champions League, og dermed er også en aller første Champions League-pokal klart innen rekkevidde. Pottetette bakover, mens Haaland scorer mål når han vil. Phil Foden er skadet, men ellers kan Pep velge fra fulltallig stall.

  Leicester står, etter 0-1-tap i bunnoppgjøret hjemme mot Bournemouth, på kanten av stupet. Siste åtte kamper har gitt totalt ett poeng, og da er det tungt for Foxes-fansen å vite at bortekamp mot et titteljagende Manchester City er neste oppgave. Kan Jamie Vardy skape et mirakel i sin 300. Premier League-kamp? Ingen har scoret flere mål (8) mot Guardiolas City enn nettopp han. Røk 0-1 i omvendte møte på King Power Stadium. James Justin og Harvey Barnes er skadet, men Youri Tielemans meldes klar.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 1,12

  U: 7,65

  B: 16,00

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen