More

  Premier League: Liverpool – Manchester United

  Etter forrige sesongs møte mellom Liverpool og Manchester United på Anfield skilte det ubeskjedne 30 poeng i Liverpools favør. Siden da har ikke United tapt på bortebane, og før søndagens avspark på Anfield skiller det tre i favør av gjestene.
  Lite fungerer i Liverpool om dagen. Den regjerende mesteren har plukket totalt to poeng og scoret ett mål fra sine tre siste kamper, mot West Bromwich, Newcastle og Fulham. De røde har hatt mye ball, men samtidig bare prestert en håndfull avslutninger på mål. Klopps har notert smultring i strake ligakamper. Tre strake uten scoring har ikke Liverpool opplevd siden 2005. Strake tap har man ikke notert siden 2015.
  Mot Villas juniorlag i FA-cupen valgte Klopp å starte med sin beste ellever, og da selvfølgelig for å skaffe spillerne etterlengtet selvtillit. Det ble før kamp snakket om tosifret for gjestene, og endelig skulle trioen på topp igjen kunne feire flust med scoringer. Den gang ei. Villas unggutter gikk til pause med 1-1, og ikke før timen spilt var Liverpool i føringen.
  Følgefeil
  Scoringene uteblir, og problemene virker sånn sett å ligge offensivt, men historien er mer sammensatt enn som så.
  Skadene på lagets faste midtstopperpar gir følgefeil, når de beste midtbanespillerne må flyttes ned for å gjøre jobb i forsvaret. Kreativiteten sentralt uteblir, mens man også lider under at Trent Alexander-Arnold er fullstendig ute av form. Et av få lyspunkt er at Thiago er tilbake fra skade, og den spanske landslagsspilleren har vært nesten oppsiktsvekkende god de minuttene han har fått spille de siste ukene. Så langt har han imidlertid vært noe nær alene om å prestere, og slik Liverpool har sett ut de siste ukene vil nok mange holde Manchester United som favoritt denne helgen.
  Det er imidlertid ikke mange justeringene som skal til før Liverpool igjen er opp mot sitt beste. Matip antas å bli spilleklar, og dette betyr at kaptein Henderson kan ta steget frem til midtbaneplass igjen. Der får han mest trolig selskap av en Thiago som bare blir bedre for hver kamp han spiller etter skaden. Trioen på topp vil det garantert også løsne for, mens Trent Alexander-Arnold har veldig mye mer i verktøykassa enn vist de siste ukene.
  Alle tiders mulighet
  Manchester United kan være seks poeng foran Liverpool etter søndagens batalje. Et scenario ingen kan ha sett for seg for bare noen måneder siden.
  Ole Gunnar Solskjær har ved flere anledninger denne sesongen virket på vei ut av sjefsstolen på Old Trafford. Etter sesongens fire første hjemmekamper sto United med totalt ett poeng og 2-10 i målscore. #OleOut sto å lese i atskillige innlegg på sosiale medier. Samme overskrift dukket opp i hopetall da laget rotet seg bort og forsvant ut av Champions League etter gruppespillet. Nordmannen har imidlertid fått tillit, og etter hvert også gjort seg fortjent til den. Et fjerde strake semifinaletap, da det forrige uke endte 0-2 hjemme mot byrival City, er hardt å fordøye, men søndag kveld kan også den skuffelsen være historie.
  Etter kamp kan man altså være seks poeng foran den regjerende mesteren. Liverpool-fansen må i så fall bare takke høyere makter for at det er hjemmekontor som gjelder om dagen.
  Søndag er det nøyaktig fem år siden United sist tok tre poeng fra Anfield, da Wayne Rooney ble matchvinner på Merseyside. Nå drømmer man om søndag å gjenta bragden. Økt ledelse i tet er hovedmotivet for drømmen, men å sette en stopp for Liverpools rekke på 67 strake hjemmekamper uten tap er naturligvis også en gulrot.
  Enkelt blir det imidlertid ikke. Det er tross alt nøyaktig fem år siden sist man fikk med seg full pott fra Anfield.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen