More

  Premier League: Kampen for tilværelsen

  Etter en særs innholdsrik helgerunde, dukes det allerede i dag for nye potensielt avgjørende Premier League-kamper. Spesielt for bunnlagene er det i kveld mye som står på spill. Nottingham Forest, Burnley og Everton er alle i desperat poengnød, og i kveld gis de på nytt muligheten til å forbedre sin posisjon.

  Samtidig spilles det hovedstadsderby mellom West Ham og Newcastle, der bortelaget trenger full pott for å henge med i kampen om topp 4. West Ham vil på sin side revansjere lørdagens bitre 3-4-tap i Newcastle.

  Fortsatt ikke fått lest fredagens 180-siders Seriestart-spesial? Kjøp 4 ukers tilgang for bare FEM KRONER, så kan du lese både den og de neste fire Tips-bladene

  Newcastle – Everton

  St. James’ Park
  Tirsdag 20.30

  Premier League
  Redningsmann: Harvey Barnes, Newcastle United

  Newcastle har vært et ustabilt skue denne sesongen, og nok et bevis kom lørdag. Var under med 1-3 og på vei mot fortjent nederlag mot West Ham, før alt ble snudd på hodet etter Harvey Barnes’ inntreden. Den tidligere Leicester-vingen har fått mye av Premier League-sesongen ødelagt av skader, men beviste i løpet av et drøyt kvarter lørdag at han er en helt spesiell spiller. To flotte Barnes-scoringer ga 4-3-seier, men Eddie Howe begynner å gå tom for spillere. Skadelista var allerede lang, før han lørdag måtte se Jamaal Lascelles, Tino Livramento, Emil Krafth og Miguel Almiron hinke av med skade, mens Anthony Gordon pådro seg rødt kort.

  Everton virket å ha fått med seg poeng fra Bournemouth, da Beto utliknet til 1-1 i 87. minutt. Den gang ei. Et uheldig/klønete (stryk det som ikke passer) selvmål av Seamus Coleman gjorde at det i stedet endte med et tredje strake tap. The Toffees vant sist en Premier League-kamp i midten av desember, og et eventuelt nytt poengtrekk vil kunne bli skjebnesvangert. Skaper sjanser, men har for tiden ikke målscorere i laget. Siste syv bortekamper har gitt totalt to scoringer. Arnaut Danjuma og Lewis Dobbin er fortsatt skadet, men Vitalii Mykolenko forventes tilbake etter skade.

  Nottingham Forest – Fulham

  City Ground
  Tirsdag 20.30

  Premier League, Nottingham Forest
  Luftens Baron: Chris Wood, Forest

  Chris Wood reddet ett poeng for Nottingham Forest hjemme mot Palace lørdag, men skogvokterne har nå gått fem strake Premier League-kamper uten seier. Wood står nå med ni scoringer fra sine siste elleve kamper fra start. Kun én av ti Premier League-kamper i 2024 er vunnet, og bare målforskjellen holder klubben over nedrykksstreken. Nuno Tavares og Taiwo Awoniyi er uaktuelle til dagens kamp. Rødtrøyene har bare holdt nullen i én av sine siste 19 Premier League-kamper.

  Fulham var det beste laget, men virket likevel på vei mot tap på besøk i Sheffield, lørdag. Var under med 1-3, og virket døde og begravet da Oli McBurnie feiret 4-1. Den scoringen ble imidlertid annullert for hårfin offside, og da satte Fulham inn sluttspurten. Kjempet seg tilbake til 3-3, og hadde gedigen mulighet til å avgjøre langt inn i overtiden. Rodrigo Muniz scoret nok et fantastisk mål, og ser plutselig ut som Premier Leagues beste angriper. Kun to av siste ni kamper er tapt, og i tre av de siste fire har The Cottagers scoret minst tre mål.

  Bournemouth – Crystal Palace

  Vitality Stadium
  Tirsdag 20.45

  Premier League
  Premier League-Runden: Dominic Solanke, Bournemouth

  Ti poeng fra tolv mulige i mars måned betyr at Bournemouth kan senke skuldrene og se frem mot ny Premier League-sesong. Mange var skeptiske til at Gary O’Neil måtte vike plass for Andoni Iraola, men spanjolen har vist seg tilliten verdig. The Cherries har allerede scoret seks flere mål enn hele forrige sesong, og det skiller bare ett poeng frem til forrige sesongs totale poengfangst. Luis Sinisterra, Marcos Senesi og Ryan Frederick er skadet og uaktuelle til dagens batalje.

  Palace er Bournemouths tabellnabo, men det skiller likevel åtte poeng i Bournemouths favør. Palace trenger fortsatt poeng for å være sikret ny Premier League-kontrakt, etter bare to poeng fra siste ni mulige. Jean-Philippe Mateta sendte hovedstadsklubben i føringen på besøk i Nottingham lørdag, men det endte til slutt 1-1 på City Ground.  Michael Olise, Cheick Doucoure, Matheus Franca, Marc Guehi, Rob Holding, Sam Johnstone og Jesurun Rak-Sakyi er skadet.

  Burnley – Wolves

  Turf Moor
  Tirsdag 20.45

  Premier League: Vincent Kompany, Burnley
  Premier League-Runden: Vincent Kompany, Burnley

  Burnley er ubeseiret fra sine siste tre kamper, og etter andre lags poengtrekk er det faktisk håp om å beholde plassen i Premier League. Fikk med seg det ene poenget på besøk hos Chelsea lørdag, til tross for å ha hatt dommeravgjørelsene mot seg. Ble gitt en drøy straffe imot, før de også måtte spille en hel omgang i undertall etter rødt kort til Lorenz Assignon (og Vincent Kompany). Det skiller nå bare fire poeng frem til trygg plass på tabellen. Ameen Al-Dakhil, Jordan Beyer, Luca Koleosho, Aaron Ramsey og Nathan Redmond er skadet, men David Fofana er tilbake etter å ha måtte stå over mot klubben han er utlånt fra.

  Wolves var nest best i det meste, og da Rayan Ait-Nouri misbrukte en stor målsjanse helt i starten av oppgjøret – så endte det med fortjent 0-2-tap mot naborival Villa lørdag. Ulvene var da også uten av noen sine absolutte nøkkelspillere, da Pedro Neto, Hwang Hee-chan og Craig Dawson alle var skadet. Matheus Cunha ble heller ikke klar, men han antas tilbake i kveld. Slo Burnley 1-0 på Molineux i desember, men har ikke vunnet på Turf Moor siden 2010 (seks kamper).

  West Ham – Tottenham

  London Stadium
  Tirsdag 21.15

  Premier League: Kampen For Tilværelsen Michail Antonio West Ham Premier League
  Revansjejakt: Michail Antonio Og West Ham Har Mye Å Revansjere

  West Ham ledet 3-1 med kvarteret igjen å spille, men endte til slutt opp med forsmedelig 3-4-tap på besøk hos Newcastle lørdag. David Moyes må ta noe av ansvaret for at det raknet, da han på stillingen 3-1 valgte å ta Michail Antonio av banen. Uten den sterke spissen til å holde på ballen kom ikke hovedstadslaget seg opp i banen overhodet, og da gikk det som det måtte gå. Alphonse Areola forlot banen skadet, og sisteskansen er ikke med i dag. Edson Alvarez soner samtidig sin andre av to kamper. Hadde bare ballen 25 % av tiden, men lyktes likevel å kontre inn 2-1-seier i motsatte oppgjør mot Tottenham.

  Tottenham var i hardt vær, men lyktes til slutt å slå Luton 2-1 hjemme lørdag. Havnet under og måtte ha hjelp av selvmål for å utlikne, før Heung-min Son rett før slutt satte inn seiersmålet som gjør at Spurs fortsatt er med i kampen om 4. plassen. Fraser Forster, Ryan Sessegnon og Manor Solomon er fortsatt skadet, men Ange Postecoglou har ingen nye skadeproblemer å forholde seg til. Ingen av de siste tre borte mot West Ham er vunnet, og totalt har tre av siste fem hovedstadsderby endt med tap.

  Dagens spill i Premier League

  Newcastle – Everton B
  Odds: 3,25 hos Norsk Tipping

  Premier League: Kampen For Tilværelsen Beto Premier League
  Dagens Luring: Beto Og Everton Har Ikke Vunnet På Tolv Kamper, Men En Dag Må Det Vel Snu. Hvorfor Ikke Mot Et Skadeskutt Og Ustabilt Newcastle?

  Et langskudd der, altså. Newcastle brukte mye krefter da de spurtet til seier mot West Ham lørdag, og Eddie Howe har nå et tosifret antall skadede spillere han må se bort fra når han setter opp sin ellever. Everton har for første gang siden 1957 gått tolv strake ligakamper uten seier, men slo altså Newcastle 3-0 på Goodison i desember. Er på desperat poengjakt, og kan fort få med seg noe fra St. James’ Park. Igjen; et langskudd, men verdt et forsøk.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen