More

  Premier League: City – Tottenham

  Elleve år har gått siden Manchester City kjøpte seg sin første ligatittel siden 1968. «Aguero, Aguero, Aguero» har siden blitt etterfulgt av ytterligere seks Premier League-titler, og totalt 16 trofeer i England og Europa. Forrige sesong hanket man altså inn både Premier League, Champions League og FA-cupen, og det blir nærmest regnet som en formalitet at man skal gå hele veien i hjemlig liga også denne sesongen. Da i ly av tiltale for 115 regelbrudd som ikke virker å bli tatt til retten med det første.

  Etter forrige helgs poengdeling hjemme mot Liverpool er det imidlertid håp (blant alle andre enn City-fansen selv) om at andre denne gang kan blande seg inn i kampen om pokalen. Arsenal gjorde et helhjertet forsøk på å stoppe det himmelblå lokomotivet forrige sesong, men kom altså til kort da det nærmet seg sluttspurt. Denne gang virker det å bli flere om beinet enn hva som var tilfelle sist. Usle åtte poeng skiller mellom de åtte øverste lagene på Premier League-tabellen, mens det bare er to poeng mellom de fire i tet, før det nå står dobbelrunde på programmet. Og City kommer ikke til dekket bord de neste dagene.

  Rekken stoppet

  Trent Alexander-Arnold, Liverpool
  Premier League: City - Tottenham 5

  Trent Alexander-Arnolds fulltreffer ti minutter før slutt satte stopp for Citys enormt imponerende rekke av hjemmeseirer. For første gang på 24 kamper måtte City-fansen returnere hjem uten å ha fått se egne helter vinne i egen hule. Og onsdag holdt det altså på å gå galt igjen. Leipzig ledet da 2-0 til pause, før Haaland, Phil Foden og en sen scoring av Julian Alvarez snudde til seier 3-2. Et nytt aldri så lite svakhetstegn ble uansett levert, og kommende motstandere på Etihad vil garantert ha merket seg at det faktisk er mulig å ta poeng fra City også i Manchester.

  Så gjenstår å se om Tottenham er klubben som kan gjøre det. Hovedstadsklubbens formutvikling er tross alt ikke noe man umiddelbart lar seg skremme av.

  Sterke stats

  Siden Pep Guardiolas ankomst til City i 2016 er Tottenham klubben han har slitt tyngst mot i Premier League. Spurs har vunnet fem av sine siste syv kamper mot Manchester City, og seks siden Guardiola tok plass i sjefsstolen. I tillegg er det bare Liverpool som har scoret like mange mål som Tottenhams 19 fulltreffere mot City i denne perioden. Statistikken gir grunn til optimisme, men på Etihad er altså historien noe annerledes. City har bare tapt 2 av sine siste 13 hjemmekamper mot Tottenham i Premier League-sammenheng.

  Tung nedtur

  Statistikken gir Spurs-fansen håp, men formutviklingen er en annen historie. Etter ti ligarunder tronet Tottenham ubeseiret i tet på Premier League-tabellen, med åtte seirer og to poengdelinger. Tre runder og tre tap senere er hovedstadsklubben passert av både Arsenal, City, Liverpool og Aston Villa. Og sistnevnte klubb var det altså som sist stakk kjepper i hjulene for Spurs, da det i en fest av en fotballkamp forrige helg endte med 2-1-seier til Villa på Tottenham Hotspur Stadium.

  Premier League: City - Tottenham Rodrigo Bentancur Premier League
  Trøstende Ord: Ange Postecoglou Må Klare Seg Uten Rodrigo Bentancur, Igjen

  Som om ikke et tredje strake tap var nok i seg selv, så dukket det også opp nye tunge skadeproblemer. Rodrigo Bentancur var endelig tilbake etter langt skadefravær, men uruguayanerens første kamp fra start på ni måneder varte bare en snau halvtime. En i overkant tøff takling fra Matty Cash sendte midtbanespilleren ut til ny ufrivillig pause på sidelinjen. Han gjør da spillere som James Maddison, Micky van de Ven, Richarlison, Manor Solomon, Ivan Perisic og Ryan Sessegnon selskap på behandlingsrommet.

  Angrep er det beste forsvar, eller?

  Ange Postecoglou har mottatt enorm hyllest fra både Tottenham-fans og fotballtilhengere generelt, for sin spillestil. For fans uten tilknytning til Tottenham er det en like stor fest å se Tottenham under hans ledelse uansett seier eller tap. Spurs-fansen selv skulle kanskje ønske det ble lagt noen begrensninger i angrepslysten når laget – som nå – sliter som mest med skader og karantener på nøkkelspillere. Spesielt etter man har tatt ledelsen, som man har gjort i alle de tre nederlagene mot Chelsea, Wolves og Villa. Sammenlikningene med tidligere Leeds-boss Marcelo Bielsa dras stadig oftere. Alt argentineren gjorde med Leeds var ikke like vellykket, selv om han – som Postecoglou – ble noe nær unisont hyllet av både egne og andre lags fans.

  Ange Postecoglou, Tottenham
  Premier League: City - Tottenham 6

  Tottenham har vunnet tre av sine siste fire Premier League-kamper mot Manchester City, og i to av disse har Spurs holdt nullen. Nå står imidlertid Postecoglous menn med ni baklengs fra sine siste fire ligakamper. Er da angrep det beste forsvar også på besøk hos City? I andre enden av banen befinner det seg tross alt en scoringsmaskin Premier League aldri har sett maken til.

  Knuser rekorder, igjen

  Erling Braut Haaland scoret forrige helg 1-0-målet mot Liverpool, og ble da raskeste spiller til 50 Premier League-scoringer. Med veldig god margin. Andy Cole var tidligere rekordholder, etter å ha notert sin 50. scoring i sin Premier League-kamp nummer 65. Alan Shearer, som fortsatt er tidenes toppscorer i Premier League, brukte 66 kamper på å nå samme antall. Haaland trengte på sin side bare 48 kamper.

  Fire dager tok det før atter en rekord var skrevet i historiebøkene, og denne gang var det i Europa Haalands navn ble skrevet med gullskrift. Scoringen mot Leipzig var hans 40. i Champions League, og dette altså etter bare 35 kamper! Ruud Van Nistelrooy (45 kamper), Kylian Mbappe (59), Lionel Messi (65) og Robert Lewandowski (65) er alle dyktig distansert. Noe sier oss at også Tottenham-forsvaret vil får det travelt.

  Søndagens Premier League-kamper

  Supersøndag: Palace-Fans
  Premier League: City - Tottenham 7

  Bournemouth-Aston Villa

  Vitality Stadium
  Søndag 15.00 – Viaplay

  Premier League: Dominic Solanke, Bournemouth
  Premier League-Runden: Dominic Solanke Og The Cherries Får Besøk Av Høytflyvende Villa

  Flott formutvikling for Bournemouth. Strake hjemmeseirer mot Burnley og Newcastle, før det lørdag også ble hanket inn en første borteseier for sesongen. Justin Kluivert ble tredje spiller i historien med scoring i alle Europas fem største ligaer, da han etter to fulltreffere fra Marcus Tavernier punkterte kampen mot Sheffield United med sin 3-0-scoring. Aston Villa vinner som de vil hjemme på Villa Park, men på bortebane har det gått langt tråere. I søndagens bortekamp mot Tottenham viste man seg imidlertid fra sin beste side. I et fyrverkeri av en fotballkamp slo man tilbake etter å ha havnet under med 0-1, og 2-1-seieren var fortjent. Ingen nye skadeproblemer, og Villa er inne i topp 4 i Premier League.

  Chelsea-Brighton

  Stamford Bridge
  Søndag 15.00 – Viaplay

  Cole Palmer, Chelsea
  Tøff Utfordring: Chelsea Tapte Både Hjemme- Og Borte Mot Brighton Forrige Sesong

  Chelsea holdt følge i én omgang på besøk hos Newcastle lørdag, da det ved pause sto 1-1 etter et fremragende frispark av Raheem Sterling. Raknet etter hvilen, og da spesielt etter rødt kort til Reece James. Mye kunne imidlertid vært annerledes, om Conor Gallagher og Enzo Fernandez hadde tatt vare på de enorme mulighetene de ble gitt. Bare én av første syv hjemme er vunnet. Jakub Moder returnerte etter 19 måneders skadehelvete, da Brighton lørdag – etter tre strake 1-1-kamper – slo Nottingham Forest 3-2 på City Ground. Viktig og fortjent trepoenger, men skår i gleden at stopperbauta Lewis Dunk kranglet på seg både rødt kort og to kampers karantene. Slo Chelsea både hjemme- og borte i Premier League forrige sesong.

  Liverpool-Fulham

  Anfield
  Søndag 16.00 – Viaplay

  Trent, Liverpool
  Sesongens Første: Trent Alexander-Arnold Scoret Et Særs Viktig Mål Mot City

  Liverpool var nest best i det meste i lørdagens storkamp borte mot Manchester City, men hanket uansett inn poeng etter flott scoring av Trent Alexander-Arnold med ti minutter igjen på klokka. Poenget kan være gull verdt, men et solid skår i gleden var det at keeperkjempe Alisson Becker pådro seg strekkskade som vil holde ham ute en stund. 17-2 i målscore fra første seks hjemme, som alle er vunnet. Tom Cairney storspilte, mens Willian avgjorde med to straffescoringer, da Fulham mandag kveld slo Wolves 3-2 på Craven Cottage. Willian står nå med 7/7 på straffer i Premier League. Har tatt poeng i tre av siste fire mot Liverpool, og vant på Anfield så sent som i 2021.

  West Ham-Crystal Palace

  London Stadium
  Søndag 15.00 – Viaplay

  Premier League: Jarrod Bowen, West Ham
  Premier League: Jarrod Bowen Sliter Med Et Vondt Kne Og Er Usikker For West Ham

  West Ham virket på full fart mot tap på besøk hos tabelljumbo Burnley, men en sen snuoperasjon reddet æren. Den 19-årige innbytteren Divin Mubama sto bak utlikningen, før Tomas Soucek stanget inn seiersmålet. Alt i løpet av kampens siste fem minutter. Begge forrige sesongs Premier League-bataljer mot Palace endte med tap. Eberechi Eze forsvant ut med ny skade, da Palace lørdag ble første lag med tap borte mot Luton. Michael Olise scoret ett flott mål, men 1-2-tapet på Kenilworth Road betyr at The Eagles bare har vunnet én av sine siste seks. I tillegg til Eze forsvant også Cheick Doucoure ut. Sistnevnte ble fraktet ut på båre, og vil ikke være tilbake med det første.

  Manchester City-Tottenham

  Etiihad
  Søndag 17.30 – Viaplay

  Premier League-Runden: To Be Or Not To Be Haaland Premier League
  Premier League-Runden: Haaland Skriver Fortsatt Rekorder

  Erling Braut Haaland ble historisk med sin 50. Premier League-scoring, da Manchester City holdt lekestue med Liverpool på Etihad lørdag formiddag. City virket å styre mot ganske så enkel trepoenger, men ble straffet av Trent Alexander-Arnold rett før slutt. To poeng fra to kamper, og nå venter altså dobbelrunde mot Tottenham og Villa. Snudde 0-2 til 3-2-seier mot Leipzig tirsdag. Tottenham bidro til stor underholdning hjemme mot Aston Villa forrige helg, men det endte uansett med et tredje strake tap. Er rammet av skader på nøkkelspillere som James Maddison og Micky van de Ven, og mot Villa forsvant Bentancur ut med nok en skade. Tre av siste fire Premier League-kamper mot City er vunnet.

  Odds på søndagens kamper finner du hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen