More

  Premier League: City kan krones mester

  Leicester gikk fredag kveld på solid blemme hjemme på King Power, da Newcastle leverte sesongbeste og vant 4-2. 
  Revenes nederlag (som vi spådde til 7 i odds på Tipsfondet) gjør at det igjen er ny spenning om topp 4. Tottenham og Liverpool aner igjen muligheten, og begge skal i aksjon i dag. Tottenham har tøff bortekamp mot Leeds, mens Liverpool får besøk av et skadeskutt Southampton som har tapt syv av sine åtte siste bortekamper. 
  Kamp om topp 4, men dette er også dagen hvor Manchester City kan bli bekreftet Premier League-mester. Tre poeng i dag vil være nok, og kampen i dag vil også være generalprøven på Champions League-finalen. Chelsea beviste senest i lagene semifinale i FA-cupen at de har kvalitet nok til å stå opp mt den kommende ligamesteren. 

  Leeds – Tottenham
  Elland Road, lørdag 13.30
  Leeds tok i tur og orden poeng fra Manchester City, Liverpool og Manchester United, og sto med seks strake uten tap før de lørdag kom til kort på besøk i Brighton. The Seagulls hadde mest å spille for, og Leeds var aldri opp mot sitt beste. Faktisk var Brighton langt nærmere større seier, enn hva Leeds var poeng. Lagkaptein Liam Cooper returnerer etter karantene, men Raphina og Kalvin Phillips er tvilsomme.
  Tottenham var aldri truet mot tabelljumbo Sheffield United søndag kveld. Gareth Bale scoret hat trick, og noterte sin største kveld siden hjemkomsten. Gikk tre uten seier, før man nå har tatt strake trepoengere. Champions League-drømmen lever, og med seier her vil det bare være fire poeng frem til Leicester – som tapte mot Newcastle fredag.  Ben Davies er skadet, men ellers ingen fravær i Spurs-troppen.
  Sheffield United – Crystal Palace
  Bramall Lane, lørdag 16.00
  Sander Berge gjorde søndag etterlengtet comeback for Sheffield United, men selv ikke Berge kunne gjøre noe fra eller til mot Tottenham. The Blades har bare blitt svakere etter at Chris Wilder ble satt på porten, og akkurat nå går ikke laget til The Championship som umiddelbar opprykksfavoritt.
  Crystal Palace holdt resultatmessig følge med Manchester City i 45 minutter, men etter Sergio Agüeros 1-0-scoring var det aldri noen vei tilbake for Roy Hodgsons utvalgte. Palace har kun vunnet to av sine siste ti kamper, men en niende strake Premier League-sesong er uansett sikret for The Eagles. Har kun holdt nullen i én av siste 20 bortekamper.
  Manchester City – Chelsea
  Etihad, lørdag 18.30
  Generalprøve på Champions League-finalen, når City I kveld får besøk av Chelsea. City kan i løpet av helgen feire ligatittel, men den tittelen er naturligvis deres uansett resultat mot Chelsea. Drømmen om fire titler ble knust forrige måned, da nettopp Chelsea var klart best da lagene møttes i FA-cupens semifinale. John Stones er fortsatt suspendert, men Guardiola har som kjent alternativer i fleng. 20 av siste 22 Premier League-kamper er vunnet.
  Chelsea kan ende opp med en sesong som virkelig svinger. Under ledelse av Tuchel har laget kun tapt to kamper (alle turneringer), og nå er man altså fremme i finale både i FA-cupen og Champions League. Klart best i forrige møte med City, og tre poeng i dag hadde smakt med tanke på topp 4. Mateo Kovacic er eneste fravær av betydning. Ni av siste tolv på Etihad er tapt.
  Liverpool – Southampton
  Anfield, lørdag 21.15
  Liverpool skulle søndag i avgjørende kamp for å sikre fortsatte muligheter for Champions League-spill, men kampen mot erkerival United på Old Trafford måtte som kjent utsettes etter voldsomme eier-protester fra hjemmefansen. Fortsatt drømmes det om Champions League, og med Leicesters overraskende tap for Newcastle fredag kveld har det åpnet seg muligheter. Det er imidlertid mange om beinet, og mest trolig må resten av kampene vinnes om man skal nå frem. Seks hjemmekamper er tapt, syv hjemmetap er ikke registrert siden 1938.
  Southampton har opplevd et mareritt av et 2021, men ny Premier League-kontrakt er i det minste – så godt som – sikret. Siden seieren mot Liverpool 4.januar har Southampton vunnet 2 (mot Burnley og Sheffield United) av 15 kamper. Spilte 80 minutter i undertall mot Leicester lørdag, men lyktes likevel å beholde det ene poenget. Åtte av de siste ni på bortebane er tapt, og i kveld er man uten Danny Ings, Ryan Bertrand og Takumi Minamino.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen