More

  Premier League: Byrivaler i kamp om topp 4

  Storoppgjør i den engelske hovedstaden fredag, da Arsenal fikk besøk av Everton. VAR leverte atter en gang tragisk hovedrolle, men det var uansett Everton som ble stående igjen med poengene.
  Toffees -fansen kan dermed fortsatt tillate seg å drømme om topp 4 og Champions League, mens Arsenal må konsentrere seg om å gå hele veien i Europa League – samt å forbedre forrige sesongs 8.plass i ligaen. Begge deler blir vrient. 
  Noe av en SuperLørdag i Premier League i dag. Topp 4-dramaet stjeler oppmerksomheten, og det spilles i så måte en nøkkelkamp når West Ham og Chelsea barker sammen på Olympiastadion i dag. 
  Før den tid skal Liverpool i ilden mot et klart forbedret Newcastle. Til kvelds skal Brighton opp mot nedrykksklare Sheffield United. Tre poeng med hjem fra stålbyen vil noe nær sikre ny kontrakt for Graham Potter og hans menn. 

  Liverpool – Newcastle
  Anfield, lørdag 13.30
  Liverpool reiste seg delvis etter svært tung periode, da tre strake seirer ble hanket inn. Var lenge også best og tok fortjent ledelsen mot Leeds på Elland Road, men siste halvtimen valgte man å invitere hjemmelaget inn i kampen. Det gikk som det måtte gå, med poengdeling. Mye jobb å gjøre før man eventuelt er tilbake i Champions League. Henderson, Van Dijk, Gomez, Matip og Nat Phillips er ute, og det går da mot nytt vikariat i midtforsvaret for Fabinho. Har havnet under i målprotokollen i siste syv hjemmekamper.
  Newcastle snudde til seier mot Burnley, og fulgte opp ved å slå Champions League-jagende West Ham. Dette betyr at mye av jobben er gjort, spesielt når Fulham nærmest under streken fortsatt ikke vinner fotballkamper. Mye har løsnet etter at Saint-Maximin og Callum Wilson returnerte fra skade. Førstnevnte forsvant ut med vond ankel mot West Ham, men meldes å bli klar til dagens kamp på Anfield. Lagkaptein Jamaal Lascelles er imidlertid fortsatt ute, akkurat som Fabian Schar, Ryan Fraser og Karl Darlow.
  Odds: Høyeste hjemmeodds i markedet er 1,29 (unibet), og helt uinteressant slik Liverpool har fremstått i 2021. Newcastle kan spilles til odds 12,50.
  West Ham – Chelsea
  London Stadium, lørdag 18.30
  West Ham har fortsatt kurs mot en aller første topp 4-plassering i Premier League, men 2-3-tapet mot nedrykkstruede Newcastle var tungt å bære. Har neppe råd til flere feilskjær, og sesonginnspurten ser bare god ut på papiret. Chelsea vet man blir en tøff utfordrer, men i tillegg skal man opp mot Brighton, Burnley, Everton og WBA – lag som alle virker å få mye å spille om.
  Chelsea tapte 2-3 sist de besøkte hovedstadsrival West Ham, men mye har skjedd i Chelsea-leiren siden den gang. Under ledelse av Thomas Tuchel er ikke laget til å kjenne igjen, og det feires nå triumfer både i ligaen, i FA-cupen og i Champions League. Det målløse oppgjøret mot Brighton var uansett en strek i regningen, og midtukens semifinale i Champions League kan virke forstyrrende inn på dagens batalje.
  Odds: Flere bookier byr på over 5 i odds for hjemmeseier. Dette er i utgangspunktet en åpen kamp (West Hams tunge skadefravær til tross), og da er hjemmeoddsen langt mer fristende enn 1,80 på Chelsea.
  Sheffield United – Brighton
  Bramall Lane, lørdag 21.00
  Så var Blades-eventyret over. Forrige helgs 0-1-tap mot Wolves bekrefter at Sheffield United neste sesong spiller Championship-fotball. Ei går heller laget ned med flagget til topps. Hele 26 av 32 kamper er tapt, inkludert ni av de siste ti. De 32 kampene har dessuten gitt usle 17 scoringer, og man trenger da fire nye scoringer for å unngå å havne i historiebøkene.
  Brighton har bare tapt én av sine siste fem kamper, men er fortsatt ikke helt ute av gjørma. Må takke høyere makter for Arsenals utlikning syv minutter på overtid mot Fulham søndag, da det ellers ville vært noe nær dødt løp i bunnstriden. Mye skal uansett gå galt om Potter og hans menn skal rykke ned, og med full pott på Bramall Lane vil mye være gjort.
  Odds: Det tilbys 6 i odds for hjemmeseier, mens Brighton er naturlig favoritt til odds 1,73 – som best. Målfattig uavgjort er uansett hva det lukter mest av i kveld. Beste U-odds er i skrivende stund 3,79 (coolbet).

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen