More

  Premier League: Arsenal – Newcastle

  En hektisk fotballhelg er ved veis ende, men ingen grunn til panikk. Det spilles Premier League-fotball nesten daglig også denne uken.
  Middelhavsfarere i aksjon i kveld, før Leicester tirsdag tar tabelltopp om de slår Chelsea hjemme på King Power. West Ham mot WBA spilles også tirsdag.
  Onsdag skal begge Manchester-lagene i aksjon, før det torsdag dukes for Liverpool-Burnley. Mye å glede seg til, med andre ord.
  Arsenal-Newcastle
  Emirates, mandag 21.00
  Det er bare en drøy uke siden Newcastle sist besøkte Arsenal på Emirates. Det endte med Gunners-avansement i FA-cupen, men ikke uten dramatikk. Andy Carroll hadde to gedigne muligheter til å avgjøre rett før slutt i ordinær tid, men veteranen misset og kampen gikk til ekstraomganger der Emile Smith Rowe og Pierre Emerick-Aubameyang avgjorde for hjemmelaget.
  Arsenal har vind i seilene etter en fryktelig tung sesonginnledning. Ti av tolv mulige poeng er plukket i 2021. Chelsea, Brighton og WBA ble slått, før man ble holdt til poengdeling av Crystal Palace i forrige runde. Gode resultater, men mot middels motstand. Chelsea har vært et fryktelig skue de siste månedene, mens Brighton og WBA jo kjemper for å unngå heis ned i Championship. Middels motstand ventes også i kveld.
  Newcastle har nå gått åtte strake uten seier, og Steve Bruce får i kjent stil så hatten passer av både fans og sensasjonslysten media. Bruce nærmer seg to år i sjefsstolen på St. James’ Park, og hans oppgave har hele tiden vært å holde klubben flytende i Premier League frem til Mike Ashley får solgt sine aksjer i klubben. Bruce har gjort jobben til tross for begrenset budsjett og tidvis enorme skadeproblemer, men Ashley sliter fortsatt med å bli kvitt aksjene.
  Når det er sagt; Newcastle har sett alt annet enn bra ut den senere tid. Ny nedtur i forrige ligarunde, da man presterte å bli første lag som har tapt for tabelljumbo Sheffield United denne sesongen. Dette var den første av tre strake bortekamper, og det er nok ikke et spesielt dristig tips å tro at klubben snart vaker på nedrykksstreken.
  14 av siste 15 mot Arsenal er tapt, inkludert alle de siste åtte på bortebane.
  Skader Arsenal:
  Gabriel Martinelli og Kieran Tierney antas å bli klare, og da er Pablo Mari eneste fravær.
  Skader Newcastle:
  Allan Saint-Maximin er endelig tilbake i trening, men kveldens kamp kommer trolig i tidligste laget. Kaptein Jamaal Lascelles har i likhet med førstnevnte vært utslått med ettervirkninger etter covid. Holdt én omgang i cupmøtet med Arsenal, og kan her få sine første Premier League-minutter siden november. Ryan Fraser er suspendert etter rødt kort mot The Blades, mens Jonjo Shelvey, Jamal Lewis og Federico Fernandez er usikre.
  Odds: Arsenal er klar oddsfavoritt, og stort sett alle spilltilbydere har lagt seg på odds mellom 1,40 og 1,44 for H. Unibet best i klassen (9,00) for den som ønsker å spekulere i Newcastle-skrell.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen