More

  Premier League: 2-2 mellom Leeds og Newcastle i ellevilt drama

  Premier League-helgens første kamp ble akkurat så dramatisk som en både håpet og forventet på forhånd.

  Det var et vanvittig leven på Elland Road før avspark mellom Leeds og Newcastle United lørdag ettermiddag, som fikk æren av å åpne lørdagsrunden i Premier League. “Marching on together” ble sunget med enorm innlevelse, og fansen var klare til å støtte sitt sterkt nedrykkstruede mannskap.

  Det var imidlertid Newcastle som åpnet best, uten at de Champions League-jagende skjærene klarte å sette hjemmelagets keeper, Joel Robles, på de store prøvene i åpningsminuttene. Så, etter syv minutter, eksploderte Elland Road. Rodrigo testet Nick Pope i Newcastle-buret såpass godt, at Magpies-keeperen måtte gi retur. Hjemmelagets kaptein, Luke Ayling, var den desidert raskeste til å reagere og hadde ingen problemer med å sende Leeds opp i 1-0 og fansen til himmels. Sam Allardyce var på forhånd opptatt av å få det første målet, og Leeds-bossen fikk ønsket oppfylt.

  Straffer begge veier

  Leeds fikk åpenbart energi av ledermålet, og Newcastle virket ikke helt å vite hvordan de skulle svare. Joelinton virket i alle fall ikke å vite hva han gjorde da han på klønete vis felte Junior Firpo inne i egen 16-meter, og dommer Simon Hooper hadde intet annet valg enn å peke på straffemerket. Patrick Bamford klarte imidlertid ikke å holde hodet kaldt, og Nick Pope gjettet riktig vei, og reddet Leeds-spissens forsøk relativt enkelt.

  Callum Wilson Scoret På Straffen Som Rekkekamerat Alexander Isak Skaffet. Premier League Leeds
  Callum Wilson Scoret På Straffen Som Rekkekamerat Alexander Isak Skaffet.

  Så var det duket for straffe andre veien. Maximilian Wöber ville ikke være noe dårligere enn Joelinton, og var minst like klønete som brasilianeren da han soleklart felte Alexander Isak inne i Leeds-boksen. Igjen måtte Hooper peke på straffemerket, og Callum Wilson satte ballen sikkert i hjørnet, til tross for at Robles gikk riktig vei. I stedet for 2-0, stod det altså 1-1. Deretter tok Newcastle mer og mer over, og Leeds-sjef Sam Allardyce var nok greit fornøyd med at den stillingen stod seg til pause.

  Mer straffedrama

  Andreomgangen åpnet relativt pent og pyntelig, men like før halvspilt andreomgang, ble Simon Hooper sendt til VAR-skjermen av videdommer Neil Swabrick. Firpo Junior gikk opp i en duell med Alexander Isak med armene rett til værs. Ballen touchet fingertuppene hans, og etter en rask kikk på skjermen, bestemte Hooper seg for å tildele Newcastle deres andre straffespark for dagen. Igjen var det Wilson som fikk ansvaret som eksekutør, og igjen var Wilson iskald og dundret ballen midt i mål.

  Dermed ble Leeds tvunget til å jage oppgjøret, et scenario Allardyce på ingen måte ønsket seg på forhånd. Newcastle virket å ha kampen fullstendig i sin hule hånd, og dominerte oppgjøret fullstendig. Leeds virket resignerte, men det snur som kjent i fotball. For litt ut av ingenting spratt ballen ut til hjemmelagets forsvarsspiller Rasmus Kristensen rett utenfor Newcastles 16-meter da det var spilt 78 minutter. Dansken dunket til på direkten, og skuddet gikk via Kieran Trippier og bak en utspilt Pope.

  Viktig poeng

  Dermed stod det 2-2 og atter en gang var det balanse i regnskapet. Men, dramaet var langt fra over. Like etter pådro Junior Firpo seg sitt andre gule kort for dagen, og Leeds måtte dermed spille resten av oppgjøret med ti mann. Newcastles påfølgende frispark ble det ingenting av, men det var gjestene som var nærmest en avgjørelse. Fabian Schär, av alle, dro til med en flott avslutning på halvvolley på overtid, men Joel Robles hadde kontroll på sveitserens skudd.

  Det endte til slutt 2-2 etter 90 heseblesende minutter, og Allardyce sa på forhånd til BT Sport at han ville være brukbart fornøyd med ett poeng. Det var da også nøyaktig det han fikk, og det kan vise seg å bli svært verdifullt når alt skal avgjøres de neste ukene. Poengdelingen betyr også at Newcastle bestemt har Champions League-skjebnen i sine egne hender, med fire poengs avstand til Liverpool på femteplass. Leeds blir værende på 18. plass før resten av nedrykkskandidatene skal i aksjon i Premier League i løpet av helgen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen