More

  Lørdagens 5 Premier League-kamper

  Tre hele Premier League-runder igjen å spille, og heldigvis med fortsatt spenning i begge ender av tabellen. Helt supert, akkurat som vår nye eksklusive Premier League-tabell; Supertabellen. Vi vet hvem som ligger hvor på tabellen, og de fleste har nok også synspunkter på hvorfor deres klubb gjør det bedre- eller dårligere enn først forventet. På vår nye SuperTabell får man også matematiske svar. Rene ord/tall for penga.

  Lørdagens 5 Premier League-Kamper Supertabell Premier League,Oddstips
  Lørdagens 5 Premier League-Kamper 4

  Tall for tips

  Expected Goals (XG) har en stund vært alle fotballeksperters nye favorittord. Bedre enn å lese xg-statistikk er å se kampen selv, men alt makter selv ikke den mest ihuga fotballfan å rekke over. Da er det greit å kunne ty til statistikk som viser hvor mange mål lagene burde/kunne scoret, annet enn avslutninger totalt. Expected Goals er naturligvis noe som lages etter skjønn, men likevel en faktor å ta med seg for tipperne.

  Da vi på slutten av 1940-tallet grunnla denne tippeavisen, var det kun muligheter for å tippe H, U eller B på kampene. Den tiden er heldigvis forbi, og mange har nå helt andre varianter som brukes når de leverer sine bonger. Over/under-spill, corner for og/eller imot, antall gule/røde kort, antall scoringer, og mye, mye mer. Statistikk for det meste av dette finner du nå i vår eksklusive tabell. Om ikke annet; et veldig godt verktøy for tipperne.

  Scoringsbonanza

  Det aller enkleste du kan gjøre er uansett å se kampene selv, og heldigvis har vi tilgang til det meste – bare tiden setter begrensninger. Denne helgen er intet unntak, og det er både kvalitet, spenning og scoringer som tilbys. Mandag ble det spilt tre Premier League-kamper, og disse tre ga altså intet mindre enn spinnville 21 scoringer. Åtte i Fulham- Leicester, syv i Forest – Southampton og seks i Brighton – Everton. Greit nok, men at fem av de seks i sistnevnte kamp skulle bli levert av Everton var en gedigen overraskelse for de fleste (selv om Tips hadde den som et utvalgt spill på tipsbladet.no).

  Toffees-seieren gir faktisk nytt håp om overlevelse for både spillere og fans på Goodison, og det sitter noen der ute som håper Sean Dyche’ menn kan gjenta bragden denne helgen. Everton får besøk av Manchester City, og med hjemmeseier på Goodison vil tittelkampen igjen blåses helt åpen – samtidig som hjemmefansen noe nær kan feire atter en Premier League-sesong.

  To i trøbbel

  Southampton rykker ned. Det står klart etter at mandagens bunnoppgjør endte med 4-3-seier til Nottingham Forest. Syltynn teori gjør at nedrykket fortsatt ikke er bekreftet, men Saints-fansen bes ikke holde pusten. Med tap lørdag kan gravølet letes frem.

  Hvem som slår følge er fortsatt alt annet enn klart, men helt sikkert er det Premier League-vinneren fra 2016 har satt seg selv i en håpløs situasjon. Leicester-spillerne reiste mandag til hovedstaden vel vitende om at kampen mot Fulham måtte vinnes. Da er det til å forstå at fansen reagerer med avsky når det etter 50 minutter står 4-0 til hjemmelaget på Craven Cottage. Det endte til slutt 5-3, men Fulham var best i absolutt alt – og hadde fortjent å vinne med enda større margin.

  Leicester står nå med Liverpool og Newcastle i sine to neste, og ting tyder på at det ikke er lenger er noe å spille om i sesongavslutningen mot West Ham. Synd og skam for en klubb som i løpet av siste ti år har vunnet Premier League og FA-cupen, spilt Champions League og flere sesonger på rad vært en hårsbredd bak topp 4.

  Drama bak duoen i tet

  Manchester City og Arsenal gjør opp om tittelen, men som med et trylleslag er det plutselig også kamp om de to ledige Champions League-plassene. Newcastle og Manchester United virket lenge å skulle spasere seg til topp 4, men nei. Manchester United har nå strake tap, og har neppe råd til flere glipptak. Newcastle har to ekstra poeng å gå på, men hjemmetapet mot Arsenal sår tvil også i Toons-leiren. United har denne helgen hjemmekamp mot Wolves, mens Newcastle reiser til tøff batalje mot et alvorlig nedrykkstruet Leeds. Begge kamper kan vise seg å bli avgjørende.

  Lørdagens kamper i Premier League:

  Leeds – Newcastle
  Elland Road
  Lørdag 13.30

  Særs viktig kamp for begge lag. Leeds har tatt totalt ett poeng fra sine siste seks kamper, har bare Southampton bak seg på tabellen og står med gjørme til langt oppover knærne. Sam Allardyce debuterte i managerstolen borte mot Manchester City forrige helg, og med en dose flaks kunne det endt med poeng. Big Sam har et horn i siden til Newcastle etter sin kortvarige managerjobb i 2007/2008, og her er han ute etter revansj. Tyler Adams, Stuart Dallas, Luis Sinisterra og lagkaptein Liam Cooper er skadet.

  Lørdagens 5 Premier League-Kamper Luke Ayling Leeds Premier League,Oddstips
  Lørdagens 5 Premier League-Kamper 5

  Newcastle kom til kort i forrige helgs toppoppgjør hjemme mot Arsenal, og ser nå utfordrerne til topp 4 i bakspeilet. Fire av siste fem bortekamper er vunnet. Målløst i omvendte møte med Leeds på St. James’ Park på nyttårsaften. Callum Wilson har bokført åtte scoringer siden begynnelsen av april. Bare Mo Salah kan vise til samme uttelling. Fem av siste syv borte mot Leeds er vunnet. Jamaal Lascelles, Sean Longstaff, Emil Krafth og Ryan Fraser er skadet.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 4,30

  U: 4,00

  B: 1,65

  Southampton – Fulham
  St. Mary’s
  Lørdag 16.00

  Bare avansert matematikk kan sikre Southampton ny Premier League-kontrakt, og forståsegpåerne er samstemte når de skal lete årsaker til at det har gått galt. Ansettelsen av Nathan Jones og to bortkastede overgangsvinduer er gjengangere når forklaringene skal letes. Totalt 2 poeng er innkassert fra siste 30 mulige. Mohamed Salisu, Armel Bella-Kotchap, Romain Perraud og Juan Larios er skadet. Tino Livramento er tilbake i full trening.

  Etter tre strake tap slo Fulham tilbake med 5-3-seier mot Leicester, i en kamp hvor veteranene Willian (34) og Tom Cairney (32) var banens giganter. Hovedstadsklubben har dermed hentet flere (14) Premier League-seirer enn noen gang tidligere. Dette var også første gang siden 2012 man scoret fem mål eller mer i den øverste divisjonen. Bare én av 31 bortekamper mot Southampton er vunnet. Andreas Pereira, Daniel James, Tim Ream og Layvin Kurzawa er skadet. Aleksandar Mitrovic returnerer etter suspensjon.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 2,75

  U: 3,35

  B: 2,45

  Manchester United – Wolverhampton
  Old Trafford
  Lørdag 16.00

  David de Gea ble stor syndebukk da Manchester United røk 0-1 mot West Ham. Spanjolen har vært reddende engel for klubben i en årrekke, men ønskes nå bort av brorparten av fansen. Strake tap betyr samtidig at topp 4 er truet. Har fortsatt alt i egne hender, men kan neppe tillate seg flere tap. Stødige hjemme på Trafford, med 13-2-1 fra første 16. Lisandro Martinez og Donny van de Beek er ute for sesongen. Raphael Varane, og Scott McTominay er også skadet.

  Wolves står med fire strake hjemmeseirer, og etter 1-0-seieren mot Villa forrige helg er ulvene klare for atter en Premier League-sesong. På fremmed gress går det langt tyngre. Ingen av siste seks reiser har endt med full pott, og i forrige bortekamp endte det med pinlig 0-6-tap mot Brighton. Chiquinho og Sasa Kalajdzic er skadet. Boubacar Traore er usikker.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 1,35

  U: 4,80

  B: 8,20

  Chelsea – Nottingham Forest
  Stamford Bridge
  Lørdag 16.00

  Etter fire strake tap, og syv uten seier, vant Chelsea omsider en fotballkamp igjen. Hadde bare 1-1 da ti minutter gjensto å spille mot Bournemouth, men sene scoringer av Benoît Badiashile og Joao Felix sikret sjelden og etterlengtet seier for både Lampard og Chelsea. Siste fem hjemmekamper har gitt totalt to poeng. Reece James, Marc Cucurella, Armando Broja, Ben Chilwell, Mason Mount og Kalidou Koulibaly er skadet.

  Nottingham Forest er alt annet enn i sikkerhet, men strake hjemmeseirer gjør at det ser lyst ut. Trepoengeren mot Brighton var overraskende, mens forrige helgs 4-3-seier mot Southampton var tvingende nødvendig. Siste syv på bortebane har imidlertid alle endt med tap. Serge Aurier scoret målet da det endte 1-1 mot Chelsea i omvendte. Giulian Biancone, Chris Wood og Dean Henderson er ute for sesongen. Willy Boly, Omar Richards, Scott McKenna, Danilo, Gustavo Scarpa og Neco Williams er også skadet, mens Jonjo Shelvey, Renan Lodi, Serge Aurier og Jack Colback er usikre.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 1,48

  U: 4,20

  B: 6,40

  Crystal Palace – Bournemouth
  Selhurst Park
  Lørdag 16.00

  Crystal Palace har tapt to av sine siste tre, men plassen er uansett sikret. Var helt på høyde med Tottenham forrige helg, men fant ikke veien til mål. Hjemme på Selhurst Park er man ubeseiret fra siste tre. Spørsmålet nå er hva som skjer i sommer. Klarer man beholde Wilfried Zaha, og gyver mirakelmann Roy Hodgson løs på enda en sesong? James Tomkins og Nathan Ferguson er ute. James McArthur er usikker.

  Lørdagens 5 Premier League-Kamper Zaha Premier League,Oddstips
  Lørdagens 5 Premier League-Kamper 6

  Bournemouth trenger ett poeng fra siste tre kamper for å være matematisk sikret ny kontrakt, men med stor sikkerhet trenger de ikke noen. Imponerende av et Cherries-lag som så sent som i mars bare hadde Southampton bak seg på tabellen. Strake seirer før det forrige helg endte med tap mot Chelsea, etter sene baklengsmål. Junior Stanislas, Hamed Traore, Ryan Fredericks og Marcus Tavernier er skadet.  Kieffer Moore er usikker.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 1,85

  U: 3,60

  B: 4,00

  Aston Villa – Tottenham
  Villa Park
  Lørdag 16.00

  Villa hadde mye ball, men lyktes ikke trenge gjennom et kompakt Wolves-forsvar og endte opp med å tape 0-1 mot naboen på Molineux. Har fortsatt siktet innstilt på plass i Europa, men for å kunne nå 5.plassen må denne vinnes. Seks strake seirer (med 10-0 i total målscore) er da også notert på Villa Park. Ender uansett på øvre halvdel for første gang siden tolv år. Helt skadefri stall å plukke fra denne helgen.

  Harry Kane ble, ikke helt uventet, tungen på vektskålen da Tottenham forrige uke tok knepen seier i jevn batalje mot Crystal Palace. Kane passerte da Wayne Rooney, og har nå bare Alan Shearer foran seg på lista over mestscorende i PL. Topp 4-toget har nok reist, men fortsatt er det håp om Europa League. Siste åtte borte mot Villa er vunnet, med total målscore 23-3.  Ryan Sessegnon, Hugo Lloris og Rodrigo Bentancur er skadet.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 2,25

  U: 3,45

  B: 3,00

  Bli Tips-abonnent. Første måned som digital abonnent er GRATIS

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen