More

  Pochettino og Emery er Villa-aktuelle

  Snipp snapp snute, så var Steven Gerrard ute. Kjapt og brutalt, som seg hør og bør i engelsk fotball. Nå leter Aston Villa etter ny trener. 

  Aston Villas eiere, Nassef Sawiris og Wes Edens har blikket festet på Champions League. Ikke Championship. Birmingham-klubben lå ett poeng klar av nedrykksstreken før 0-3-tapet for Fulham. Etter oppgjøret i Vest-London er tabellsituasjonen marginalt forverret, mens sjefsstolen står tom. 

  Det var nesten komisk hvordan Villa-spillerne sørget for å få Gerrard sparket. Douglas Luiz pådro seg rødt kort, laget ga bort et straffespark og satte ballen til alt overmål forbi egen keeper. En time etter kampslutt på Craven Cottage var Gerrards regjeringstid på Villa Park over. 

  Nå leter Sawiris og Edens etter en manager som matcher klubbens ambisjoner. Navnene som angivelig står øverst på ønskelista, er Mauricio Pochettino og Unai Emery. For all del kvalitetstrenere. 

  Pochettino kjenner allerede Premier League godt, etter å ha trent både Southampton og Tottenham. Argentineren er arbeidsledig etter avskjeden med Paris Saint-Germain i juli. Taktikeren skal imidlertid være skeptisk til Villa-stallen, som ikke passer hans foretrukne spillestil. 

  Unai Emerys kvaliteter er udiskutable. Spanjolen er Europa League-grossist med ikke mindre enn fire troféer – senest med nåværende arbeidsgiver Villarreal. Det er ikke mer enn tre uker siden klubbens høye herrer måtte overtale Emery til ikke å forlate Ciutat de Valencia. 

  Aston Villa møter Brentford lørdag. Mens vertene har fått en strålende start på sesongen, med en foreløpig 10. plass, har Villa desperat behov for poeng. The Villans har kun bokført ni poeng, og står med begge beina i nedrykksstriden. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen