More

  PL-runden oppsummert

  15 Premier League-runder ble unnagjort før det nå tas unødvendig lang pause grunnet VM som skal spilles midtvinters i ørkensand. Siste runde før pausen inneholdt én gedigen overraskelse, og sjokket kom allerede i lørdagens formiddagskamp.

  Flere store overraskelser ble det ikke i denne runden, men at Arsenal skulle ta juleferie med fem poengs luke på toppen av tabellen var det ikke veldig mange som så før sesongen ble sparket i gang. At lagets toppscorer og lagkaptein heter Martin Ødegaard er uansett en fornøyelse å skrive.

  Manchester City – Brentford 1-2

  Ivan Toney fikk forrige uke beskjed om at han slipper å reise til Qatar, og spissen feiret ved å bli helten i Brentfords 2-1-seier på besøk hos den regjerende mesteren. Ulikt andre besøkende i den blå delen av Manchester valgte Brentford å tøffe seg fra start. Thomas Franks utvalgte hadde ingen planer om å la seg pille på nesen, og var i kroppen på City-spillerne fra avspark. Fikk også betalt gjennom Toneys to scoringer, og overlevde Citys tøffere press etter pausen. Haaland? Målløs og ganske usynlig, til stor glede for de av oss som ikke hadde ham som kaptein på Fantasy.  

  Bournemouth – Everton 4-1

  Everton fikk forrige bank med 3-0 av Bournemouth i cupen, og aktet å slå hardt tilbake på Vitality. Den gang ei. Englands landslagskeeper sendte ut den første invitasjonen, da han gjennom en over middels svak klarering forærte vertene 1-0-scoringen. Pickford var syndebukk på første scoring, men skal egentlig takkes av Toffees-fansen for at nederlaget ikke ble enda mer pinlig. Bournemouth tar ferie med et hopp på tabellen, i det som trolig var Gary O’Neils siste kamp som Cherries-manager. Til jul vil trolig klubben ha både ny manager og nytt eierskap. Everton har tapt fem av sine siste syv, og er tilbake i nedrykksstrid.

  Liverpool – Southampton 3-1

  Etter pinlige nederlag mot Forest og Leeds slo Liverpool tilbake med borteseier mot Tottenham, før de lørdag også tok oppskriftsmessig trepoenger hjemme mot Southampton. Roberto Firmino stusset inn 1-0, før Darwin Nunez var sist på både 2-1 og 3-1. Thiago var artisten som han pleier å være, mens Alisson Becker var både nybarbert og nødvendig god i buret. Hjemmelaget var ikke veldig imponerende, men gjorde nok til å påføre Nathan Jones tap i debuten. Den tidligere Luton-bossen skal grave dypt for å kunne holde dette Saints-laget i Premier League. Ungt og lovende, men ikke godt nok.

  Forest – Palace 1-0

  Skogvokterne slipper å feire jul som tabelljumbo. Dette etter at Morgan Gibbs-White ble eneste målscorer mot Palace på City Ground. Kampen var nytt eksempel på VAR-dømming som skaper unødvendig mye rot, mas og sommel. Et drøyt kvarter ble brukt på å avgjøre om scoringen skulle annulleres for offside eller ei, mens det også ble kjørt utallige repriser før bussdommerne kunne avgjøre om Tyrick Mitchell skulle tildeles rødt kort, og senere om gjestene fra London skulle tildeles straffe. Mitchell slapp unna med gult, mens straffesparket ble gitt. Zaha satte imidlertid på nonchalant vis ballen godt til side for mål.

  Tottenham – Leeds 4-3

  At Leeds skulle være involvert i rundens målkalas kom neppe som noen overraskelse på noen. Som forgjenger Marcelo Bielsa inviterer også nåværende Leeds-manager Jesse Marsch til alle mann til pumpene-fotball. Leeds ledet både 1-0, 2-1 og 3-1, men som så ofte før var det åpent hus defensivt. Gjestenes svarte dag endte med rødt kort til Tyler Adams, mens Tottenham etter mye om og men hentet hjem seieren som sikrer julefeiring i topp 4.

  -Jeg følte vi hadde kontroll på kampen, men på et eller annet vis lot vi poengene slippe gjennom fingrene, sa en naiv Leeds-boss etter kamp.

  West Ham – Leicester 0-2

  Som alltid når West Ham taper fotballkamper vender fansen seg mot David Moyes, som visstnok ikke får nok ut av en veldig god spillerstall. Dem om det. Udiskutabelt er det uansett at West Ham nå har tre strake tap, to av dem hjemme på London Stadium. Har bare fire lag bak seg inn i VM-pausen, og jobb å gjøre når det igjen skal spilles fotball andre steder enn i ørkenen. Moyes får kjeft, akkurat som Brendan Rodgers fikk for bare kort tid siden – da Leicester virket på vei inn i nedrykksstrid. Rodgers har imidlertid på mesterlig vis snudd skuta, og seieren i hovedstaden var fjerde trepoenger fra siste fem kamper.

  Newcastle – Chelsea 1-0

  Eddie Howe leverer fortsatt varene med et imponerende Newcastle-lag. Var for en sjelden gangs skyld favoritt før møte med Chelsea, og Toons-laget innfridde. Etter en søvndyssende førsteomgang satte Joe Willock ballen utagbart i krysset, og en fortsatt skranglete Chelsea-offensiv var aldri i nærheten av å kunne svare. Ikke Newcastles beste kamp denne sesongen, men mer enn godt nok til å ta full pott mot et Chelsea-lag som har alvorlige problemer. Christian Pulisic var ett av veldig få lyspunkt på St. James’ Park, og noe sier meg at fansen ser med lengsel mot neste overgangsvindu. Tre strake Chelsea-tap er notert for første gang siden Eminems Lose Yourself toppet Bilboard-lista.

  Wolves – Arsenal 0-2

  Martin Ødegaard kunne stått med favnen full av assist denne sesongen, om bare Gabriel Jesus hadde truffet mål litt oftere. Lørdag fant nordmannen det endelig for godt å ta saken i egne føtter, og den norske ballvirtuosen endte da opp med begge scoringer og boblende drikke etter å ha blitt kåret til banens gigant. Citys hjemmetap gjør samtidig at Arsenal tar ferie med fem poengs luke på toppen av tabellen. I ulveland er stemningen atskillig mer trykket. Julen Lopetegui fulgte kampen fra tribunen, og spanjolen får så utvilsomt nok å henge fingrene i når han etter pausen skal lede laget fra sidelinjen.

  Brighton – Aston Villa 1-2

  Villa sto med usle 2 poeng og 3-15 i målscore fra sine første 7 bortekamper, før de lørdag besøkte etter hvert så fryktede Amex Stadium i Brighton. Unai Emery har imidlertid gitt laget ny giv, og Villa-spillerne viser en helt annen entusiasme og tro sammenliknet med når Steven Gerrard ledet laget. Tvangstrøya er kastet på bålet, og Villa ser plutselig ut som et fotballag som både evner og vil. Søndag var det Danny Ings som ble den store helten, men Enery har flere potensielle matchvinnere i laget. Brighton har svingt litt i prestasjonene etter managerskiftet, og mot Villa var ikke 1-0-scoring etter 49 sekunder nok. Måkene flyr uansett fortsatt høyt på tabellen.

  Fulham – Manchester United 1-2

  Christian Eriksen innehar vanligvis servitør-rollen, men på Craven Cottage viste den godeste dansken også vei i målprotokollen. Tidligere United-spiller Dan James virket å ha sikret Fulham poeng da han fra innbytter-benken kom inn og utliknet med halvtimen igjen på klokka. Gjestene hadde imidlertid også innbyttere som ønsket å delta i festen. Den argentinske unggutten Alejandro Garnacho scoret seiersmålet i tredje overtidsminutt, og United har dermed fortsatt god kontakt med topp 4. En surmaget Cristiano Ronaldo gjør sitt ytterste for å ødelegge. Denne gang ved å ringe seg inn syk etter å ha fått beskjed om at han var i troppen, men ikke i startelleveren. Deretter ved å gjøre intervju hvor han rakker ned på alt av alle med tilknytning til klubben. Portugiseren skal til VM, men kommer neppe tilbake til Manchester.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen