More

  Pinserunden i Eliteserien

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi går gjennom samtlige kamper av pinserunden i Eliteserien.

  Vi har allerede presentert mandagens høytidsrunde i Eliteserien, med alt du trenger av statistikk til å fylle ut mandagens tippekuponger. Her ser vi nærmere på mandagens kamper i detalj.

  Bodø/Glimt – Viking

  Bodø/Glimt fosser videre i Eliteserien, og gikk hårfint seirende ut av 16. mai-duellen mot Tromsø. Faris Moumbagna med to nye fulltreffere, og den tidligere KBK-spissen er nå oppe i hele seks Eliteserie-mål denne sesongen. Hjemme på Aspmyra er det kun Brann av årets bortelag som har fått med seg poeng denne sesongen. Viking er inne i en god stim, og siddisene er nå ubeseiret i seks strake med finfine 4-2-0 i denne perioden. Forrige runde slo Stavanger-laget Odd 3-2 på hjemmebane etter en strålende opphenting. Lå under 0-2 til det gjenstod en halvtime av oppgjøret, men en straffedobbel av Zlatko Tripic og sen scoring av Sander Svendsen, sørget for alle tre poengene.

  Brann – Rosenborg

  Fotballfeberen i Bergen nådde nye høyder da de sikret seg klubbens første Kongepokal siden 2007 da de fortjent slo Lillestrøm 2-0 i årets første av to cupfinaler lørdag. Dermed skal bergenserne ut i Europa til høsten, og tidligere i uken ble det også bekreftet at venstrebacken David Møller Wolfe forlater Brann til fordel for nederlandske AZ i midten av juni. Fullt fortjent 4-1-seier mot Stabæk 16. mai. Rosenborg brøt omsider tapsrekka på tre strake da de foran et nesten fullsatt Lerkendal slo Haugesund 1-0. Morten Bjørlo scoret kampens eneste mål, assistert av Sverre Nypan, som igjen spilte en glimrende kamp, og det er verdt å minne om at midtbanespilleren fremdeles bare er 16 år. 

  Haugesund – Tromsø

  Haugesund er inne i en vond rekke, og har ikke vunnet en seriekamp siden de slo HamKam 3-2 i andre serierunde, og siden har rogalendingene gått fem strake uten seier. Sist tapte de knepent 0-1 borte mot Rosenborg, men var heldige som slapp fra Lerkendal med kun ett baklengsmål i sekken. Den nevnte seieren mot HamKam er FKHs eneste triumf på hjemmebane i år. Tromsø bød Bodø/Glimt opp til dans i slaget om Nord-Norge, og tok ledelsen allerede i kampens første minutt. Tapte til slutt 2-3 i en svært underholdende fotballkamp, der Vegard Erlien noterte seg for to nye scoringer. 24-åringen er dermed oppe i fire Eliteserie-mål for sesongen. 

  Sarpsborg 08 – Aalesund

  Sarpsborg 08 i flott form etter å ha dratt i land to strålende 2-1-seirer over topplagene Brann og Lillestrøm. Sarpingene er i ferd med å etablere seg som et topplag selv, og er oppe på fjerdeplass på tabellen, når vi så smått begynner å nærme oss andre tredjedel av sesongen. Er nå oppe i seks strake uten tap, og det er kun Bodø/Glimt som har scoret mer enn ett mål på dem i år. Aalesund stod uten seier og mål før 16. mai-møtet med Molde, men det endret seg fullstendig i løpet av 90 minutter mot de regjerende mesterne. Tangotrøyene bydde opp til dans i egen storstue, og vant 3-1, og tok dermed sesongens første seier. Plutselig skiller det ikke mer enn to poeng til sikker plass. 

  Stabæk – Vålerenga

  Stabæk har klart seg godt etter comebacket til Eliteserien, men hadde å lite stille opp med i forrige ukes møte med Brann. Tapte fullt fortjent 1-4 mot bergenserne, men kunne vise til 2-1-0 i de tre foregående kampene før frontkollisjonen med det helrøde bergenstoget. Hjemme på Nadderud har bæringene fremdeles til gode å tape i seriesammenheng i år. Vålerenga er i ferd med å finne seg selv etter en krevende start på sesongen. Har 2-1-0 på sine tre siste, og 16. mai ble de flere hakk for store for HamKam med overlegen 3-0-seier. Alle tre målene ble scoret i løpet av de første 45, og Seedy Jatta åpnet ballet med sin tredje scoring på de fire siste kampene for VIF. 

  Odd – Strømsgodset

  Odd åpnet sesongen med å gå ubeseiret gjennom de fire første kampene, men siden har det vært atskillig tyngre for telemarkingene. Har tapt tre av sine fire siste, men har også møtt formidabel motstand i form av Bodø/Glimt, Lillestrøm og Viking. 2-3 mot siddisene sist. Pacos mannskap er også uten seier på de to siste på eget gress. Strømsgodset ankommer Skien på ryggen av en fullt fortjent 1-0-seier mot Sandefjord. Drammenserne styrte alt av begivenhetene på Marienlyst, og Jørgen Isnes fikk dermed kjærkomment pusterom. Seieren over vestfoldingene var Godsets første trepoenger etter bare ett poeng i de fem foregående serierundene. 

  Odd Håper Å Få Mer Å Juble For 2. Pinsedag. Pinserunden I Eliteserien
  Odd Håper Å Få Mer Å Juble For 2. Pinsedag.

  Molde – Sandefjord

  Molde virket å være i ferd med å finne seg selv, bare for å gå på en stjernesmell borte mot tabelljumbo Aalesund forrige runde. Sivert Mannsverk brente et straffespark like før pause, og hadde den gått inn, kunne alt sett så meget annerledes ut. I stedet la tangotrøyene på til 2- og 3-0, før Niklas Ødegård scoret moldensernes trøstemål i siste minutt av ordinær tid. Sandefjord var i en ubeseiret rekke på fire kamper, men etter to strake tap for Viking og Strømsgodset, er hvalfangerne tilbake i tykkeste nedrykksstriden. Kun målforskjellen sørger for at de holder over streken enn så lenge, og blir klare underdoger her. Hadde forsvinnende lite å stille opp med i 0-1-tapet mot Godset.

  HamKam – Lillestrøm

  Etter en finfin start på sesongen, har HamKam inntatt det nedre sjiktet i Eliteserien. Fire strake tap har tatt hedmarkingene helt ned på 15. plass på tabellen, og fikk fortjent stryk med 0-3 mot Vålerenga i 16. mai-runden. Lekker som en sil bakover for øye blikket, og i løpet av disse fire tapene, har Kamma sluppet inn hele 16 baklengs. Lillestrøm slikker fremdeles sårene etter det sure 0-2-tapet i cupfinalen mot Brann sist helg. LSK tapte fullt fortjent på et feststemt Ullevaal, og imponerte heller ingen i forrige serierunde da man røk 1-2 hjemme for Sarpsborg 08. Under 2,5 mål i to av tre Lillestrøms bortekamper denne sesongen, med kun én uten baklengs.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen