More

  Full runde i Eliteserien 2. pinsedag

  Høytidsball står på menyen når det dukes for full runde i Eliteserien 2. pinsedag.

  Mai er kanskje den viktigste måneden i norsk fotball, i alle fall når kalenderen faller seg slik som i år. For med 16. mai og 2. pinsedag-runder, er vi midt inne i en av de mest tradisjonsrike periodene har å by på. Denne uken gjorde vi unna den ærverdige første runden i cupen, der vi også ble servert en vaskeekte cupbombe. 3. divisjonslaget Eik Tønsberg kom på dramatisk vis tilbake fra 0-2 mot Eliteserie-laget Sandefjord, og avanserte til andre runde via ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. 

  Rosenborg slapp med skrekken mot 4. divisjons Trygg/Lade med knepen 1-0-seier, og Kjetil Rekdal var nådeløs mot egne spillere etter nesten-fiaskoen. RBK-sjefen uttalte overfor TV 2 at han ikke hadde vært med på noe lignende som fotballtrener, så spillertroppen kan trolig se langt etter noen frihelg til tross for avansementet. 

  Slik Ser Tipsbladets Supertabell Ut Før Mandagens Runde. Eliteserien. 2. Pinsedag
  Slik Ser Tipsbladets Supertabell Ut Før Mandagens Runde.

  Endelig for Aalesund

  For på mandag får både Rosenborg og Sandefjord muligheten til å reise kjerringa når det dukes for full serierunde 2. pinsedag. Det føles lenge siden 16. mai-runden, og når divisjonens 16 Eliteserie-klubber inntar kunst- og naturgressmattene mandag, vil det ha gått nesten to uker siden forrige serierunde, som bød på atskillige overraskelser – ikke minst i Aalesund. Der kunne tangotrøyene innkassere både årets førte seier, samtidig som de scoret sine første mål, ikke mindre enn tre i tallet, da regjerende mester Molde gjestet Color Line Stadion.  

  Sten Grytebust Jubler Over Aalesunds Første Seier I Eliteserien 2023. Eliteserien 2. Pinsedag.
  Sten Grytebust Jubler Over Aalesunds Første Seier I Eliteserien 2023.

  Det er fortsatt ingen lag i Eliteserien som har scoret færre mål en Aalesunds tre, men tar vi en kikk på Supertabellen, tyder det på at det kan endre seg i løpet av kort tid. For med 7,9 i xG har tangotrøyene underprestert foran motstanderens mål ganske så kraftig, og selv om statistikk ikke er alt her i verden, er det verdt å legge merke til at hele syv Eliteserie-lag har lavere xG enn Aalesund. Sunnmøringene har med andre ord ikke på langt nær vært så svake som resultatene skulle tilsi, i alle fall i den offensive enden av banen, men de har fortsatt mye å rette på defensivt. 11,7 i xG imot er nest høyest i divisjonen, og da stemmer det også bra at de har sluppet inn nest flest i Eliteserien hittil i år. 

  Skrell i Molde?

  Lenger opp på tabellen fortsetter Bodø/Glimt å overprestere i ganske stort monn. Med 2,3 i xG i 16.mai-oppgjøret mot Tromsø, scoret de hittil suverene serielederne tre mål, og har dermed utkonkurrert xG med 21 scoringer mot 13,5 forventede mål. Både Viking, Brann og Molde har alle mer i xG enn Bodø/Glimt, og spesielt Molde sine statistikker er interessante. De har sluppet inn hele 12 mål i år, som er tredje flest i divisjonen – nærmest uhørt for en regjerende mester. Men, dataanalysene viser at Molde normalt skulle ha sluppet inn bare rundt syv mål, og 13 av 16 Eliteserie-klubber har høyere xG imot enn moldenserne. 

  Molde tar imot Sandefjord i rosenes by.

  Statistikk er som kjent ikke alt, men det er et nytt verktøy for å se på trender. All data tilsier at Moldes svake poengsnitt i 2023 kommer til å bedre seg atskillig etter hvert som sesongen skrider frem, og det skal således bli interessant å se hvordan de klarer seg hjemme mot Sandefjord på mandag. Gjestene ankommer rosenes by med nest færrest innslupne av samtlige lag i Eliteserien i år, til tross for at vestfoldingene er helt nede på 13. plass på tabellen. xG-tabellen sier at Hans-Erik Ødegaards mannskap skulle ha sluppet inn dobbelt så mange mål som de faktisk har gjort, så også den boblen er trolig «nødt» til å sprekke før eller siden. Samtidig har Molde vært både uheldige og udyktige til å omsette sjansene sine i år, så ikke se bort fra at Sandefjord får med seg et heldig poeng eller tre fra Aker Stadion. 

  Trøndersk revansje

  Vi går først til Telemark for å finne første forslag til mandagens oddstips. Odd 2-0-ledelse i 16. mai-runden mot Viking, men en sen kollaps sørget for 2-3-tap med hjem til Skien. Her har telemarkingene spilt to strake uten seier, men møtt solid motstand i form av Rosenborg og Lillestrøm. Strømsgodset tok en viktig seier mot Sandefjord, men Jørgen Isnes’ mannskap har totalt sett ikke overbevist i år. 1,90 på hjemmeseier er godt betalt her. 

  Kjetil Rekdal la ikke fingrene imellom etter horribel prestasjon mot Trygg/Lade.

  Og apropos Rosenborg, tror vi trønderne kan få med seg noe fra Brann Stadion. Brann vant det omvendte oppgjøret på Lerkendal overlegent tidligere i år, men RBK bør stille svært revansjesugne her etter siste ukers begivenheter. Brann blir gang på gang underpriset av Norsk Tipping, og da blir plutselig 6,50 på Rosenborg-seier veldig spennende. 

  Oddstips Eliteserien 2. pinsedag

  FAVORITTEN:

  Odd – Strømsgodset
  TIPS:
  H til 1,87 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Brann – Rosenborg
  TIPS:
  B til 6,80 i odds hos Norsk Tipping

  Skader og suspensjoner

  Aalesund: Kristoffer Barmen er skadet. 

  Bodø/Glimt: Morten Konradsen og Ulrik Saltnes er skadet. Gaute Vetti og Runar Espejord er usikre. 

  Brann: Aune Heggebø er skadet. Ruben Kristiansen, Niklas Jensen Wassberg, Ole Didrik Blomberg og Niklas Castro er usikre. 

  HamKam: Marcus Sandberg soner karantene. Julian Dunn og Pål Kirkevold er usikre.  

  Haugesund: Claus Niyukuri og Alexander Søderlund er skadet. Magnus Christensen er suspendert. Martin Samuelsen er usikker. 

  Lillestrøm: Martin Ove Roseth er skadet. Marius Lundemo, Elias Solberg og Lars Ranger er usikre. 

  Molde: Magnus Wolff Eikrem og Eirik Ulland Andersen er usikre. 

  Odd: Leon Hien og Mikael Ingebrigtsen er usikre. 

  Rosenborg: Jonathan Augustinsson, Carlo Holse og Ole Sæter er skadet. Santeri Väänänen er usikker. Per Ciljan Skjelbred soner karantene. 

  Sandefjord: Fredrik Pålerud og Simon Amin er usikre. 

  Sarpsborg 08: Magnar Ødegård er skadet. Joachim Thomassen og Victor Torp er usikre. 

  Stabæk: Andreas Skovgaard er usikker. 

  Strømsgodset: Stiller trolig skadefritt. 

  Tromsø: Oskar Aron Opsahl og Hilmir Mikaelsson er skadet. 

  Viking: Jost Urbancic er skadet. Zlatko Tripic er usikker. 

  Vålerenga: Christian Borchgrevink og Vegar Hedenstad er skadet. Omar Bully Drammeh er usikker. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen